reklama

Mäsová nátierka

Pridal/a dasa_ dňa 12. 04. 2015 - 12:17 - Recepty dasa_
Mäsová nátierka, Nátierky, recept, dasa_

dasa_ | Mäsová nátierka


reklama

Výborná nátierka na chlieb, ideálne s kyslými uhorkami a čajom :) Ale dobrá je aj s čerstvou zeleninou

Ingrediencie
1500 gramov bravčový bôčik
50 decilitre voda
50 decilitre biele víno
1 čajová lyžička soľ
1 kus feferónky
1 čajová lyžička korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Bôčik nakrájame na kocky o hrane asi 2 cm. Premiešame so soľou, môžeme pridať ďalšie koreniny - ja pridávam bylinkové grilovacie korenie bez soli. Zalejeme 1 dc tekutiny, dáme do jenskej misy, prikryjeme vrchnákom a v rúre pečieme pri teplote 100 stupňov asi 6 hodín. Ak je treba, tak môžeme po 3 hodinách premiešať.

Nebojme sa toho, že by sa mäso vysušilo. Naopak, pomalým pečením pri nízkej teplote sa stane úplne krehké.

Ďalší postup je na individuálnej chuti - mäso sa rozpadá, tak stačí iba porozdeľovať vidličkou. Ak chcete jemnejšiu nátierku, tak ideálne je ešte teplé mäso vybrať zo šťavy, pomlieť na mlynčeku na mäso, lepšie 2x a potom zmiešať so šťavou. Ak sa zdá málo jemné, je možno ešte prešľahať napríklad ponorným mixérom.

Skladovať možno napríklad v mrazničke, zavariť do malých pohárikov alebo pár dní v uzavretej nádobe v chladničke. Možno použiť aj ako náplň do domácich cestovín.

Doplňujúce poznámky

Masného bôčika sa netreba báť - práve tá masť dodáva nátierke chuť. Experimentovala som a dala som polovicu hmotnosti pliecko, ale výsledná nátierka bola hodne suchá.

Ak chcete pridať napríklad cibuľu, dobre je ju najskôr trochu osmažiť na tuku.

Kombinácia rôznych korením dodá vždy trochu inú chuť

 

 

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
7 minút
Čas prípravy
1 minúta
Čas varenia / pečenia
6 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Ne, 12. 04. 2015 - 13:47

Asi to nebude veľmi zdraveé, ale určite chutné. Úsmev

dasa_, Ne, 12. 04. 2015 - 15:54

Keď si k jednému chlebíku pridáš tak pol kila zeleniny, tak sa ani o zdravotnú stránku veľmi obávať nemusíš :)

ono je to hlavne chutnejšie ako to, čo som posledne z nostalgickej spomienky kúpila v malej plechovičke v obchode.

Kamila, Ne, 12. 04. 2015 - 16:42

To v každom prípade. Úsmev

Dzeny, Po, 13. 04. 2015 - 14:20

mňam! je to zdravé:) stačí zjesť kopec zeleniny a celozrnný chlieb a je to zdravé, že až!!Váľam sa od smiechu po podlahe

dasa_, Po, 13. 04. 2015 - 14:25

tak, tak ... a ak máš dobrý zdroj mäsa, tak aj vieš, čo ješ :)

balalajka, Ut, 14. 04. 2015 - 10:45

Mňaaaaaaam. Urobíme. Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama