Grilážové rezy

Popis

bez Salka

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojkolegyňa
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

  tortové oblátky
  125 g práškového cukru
  125 g kryštálového cukru
  250 g masla (aleboHERY)
  150 g posekaných orechov (ja dávam pomleté)
  1 žĺtok
  čokoládová poleva

Poznámky

Je to aj v knihe Recepty zo života 2, iba som to pozmenila trochu podľa kolegyne. DOBRÚ CHUŤ!

Inštrukcie

Na veľmi miernom plameni za stáleho miešania rozvaríme cukor na karamel, potom pridáme maslo a spolu dobre vymiešame. Zložíme z ohľa a postupne prisypeme orechy a napokon (opatrne, aby sa nezrazilo) žĺtok. Znova dáme na oheň, aby sa to celé spojilo. Trochu vychladnutú masu natierame na oblátky, ktoré ukladáme na seba. Hotové rezy zaťažíme a necháme odležať niekoľko hodín. Pokrájame ich na štvorce alebo obdĺžniky. Vrch môžeme ozdobiť čokoládovou polevou.

Komentáre

Ja to robím tiež takto, ale žĺtok nedávam...a je to super(y) Slnko

Ten žĺtok nedávam ani ja:-)

Ja pridávam salko(y)

Ahoj Lydia, chcela by som skusit tohto roku grilazove rezy, tak si to tu citam, to salko sa uvari cca 2 hodiny a prida k tomu karamelu s maslom? Neviem, ci sa mi podari karamel, mam z jeho pripravy hrozu. dakujem. Slnko

Daniela ak chceš zo salkom,najdi si Karamelový griláž.Ja robím tiež zo salkom a salko sa nevarí,prilieva sa do roztopeného karamelu.Tam je popis aj fotka.Neboj podarí sa,niekedy sa mi do zrazi do gule,niekedy je to riedke,ale treba to nechať dlhšie rozvariť.:-)

Dakujem Jajuska ÚsmevSlnko

kočky ten cukor aj práškový aj kryštáľový roztopiť na karamel?

Vidíš, až teraz som si všimla, že tam je aj pr.cukor...tak neviem, ja dávam len kryštáľový a grilážky sú fantastické(sun)

Ked vravis, ze fantasticke, tak vyskusam tvoj recept Lia. Slnko Grilazky su "zakuskom mojho detstva" a ja citim, ze sa tam chcem rychlo vratit.(giggle)

Danielka ospravedlňujem sa, bola som u dcéry v Stupave a na net nebolo akosi času,práve som sa vrátila tak samozrejme moja droga art mama a už som tu.:-D tak ja mám fakt rokmi overený recept na grilážky. jenoducho skaramelizujem 250 g kr. cukru a pridám 250g tuku, 1 salko a 250 g ml. orechov, natriem na oplatky, zaťažím, pokrájam a priečne namočím do čokolády, vydržia - pokiaľ sa nespapajúúú Váľam sa od smiechu po podlaheMrkám

Dakujem Lydka. Vyskusam aj tento recept. Grilazky su jednoducho super. ÚsmevSlnko


Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.