reklama

Svieži ovocný dezert ♥

Pridal/a anjeli dňa 25. 06. 2016 - 13:22 - Recepty anjeli
Svieži ovocný dezert ♥, Nepečené zákusky, recept, anjeli

anjeli


reklama

Svieže, letné, ovocné potešenie...Slnko

Ingrediencie
250 millilitrov smotana na šľahanie
500 millilitrov kyslá smotana
150 gramov práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
1 balík prášková želatína
1 balík dlhé piškóty
300 gramov jahody
  maliny
  trocha drobné ovocie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Smotanu na šľahanie prevaríme a odstavíme, nasypeme želatínu a za občasného miešania necháme vychladnúť. 

250g jahôd umyjeme očistíme a rozmixujeme. 

Kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor zmiešame, pridáme rozmixované jahody a vlažnú smotanu. Premiešame...

Formu na biskupský chlebík vystelieme potravinárskou fóliou, nalejeme 1/3 krému, poukladáme nahusto dlhé piškóty, necháme asi 10-15 minút stuhnúť v chladničke, potom posypeme nahusto malinami a zalejeme 2/3 krému, poukladáme dlhé piškóty a popritláčame. 

Necháme stuhnúť v chladničke, vrch ozdobíme ovocím a podávame...

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Kamila, So, 25. 06. 2016 - 17:24

Vyzerá úžasne, hneď by som si dala. Áno

anjeli, So, 25. 06. 2016 - 22:21

Aj chutil úžasne Úsmev...a už ho niet, "zmizol" za jeden deň Chichocem sa

Evka1223, So, 25. 06. 2016 - 23:19

Waaau Áno nejak sa ale v tom postupe strácam. Predpokladám, že želatínu nevariť, len nechať rozpustiť v teplej prevarenej smotane.....či? A čo s treťou tretinou krému....nemalo byť 1/2 + 1/2? Kým prvá časť tuhne 15 min. v chladničke, tá druhá mimo nestuhne? Mám skúsenosť, že želatína ak dosiahne želírovaciu schopnosť, stuhne takmer okamžite.

Vopred dík za doplňujúce info Bozkávam....chcem zajtra urobiť Úsmev

M.á.r.i.a, Ne, 26. 06. 2016 - 08:42

Máš pravdu, vyzerá to dobre isto sviežo aj chutí ale ten postup je nejak domotanýÚsmev. Želatínu by som predtým namočila v troche studenej vody lebo nasypať ju do horúcej a ešte aj prevarenej smotany...neviem,neviem...odvaha ale vyšla. Na to množstvo smotany a všetkého asi aj málo jeden balík, tie zvyknú byť tak na 1/2 litra.

anjeli, Ne, 26. 06. 2016 - 12:08

Takže takto...

Do návodu som pridala aj obrázky želatíny, ktorú používam. Vzadu na obale je tiež napísaný postup, ktorý som použila aj ja Mrkám. A keďže nie každý má skúsenosti s prípravou želatíny, nie je problém ju nahradiť želatínovým stužovačom za studena.

Mám odpečeného dosť za tie roky, ale že budem obhajovať svoje cukrárske schopnosti som netušila Mlčím.

Mária, bez problémov sa želatína rozpustí, len ju metličkou občas dobre premiešam a aj množstvo je tak akurát... keď dávam viac, tak je zákusok skôr gumovitý.

M.á.r.i.a, Ne, 26. 06. 2016 - 14:26

Nuž nikoho som nechcela uraziť a už vôbec nie aby mi dokazoval svoje cukrárske zručnosti.Považujem túto stránku za veľmi serióznu a reagovala som svojou skúsenosťou....mám už veľa,veľa rokov a odpečeného neúrekom a tiež to nechcem nikomu dokazovať ani byť niekomu konkurenciou. 

No a zverejnení druhu želatíny budú aj tie začínajúce gazdinky múdrejšie Tlieskam

Kamila, Ne, 26. 06. 2016 - 10:20

ja robim, zelatinu vzdy podla navodu na obale a funguje to. Inak mnohe smotanove dobroty stuhnu aj bez nej, len potrebuju byt v chladnicke cez noc.

M.á.r.i.a, Ne, 26. 06. 2016 - 10:48

Máš pravdu ale tu to nesedí ani podľa návodu, tak tá menej skúsená si to pokazí....želatína je veľmi zradná. Ja najradšej používam plátkovú lebo nemusí ísť do teplého. Smotanové dobroty naozaj ako píšeš ju ani nepotrebujú ale vtedy treba smotanu vyšľahať a ovocie tepelne zredukovať...Pohoda

anjeli, Ne, 26. 06. 2016 - 12:04

Pozri sa do obrázkov vyššie, pridala som želatínu, ktorú používam ja a tá podľa návodu sedí. Nie každý výrobca má rovnaký návod, takže asi tak...Mrkám

M.á.r.i.a, Ne, 26. 06. 2016 - 14:34

Takže asi takVáľam sa od smiechu po podlahe, keď som to písala obrázky tam neboli, vidím, že som šľapla na "kurie oko" a už sa nebudem vyjadrovať....ospravedlňujem sa.

anjeli, Ne, 26. 06. 2016 - 15:32

No, nechcem sa doťahovať za slovíčka, ale napísala si: "ale tu to nesedí ani podľa návodu" a ja sa nedomnievam, že máš v malíčku návody zo všetkých želatín. Takže nie mne si stúpila na "kurie oko", ale skôr mi to pripadalo, že som robila niečo po prvý raz a hoplá, mala som šťastie začiatočníka /"lebo nasypať ju do horúcej a ešte aj prevarenej smotany...neviem,neviem...odvaha ale vyšla."/. Preto som veci mala potrebu uviesť na pravú mieru. Navyše, ak sa Ti niečo nepozdávalo, stačilo sa spýtať tak ako to urobila Evka a nie hneď kritizovať a hľadať chyby /ak tam nejaké boli, rada som ich napravila/. Toľko z mojej strany...

anjeli, Ne, 26. 06. 2016 - 11:45

Moja chyba, Evka, ale už je to opravené:

 Takže najskôr 1/3 krému, nato piškóty, nechať chvíľu stuhnúť /aby nám potom nevyplávali napovrch/, želatína nám za tú chvíľu tak rýchlo nestuhne, nakoľko robíme ešte s vlažným krémom. a nakoniec nalejeme 2/3 krému. Do prevarenej smotany dávame želatínu rozpustiť, keďže sa už nevarí, ale je dosť teplá, tak sa bez problémov rozpúšťa, ale nestráca schopnosť tuhnúť.Úsmev

Evka1223, Ne, 26. 06. 2016 - 13:35

oki anjeli,  ďakujem,...niet nad praktické rady Tlieskam - ušetrí to kooopec nervov z nečakaných prekvapení SlnkoÚsmev Túto želatínu nepoužívam, skôr plátkovú (lebo ma ešte nesklamala), ale pozriem sa v budúcnosti aj po tejto. 

anjeli, Ne, 26. 06. 2016 - 13:51

Za máličko, EvkaÚsmev... nemám problém poradiť a keby som tušila, tak by som hneď capla sem aj obrázok želatíny, používam občas niekde aj plátkovú, ale na túto som viac zvyknutá Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama