reklama

Parížska torta

Pridal/a Hany dňa 17. 03. 2008 - 13:50 - Recepty Hany
obrázok k receptu

reklama

Jednoduchá ale "repre" torta, v nasej rodine všeobecne najoblúbenejšia...

Ingrediencie
500 millilitrov smotana na šľahanie
6 polievkové lyžice kakao
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
4 kusov vajce
12 dekagramov polohrubá múka
14 dekagramov práškový cukor
1⁄2 balík prášok do pečiva
1 deciliter olej
100 gramov čokoláda
2 polievkové lyžice olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Večer vopred:

Šlahačkovú smotanu pomiešam so 4 PL kakaa a 4 PL kryštálového cukru. Spolu prevarím (tak ako mlieko, kým sa nezacne dvíhať pena). Nechám trochu vychladnúť a zakryté dám na noc do chladničky.

Cesto: 4 žĺtky vymiešam s cukrom a 2 PL vlažnej vody do peny, pridám postupne olej, múku premiešanú s práškom do pečiva a 2 kopčitými PL kakaa, plus sneh zo 4 bielkov.

Pečiem vo vymastenej, múkou vysypanej tortovej forme. El. rúra na 150°, cesto je upečené keď sa na okrajoch oddeľuje od formy.

Prevarenú vychladenú šľahačku vyšľahám na hustý krém. Nezaškodí pridať stužovač - ale nie je nutné.

Krém natriem na tortový korpus, dobre vyhladím, dám do chladničky.

V mikrovlnke roztopím čokoládu na varenie + 2 PL oleja, dobre rozmiešam a natriem na studenú plnku.

Nechám trošku stuhnúť a môžeme papať! Krájať treba horúcim nožom.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Hany, Po, 17. 03. 2008 - 13:51

doba prípravy je cca 45 minút - neviem co to tam hodilo za šifru...(rofl)

Zuzliak, Po, 06. 05. 2013 - 08:04

Hany, tento rcp som dostala pred rokmi ako zakusok :-) Ale je skvely, to je fakt :)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama