reklama

Odpaľované labute

Pridal/a valovmaria dňa 25. 03. 2013 - 09:13 - Recepty valovmaria
Odpaľované labute, Koláče, recept, valovmaria

reklama

Klasické odpaľované cesto pozná asi každá, toto je len "vylepšené prevedenie".

Ingrediencie
125 gramov maslo
7 dekagramov kryštálový cukor
1⁄2 liter mlieko
2 kusov Zlatý klas
3 kusov vajce
11 dekagramov krupicová múka
2 decilitre voda
1 štipka soľ
7 dekagramov Palmarin
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vodu, tuk, soľ dáme variť a zavaríme do toho múku, stále miešame. Necháme trochu vychladnúť, ešte do teplého všlaháme vajíčka a pomocou vrecka nastriekame na plech kruh/ spodok labute/ a take ako číslo 2 / to bude krk labute/. Upečieme vo vyhriatej rúre do zlata.

Porozkrajujeme pampušiky, ako venčeky . Vrchnú čas ešte na polovicu. Plníme krémom, čo sme si medzi tým urobili.

Z ingrediencií mlieka, pudingového prášku, cukru sme uvarili puding a do studeného vmiešame rozšľahané maslo a plníme labute , dáme krém potom zapichneme dvojky , ako krky a posypeme práškovým cukrom.

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Glennys, Po, 25. 03. 2013 - 11:10

Ja som fanúšik odpaľovaného cesta. Toto je super nápad. (clap)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama