reklama

Turecko: Jogurt s uhorkou - Cacik

Pridal/a Medzinárodná kuchyňa dňa 12. 12. 2012 - 11:55 - Recepty Medzinárodná kuchyňa
Turecko: Jogurt s uhorkou - Cacik , Medzinárodná kuchyňa, recept, Medzinárodná kuchyňa

Medzinárodná kuchyňa


reklama

Cacik je jedným zo základných predjedál v Turecku. Môže sa jesť samotné ako osviežujúce predjedlo (za horúcich letných dní skúste pridať pár kociek ľadu!).

Ingrediencie
1 kus šalátová uhorka
  cesnak
  soľ
  biely jogurt
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zmiešajte cesnak, soľ, jogurt a vodu v mise.

Najemno nakrájajte uhorky (niekto má radšej olúpané, iní nechávajú chrumkavú šupu) a pridajte k zmesi, dobre ju premiešajte, dochuťte korením a dajte chladiť.

Potom vlejte do misiek, pokvapkajte vrch olivovým olejom a posypte kôprom alebo sušenou mätou.

Polievka Ezo Gelin

Cigaretové pečivo - Sigara Böregi

Doplňujúce poznámky

Možno si ho vychutnať skoro s akýmkoľvek iným jedlom, od kebabov po ryžu, a od vyprážaných cukiet a baklažánov až po jednoduchý pilaf (ryžu). Je veľmi zdravé a mimoriadne ľahké na prípravu.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama