reklama

Luxemburgský slivkový koláč

Pridal/a Kamila dňa 23. 07. 2014 - 13:58 - Recepty Kamila
Luxemburgský slivkový koláč, Koláče, recept, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na úžasný jednoduchý slivkový koláč s minimom cesta a kvantom sliviek inšpirovaný pôvodnym luxemburskym receptom.

Ingrediencie
125 gramov maslo
50 gramov práškový cukor
1 kus vajce
250 gramov polohrubá múka
750 gramov slivky
  štipka soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zmäknuté maslo vyšľaháme, postupne pridávame cukor. Prišľaháme vajíčko izbovej teploty, treba šľahať dosť dlho do peny. Na koniec primiešame múku (použila som tmavú bezlepkovú múku), môžeme začať na robote pri nízkych otáčkach a domiesime ručne. Cesto dáme na pol hodiny do chladničky.

Potom ho rozvaľkáme a opatrne preložíme na okrúhlu vymastenú a múkou vysypanú formu. Navrch nahusto poukladáme slivky (umyté, odkvapkané, odkôstkované a nakrájané na cca 1/4) Pečieme pri teplote cca 200°C cca 40 minút.

Doplňujúce poznámky

Slivky pustia krásnu hustú šťavu, koláč je vďaka nej fantastický. Môžete ho po upečení posypať práškovým cukrom.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Dzeny, St, 23. 07. 2014 - 15:01

WAW! Toto je pecka! Krásny koláč a určite aj dobrý:)

Kamila, St, 23. 07. 2014 - 15:47

Veru bol úžasný a aký úžasný musí byť s klasickou múkou :-)

Edit, Št, 24. 07. 2014 - 12:34

Aká mňamka, také mám v lete (sun) najradšej. Až prídeš požičiam ti kuchyň. (clap)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama