reklama

Základný recept na roládu

Pridal/a alionuska dňa 08. 07. 2010 - 13:02 - Recepty alionuska
obrázok k receptu

reklama

Roláda, ktorá sa dá obmienať na tisíc sposobov.

Ingrediencie
4 kusov vajce
80 gramov polohrubá múka
120 gramov kryštálový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Dlho som nevedela nájsť dobrý recept na roládu, ktorá by bola akurát hrubá a dobre by sa stáčala. Potom som našla tento a niekolkokrát som ho vyskúšala, je naozaj dobrý.

Na 1 vajce ide 30 g cukru a 20 g múky.

Ja robím na menší plech z 3 vajec, dávam 90 g cukru a 60 g múky.

Sneh si vyšlahať dotuha, pridať cukor, šlahať, kým sa cukor nerozpustí, pridať žltka, múku, vyliať na papier na pačenie a dať peicť. Pečie sa cca 10 min, kým nie je povrch ružový a nevonia.

Vyklopiť volnou stranou na dosku, na ktorej je papier na pečenie, strhnúť papier zospodu, priložiť naspäť a s oboma papiermi stočiť.

Nechať vychladnúť a plniť, čím chceme.

Ak chcete orechovú roládu, namiesto 1/2 múky idú orechy, do kakaovej dať kakao.

Plním bud lekvárom, alebo plnkami: -

maslová: 250g masla vyšlahať s cukrom + rum, natrieť na roládu, položiť na to 2 banány, stočiť

cappucino: 2 slahacky v prášku + 4 lyžice capucino prášku, vyšlahať, možno dozdobiť ovocím

karamelová: salko variť 2 hod v konzerve vo vode, nechať vychladnúť, zmiešať s 250 g masla

tvarohová: 1 tvaroh s maslom vyšlahať, pridať ovocie 

Doplňujúce poznámky

Ak máte vacsí plech, treba dat 4 vajcia a dodržať pomer ostatných surovín

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

alionuska, Št, 08. 07. 2010 - 13:04

ešte som zabudla, pridáme samozrejme žltka do snehu s cukrom (rofl)

Core, Pi, 09. 07. 2010 - 19:50

Neeeerob chute-mnaaam:-*

akalenkak67, So, 10. 07. 2010 - 00:56

Jaj načo som otvorila stránku?Asi budem piecť.Ale ked je teraz tak horúco.MNAM.(sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama