melisa | Domáca študentská pečať
Je to rýchla, výborná pochúťka, pripravujem ju každý rok.
250 | gramov | Cera |
250 | gramov | práškový cukor |
3 | kusov | vajce |
3 | polievkové lyžice | kakao |
100 | gramov | sekané vlašské orechy |
100 | gramov | hrozienka |
100 | gramov | želé cukríky |
4 | kusov | tortové oblátky |
50 | gramov | čokoládová poleva |
Ceru, práškový cukor, vajcia a kakao miešame nad parou do zhustnutia asi15 minút. Odstavíme, ešte do teplej zmesi pridáme ostatné prísady. Dobre premiešame.
Orechy posekáme na drobné kúsky, želé cukríky pokrájame, hrozienka necháme celé a oblátky polámeme.
Formu srnčieho chrbta vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravenú zmes. Odložíme na 12 hodín do chladničky.
Vyklopíme, polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme podľa vlastnej fantázie a pokrájame na tenké rezy. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.