reklama

Ríbezľový koláč s orechami

Pridal/a Kamila dňa 05. 07. 2015 - 18:13 - Recepty Kamila
Ríbezľový koláč s orechami, Koláče, recept, Kamila

reklama

Výborný koláčik s červenými ríbezľami a orechami. Použiť môžete čerstvé aj mrazené ovocie.

Ingrediencie
  Korpus:
100 gramov orechy
50 gramov ovsené vločky
150 gramov celozrnná múka
2 polievkové lyžice olej
100 gramov kyslá smotana
3 kusov žĺtok
2 polievkové lyžice med
Snehové cesto:
3 kusov bielok
1 kus vanilkový cukor
100 gramov kryštálový cukor
100 gramov orechy
2 polievkové lyžice ovsené vločky
500 gramov červené ríbezle
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Múku zmiešame s mletými orechmi a vločkami. V druhej miske vymiešame žltka, olej, med a smotanu. Obe hmoty spojíme, vznikne nám hustejšia masa, ktorú dáme na pol hodiny do chladničky. Potom ju roztlačíme do okruhlej formy (vymastenej a múkou vysypanej) vytvarujeme aj vyššie okraje. Kým pripravíme snehové cesto dáme ešte do chladničky.

Bielka s cukrom vyšľaháme do tuhého snehu, zľahka primiešame mleté orechy, vločky a na záver ríbezle.

Snehovú hmotu rozotrieme na korpus a pečieme pri teplote cca 200°C cca 40 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. 

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama