reklama

Kýškové rožky

Pridal/a alionuska dňa 06. 03. 2010 - 19:58 - Recepty alionuska
obrázok k receptu

reklama

Rýchle a chutné plnené rožky, trochu iné ako kysnuté

Ingrediencie
500 gramov polohrubá múka
380 gramov maslo
1 kus vajce
1 kus žĺtok
100 millilitrov zakysanka
  štipka soľ
20 gramov droždie
1⁄2 balík prášok do pečiva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Všetko zmiešať, kvasnice nerozrábať v mlieku, len ich normálne rozmrviť do cesta, nenechávať kysnúť.

Zmiesiť, rozdeliť na 8 bochníkov ( ja mám radšej väčšie rožky tak dávam len 5 bochníkov), každý vyvalkať na tenko a rozdeliť na 8 trojuholníkov.

Plníme, čím chceme. Ja som skúšala makovú plnku, mak s jablkami, mak s lekvárom, jablká s orechami, tvaroch, ale najviac nám chutili čisto orechové.

Svokra má recept od kolegyne, tá plní nutelou, vraj sú výborné, ale nejedla som, neviem.

Rožky potrieme maslom, dáme piecť, kým nie sú ružové, vyberieme, obalujeme v cukre. Pri pečení dosť napuchnú.

Výnos
64 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama