reklama

Najjednoduchšia jablkovo-maková štrúdľa

Pridal/a dasa_ dňa 08. 05. 2019 - 13:30 - Recepty dasa_
Najjednoduchšia jablkovo-maková štrúdľa, Koláče, recept, dasa_

dasa_ | Najjednoduchšia jablkovo-maková štrúdľa


reklama

Hneď na začiatok - toto nie je klasická štrúdľa, povedala by som, že toto sa len inšpirovalo štrúdľou. Ale lepší názov tomu nevymyslím.

Ingrediencie
1 kus lístkové cesto
4 kusov jablko
100 gramov mak
1 balík Zlatý klas
1 kus žĺtok
  cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

A vlastne ani neviem, či to nazvať receptom, lebo je to využitie dostupných polotovarov, takže chutná rýchlovka, ktorá vyzerá, ako keby ste jej venovali aspoň hodinku ÚsmevÚsmev

Rozplálime rúru na 170 stupňovÚsmev

Nastrúhame 4 jablká, pridáme mak s cukrom (napríklad hotovú zmes z obchodu), 1 vrecúško Zlatého klasu a premiešame.Úsmev

Hotové, rozvaľkané lístkové cesto rozložíme, do stredu rovnomerne rozvrstvíme náplň. Oba kraje prehneme dovnútra. Konce aj preloženie dobre utlačíme, aby tade nevytekala šťava.

Povrch natrieme rozšľahaným žĺtkom a rovnomerne popicháme vidličkou. Dáme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 12-15 minút, podľa rúry a hlavne farby na povrchu.

Po vytiahnutí z rúry koláč posypeme práškovým cukrom. Ideálne, keď sa krája až úplne vychladený. Ale nie vždy sa dá čakať

Doplňujúce poznámky

Vďaka Zlatému klasu v náplni jablká nevytekajú von, ale utvoria kompaktnú hmotu.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

balalajka, Št, 09. 05. 2019 - 07:14

Och - ja chcem štrúúúúúúdľu. SrdceSrdceSrdce

 

Evka1223, Št, 09. 05. 2019 - 15:10

Ja nechám nastrúhané jablká chvíľu postáť a potom vyžmýkam. Šťavu vypijem Chichocem sa Prípadne ich premiešam s rozdrvenými piškótami, či už je plnka mak, orechy alebo tvaroh....nevytekajú von a konzistencia plnky je akurát. 

dasa_, Št, 09. 05. 2019 - 15:14

no a práve preto je tam ten zlatý klas, ten to celé urobé zase trochu iné,t aké pudingovatejšie. Kedysi sme tiež dávali piškóty.

Šťavu z jabĺk som mala veľmi rada. Až pokiaľ som nezistila, že na ňu veľmi prudko reagujem. Trvalo mi dlhé mesiace, kým som zistila, čo je za mojimi kŕčmi. Veľmi silnými, trvajúcimi niekoľko dní. Teda, dlho trvalo si to pripustiť.

Evka1223, Pi, 10. 05. 2019 - 12:07

hm, jasné chápem....

Je však zarážajúce, že jablková šťava je zdraviu veľmi prospešná a (nie si jediná) telo sa proti nej takto bráni intoleranciou.  Vieme, že telo nie je hlúpe a nejde proti sebe. Kde je chyba? Ale to už je na iný blog Mrkám

dasa_, Pi, 10. 05. 2019 - 13:03

u mňa je problémom konkrétne fruktóza. A teda, trvalo, kým som si to pripustila. Porovne reagujem aj na hrozno, melóny, hrušky.... Dalej už radšej ani neskúšam

AnkaK, So, 11. 05. 2019 - 10:06

Vyborne je pod plnkou natriet cesto lekvarom . Ja puding nedavam, ale posypem lekvar trochou struhanky, ktora stavu z jablk nasaje.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama