reklama

Extra hustý biely jogurt

Pridal/a diabambulka dňa 15. 04. 2013 - 13:23 - Recepty diabambulka
Extra hustý biely jogurt, Rýchlovky, recept, diabambulka

reklama
Domáci jogurt sa dá pripraviť veľmi jednoducha a rýchlo, bez zbytočných konzervantov a éčok...
Ingrediencie
1 liter mlieko
1 kus biely jogurt
4 polievkové lyžice sušené mlieko
2 polievkové lyžice cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup
Najskôr zmiešame sušené mlieko s trochou odobraného mlieka. Následne vlejeme do zvyšného mlieka, premiešame a privedieme k varu a chvíľku povaríme. Mlieko môžeme osladiť ( nemusíme ). Necháme chvíľku odstáť, do vlažného mlieka ( ak tam udržíme prst ) vmiešame jogurt, dobre premiešame a naplníme do uzatvárateľných sklenených pohárov. Zatvoríme a vložíme pod deku ( niekde kde sa teplota udrží ) na ďalších 5 hodín.
Doplňujúce poznámky
Hotový jogurt môžete opäť použiť pri výrobe nového. Najlepšie je urobiť si ho večer a ráno máme hotový domáci jogurt. Môžeme ho ochutiť džemom podľa chuti, vmiešať, ovocie, musli, nasekanú čokoládu... Cukor nemusíte pridávať a pri výbere bieleho jogurtu pozerajte aby obsahoval jogurtovú kultúru...
Výnos
6 Porcie
Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

crystall, Po, 15. 04. 2013 - 13:59

paráda, vyskúšam (y) (y) (y)

Recept mojich snov. (rofl)

diabambulka, Po, 15. 04. 2013 - 20:59

ďakujeeem, držím palčeky...je to naozaj jednoduché, chutné aj zdravéé a človek aspoň vie čo papá :-)

SYLVUSH, Po, 15. 04. 2013 - 21:18

diabambulka, ja tento jogurt robievam pravidelne, ale sušené mlieko tam nedávam, dávam mlieko z mliekomatu, zahriate na nejakých 40°C, zmiešam s jogurtom, ktorý obsahuje živú kultúru a vždy sa podarí, nechávam to väčšinou v rúre na 50°C tri hodiny, ale dá sa aj v tej deke. Myslím si, teda môj názor je, že to sušené mlieko je tam zbytočné, tiež obsahuje konzervanty a éčka, čítala som na krabici (giggle) . Samozrejme s mliekom z krabice sa mi to nepodarilo, od vtedy iba mlieko z mliekomatu

mnnaaauuu, Po, 15. 04. 2013 - 21:36

Robím jogurt presne ako ty :) bez sušeného mlieka, len mlieko aj prevarím, kedže jogurt dávam aj malým deťom, vmiešam jogurt, dosypem granko, trsninový cukor, alebo ovocie :), dám do pohárikov, na pekáč, šup do vyhriatej rúry na 50 stupnov (večer) rúru vypnem, idem spať, ráno jogurt čaká :)

ajkapp, Ut, 16. 04. 2013 - 09:13

Robievam domáce jogurty asi rok,som na nich úplne závislá :-). Tiež ako ty používam mlieko z mliekomatu, vtedy je jogurt úplne najlepší. Tiež nedávam sušené mlieko, ani cukor, dochutíme si už priamo pred konzumáciou.
Sylvush, len ja mlieko najprv prevarím, nechám trochu vychladnúť a tak robím jogurt. Neviem, či nerobím chybu, či tie jogurty prevarením mlieka nestrácajú probiotiká, ale jedia ich aj deti, tak som nechcela riskovať.
Ty vôbec nepreváraš a v pohode, žiadne črevné problémy?

púpavienka, Ut, 16. 04. 2013 - 09:44

Aj ja robím domáci jogurt, niekedy je hustý a inokedy menej, ale ja robím z domáceho mlieka a bez sušeného. Vyskúšam so sušeným mliekom.

diabambulka, Ut, 16. 04. 2013 - 21:11

ahojte, no ja som robievala tiež v rúre , ale nezhustol poriadne stále bol akýsi riedky a to som dávala kvalitný jogurt a až keď som pridala trocha toho sušeného zhustol naporiadok a aj chuť je lepšia, jogurt nieje taký kyslastý, lebo robievam len čistý bez cukru a používam ho ďalej do varenia, alebo na zjedenie spolu s medom a domácim musli:-) a už sa len usmievam aké výborné a domáááce :-)))

púpavienka, St, 17. 04. 2013 - 07:55

V rúre, to nepoznám, my ešte dávno sme robievali tak ako si nypísala, ale bez sušeného mlieka, ale ak na rýchle zjedenie tak nebolo treba ani prevariť mlieko iba ohriať a my sme dávali pod perinu chladnuť, elbo ma vraj veľmi pomaličky vychladnuť, aby dobre shustol.
Takže ja ešte stále šupnem pod deku alebo paplon. (sun) Už viem prečo naposledy bol riedky, nehohrievala som ho pod perinou, lebo som na to zabudla.
Vieš toto mlieko je dosť tučné a tak ak prídam ešte sušené tak bude ešte kalorickejšie, ale zas nejeme to od rána do večera - ja to milujem iba z domácim džemom alebo iba s medikom. (sun)

diabambulka, St, 17. 04. 2013 - 22:08

@margori, mlieko dáme zvariť, tak aby nevrelo, len aby sa nám urobila na povrchu pena - na teplotu približne 80°C. Miešame, ale nie drevenou vareškou ! Dáme chladiť, a občas premiešame, aby sa nám na povrchu nevytvorila kožka. Troška teplého, ale nie horúceho mlieka odoberieme do misky a tam zmiešame s bielym jogurtom ( použijeme biely jogurt aký má kto rád ). Dobre premiešame a vylejeme k zvyšku mlieka. Opäť premiešame a plníme do fliaš. Poháre dobre uzavrieme a vložíme do rúry , ktorú sme si vyhriali na 50 °C. Po vložení pohárov rúru ihneď vypneme. Zhruba po hodine rúru opäť zapneme na 50°C vyhrejeme a opäť vypneme. (Poháre nevyberáme ). Jogurty necháme v rúre z večera do rána a ráno máme krásny hustý jogurt hotový:-)

Tip : Jogurty si môžeme pripraviť hneď aj ovocné a to tak že na dno pohárov si dáme obľúbený džem a zalejeme zmesou na jogurt a tak dáme rúry. Kto má rád kávové jogurty, tak si pridajte do mlieka nesca-kávu, prípadne vanilkový cukor už podľa chuti.

púpavienka, Št, 18. 04. 2013 - 07:28

Ďakujem, naozaj tuto verziu nepoznám a už má láka vyskúšať aj to, dnes si idem po mliečko a tak bude jogurt :-)

diabambulka, Št, 18. 04. 2013 - 12:58

@margori držím palčeky :-) (sun)

Fany1000, Št, 18. 04. 2013 - 06:01

Dievčatá, ste mi pripomenuli detstvo mojich detí :-) , vtedy sme robievali jogurt pravidelne. Mám aj jogurtovač niekde založený. Časom sme prestali, lebo ja som mala recept so sušeným mliekom a bolo obdobie, kedy sa mi ten jogurt nevyplácal. Musím skúsiť znova. Mliekomat v meste máme a vyskúšam váš recept bez sušeného mlieka ;-)

anaska, Ut, 30. 07. 2013 - 00:03

Veľmi sa mi páči Tvoj jogurt, určite vyskúšam tento recept.

Ywett, Ut, 30. 07. 2013 - 08:06

ďakujem za recept, zíde sa mi a domáci je naj!

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama