reklama

Tarte tatin netradične

Pridal/a anjeli dňa 28. 09. 2013 - 19:43 - Recepty anjeli
Tarte tatin netradične, Koláče, recept, anjeli

reklama

Síce v originále je "Tarte tatin" s jablkami, ale keďže ja rada pri pečení experimentujem, urobila som ho slivkový a je neskutočný.

Ingrediencie
300 gramov lístkové cesto
65 gramov maslo
130 gramov kryštálový cukor
50 millilitrov voda
1 kilogram slivky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najskôr si pripravíme lístkové cesto, rozvaľkáme ho natenko a priložíme koláčovú formu, v ktorej "Tarte Tatin" budeme piecť, obrežeme a zvyšok cesta odložíme /pokojne aj do mrazáku, v budúcnosti sa dá využiť/. Necháme si len kruh, ktorý sme takto získali.

Na panvici alebo v kastróliku rozpustíme cukor, ktorý po rozpustení zalejeme teplou vodou a necháme prípadné hrudky rozpustiť. Odstavíme zo sporáka a vmiešame 50g masla.

Hotovú omáčku rozotrieme na dno koláčovej formy. Slivky si odkôstkujeme a prekrojíme napoly. Nahusto poukladáme na dno koláčovej formy do karamelovej omáčky. Slivky, ktoré zostanú nakrájame na 1/4 a poukladáme do vzniknutých medzier.

Potrieme rozpusteným maslom a pečieme na 195 °C 25 minút.

Potom opatrne priložíme lístkové cesto a dôkladne ho na predpečené slivky popritláčame, popicháme vidličkou. Pečieme ešte 30 minút na tej istej teplote. Vyberieme z rúry a necháme 5 minút postáť.

Potom si na vrch koláča priložíme tanier, rýchlym pohybom /najlepšie nad drezom, pretože nám vytečie šťava/ pretočíme. Po vychladnutí môžeme pokrájať...

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama