reklama

Kura pod perinou

Pridal/a anjeli dňa 28. 03. 2015 - 12:17 - Recepty anjeli
Kura pod perinou, Hlavné jedlá, recept, anjeli

reklama

Už od detstva si pamätám, ako mi babka k obľúbenému pečenému kuriatku odkrojila aj kus  plnky,  "nádievku". Piekla sa spolu s kuriatkom a to buď sa pred pečením do kuriatka natlačila alebo sa nabok plechu uložila. Zvyčajne ju moja babka pripravila zo zbytkov mäska, namočených rožkov a rôznych korenín a bola vždy super. Ja som šla svojou cestou a kuriatko schovala pod túto "plnku":..

Ingrediencie
1 kus kurča
500 gramov mleté mäso
2 kusov staršie pečivo
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
2 kusov vajce
  trocha olej
  štipka soľ
1 čajová lyžička mletá červená paprika
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kura, umyjeme, nakrájame na malé kúsky /môžeme stiahnúť aj z kože/, osolíme a posypeme mletou červenou paprikou, poukladáme na plech alebo do jenskej misy...

Rožky namočíme do vody, vyžmýkame, zomelieme spolu s cibuľou a cesnakom a pridáme k mletému mäsu. pridáme k tomu aj vajíčka, osolíme, pridáme trochu vegety a dobre premiešame.

Touto plnkou úplne prikryjeme pripravené kuriatko, šupneme do rúry a pečieme na 180 °C, 1 hodinku.

Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou... Kuriatko zostane krásne šťavnaté, mäkučké a bude sa oddeľovať od kosti.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

Kamila, So, 28. 03. 2015 - 12:35

Toto môže byť ozaj skvelé. Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama