Slovak Spectator: Polievka z údolia Elan
Hovorí sa, že Briti nemajú kuchyňu. Skúste, či vás o opaku nepresvedčia recepty, ktoré pripravila veľvyslankyňa Veľkej Británie na Slovensku.
350 | gramov | sladká kukurica |
1 | liter | zeleninový vývar |
100 | millilitrov | mlieko |
1 | čajová lyžička | kukuričný škrob |
200 | gramov | slaný waleský syr |
1 | čajová lyžička | varené morské riasy |
trocha | posekaný špenát | |
200 | millilitrov | cmar |
Opražte cibuľu, potom pridajte zrnká kukurice a jemne ich opražte, kým nie sú zlatisté.
Pridajte tri štvrtiny zeleninového vývaru a nechajte slabo vrieť.
Zmiešajte kukuričný škrob/ múčku a mlieko v oddelenej nádobe a potom ich prilejte o hrnca, aby sa vývar zahustil.
Pomrvte syr a vmiešajte ho do polievky, potom pridajte morské riasy (alebo bylinky) a špenát.
Prilejte ďalší vývar/špenát, podľa chuti. Priveďte do varu a potom na záver vmiešajte cmar alebo kyslú smotanu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.