reklama

Jahodovo - smotanový zákusok

Pridal/a Kamila dňa 21. 05. 2016 - 16:03 - Recepty Kamila
Jahodovo - smotanový zákusok, Nepečené zákusky, recept, Kamila

Kamila


reklama

Recept s fotopostupom na skvelý a pri tom veľmi jednoduchý ovocný zákusok v štýle tiramisu.

Ingrediencie
1 balík dlhé piškóty
500 millilitrov šľahačková smotana
500 gramov mascarpone
1 polievková lyžica práškový cukor
1 čajová lyžička vanilková esencia
500 gramov jahody
1 kus červené želé
50 millilitrov pomarančový džús
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pomarančový sirup zriedime s vodou v pomere cca 1:1. Krátko v ňom namočíme piškóty z jednej strany a rozložíme v menšej hranatej forme.

Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Mascarpone (tvaroh) krátko prešľaháme s vanilkovou esenciou, ale vanilkovým cukrom. Pri mascarpone, môžete pridať 1PL citrónovej šťavy, pri tvarohu podľa chuti 1PL práškového cukru.

Obe hmoty spojíme do hladkého krému. Polovicu jahôd umyjeme, zbavíme zelenej časti, nakrájame na menšie kúsky a zľahka primiešame k smotanovej náplni.

Cca 2/3 smotanovej náplne rozotrieme na piškóty. Znova pridáme piškóty namočené v pomarančovom sirupe. Navrch rovnomerne rozotrieme zvyšnú náplň a dáme schladiť do chladničky. Zvyšné jahody umyjeme, nakrájame napoly a rovnomerne rozložíme na vrch koláča. Tiež môžeme dať schladiť.

Pripravíme si červené želé podľa návodu na obale, do vody môžeme pridať jahodový sirup, citrónovú šťavu. Vlažné želé opatrne nalejeme na jahody.

Necháme schladiť aspoň pár hodín, najlepšie cez noc. Náplň s marcarpone je tuhšia skôr. tvarohu to trvá dlhšie. A chvíľu trvalo kým hrubšie piškóty zmäkli.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, So, 21. 05. 2016 - 17:35

Si veľká šikulka Áno, super koláčik na letné dni Slnko. Som presvedčená, že moc z neho neostalo Tlieskam

dasa_, So, 21. 05. 2016 - 18:10

tiším mám doma iba guľaté piškóty, tak to vyskúšam. Budem zajtra za hviezdu :)

Kamila, So, 21. 05. 2016 - 18:37

Najlepšie ak pripravíš dnes a necháš cez noc v chladničke. Úsmev

dasa_, So, 21. 05. 2016 - 19:19

aha, tak sa idem pustiť do toho

dasa_, Ne, 22. 05. 2016 - 15:27

Chlapi odkazujú, že výborný Úsmev. akurát som to nemala tak krásne, ako ty. chcela som aj fotiť, ale to sa ani neoplatí, Možno tie guľaté piškóty sa viac rozmočili. Ale chuti to neubralo, skôr naopak

Kamila, Ne, 22. 05. 2016 - 16:19

Som rada, že chutil. S piškotami tazko, jedny tenke, druhe hrube ...Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama