Karamelový griláž

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdroj

spolužiačka Kunajka

Čas prípravy30 minút
Recepty Naničmama.skKoláče
Základné ingrediencie

Popis

Tak bez griláža si vianoce neviem predstaviť. Mám naň aj trvalú spomienku na pravom palci na rukeVeľký úsmev. Keď som ho robila vo svojich šestnástich rokoch, pri miešaní karamelu sa mi šmykla misa a horúci karamelík sa ocitol na palci. Bolo že to radostiPrekvapenie.

Ingrediencie

  25 dkg kryštálového cukru
  1 sladené kondenzované mlieko /Salko/
  25 dkg posekaných vlašských orechov
  1 vanilkový cukor
  25 dkg tuku /Palmarín a pod./
  oblátky

Poznámky

Ak vie niekto iný recept na túto moju srdcovku, prosím prispejte receptíkom.

Inštrukcie

Kryštálový a vanilkový cukor upálime na karamel. Prilievame Salko, miešame. Odstránime z pece a do polovychladnutého vmiešame orechy a tuk. Zmes natrieme na oblátky, zaťažíme. Ja dávam vrstvy oblátka-náplň-oblátka-náplň-oblátka a zaťažím. Hrúbka náplne je cca 3-4 mm. Po stuhnutí môžeme nakrájať.

Podobné recepty

Autor: Heja
Autor: mikalove
Autor: Ywett

Komentáre

Soni dík za recept .Môj

Soni dík za recept .Môj synátor si vymyslel že zo zákuskov mu chutí jedine griláž
a ja som práve na ňu nemala žiadny recept,takže mi tento tvoj prišiel akurát vhod. Ďakujem ,vyskúšam.

Grilážky tiež patria k

Grilážky tiež patria k obľubeným môjho manžela,sú fakt super,mňam.Vyplazený jazyk

Ja som ničo také asi ešte

Ja som ničo také asi ešte nejedla.Tak to ospevujete,že to musím aj ja vyskúšaťÚsmev

soni, som ti tam šupsla

soni, som ti tam šupsla obrázok Mrkám

Túto dobrotku robievala naša babka. Nepamätám si presne, ale karamel robila bez salka. Myslím, že upražila cukor na karamel, potom sa pridala voda (alebo rum) a celé sa to na pare miešalo a pridali sa rozšľahané žĺtka a ušľahal sa krém....al eso salkom je to asi jednoduchšie...kdesi som ešte čítala, že sa to dá robiť aj s kokosom, alebo čokoládou...

Ďakujem za šupsnutie

Ďakujem za šupsnutie ÚsmevKaramel sa robí bez Salka, to sa pridá potom:-}, ale veď ja viem ako si to myslela. Bola by som rada, keby sem niekto hodil taký recept, čo spomínaš. Ja som ho kedysi niekde zazrela a nenapísala som si ho.

Soni, mám tiež jeden

Soni, mám tiež jeden skvelý recept na grilážky. Doma sa ti na to pozriem. Ja však posekané orechy jemne opražím na teflónke (to nemá chybu!) a pridávam aj trošku kakaa.

No zistila som, že je to

No zistila som, že je to ten istý recept. Takže sorri.

robila som to dvakrát a

robila som to dvakrát a vždy ked sa cukor rozpustil a pridala som salko, celý karamel stvrdol na kameň a musela som to vyhodiť. Neviete prečo?

aj mne to vzdy stvrdlo a

aj mne to vzdy stvrdlo a hrcu som krutila a rozpustala do nemoty. Teraz som pridavala salko pomalicky a miesala a miesala uz na vypnutom sporaku, pridala heru a je to OK.

Ja zalievam ten rozpustený

Ja zalievam ten rozpustený cukor najprv pol deci vody, tak to rozmiešam :)

zadrž nevyhadzuj , pridaj

zadrž nevyhadzujChichocem sa , pridaj aj heru, alebo palmarín a pomaličky na slabom ohni nechaj rozpustiť. Všetko sa pekne spojí a bude superSlnko

Mám ten recept so

Mám ten recept so žĺtkami:15dg masla(palmarín a pod.)15dg kryšt.cukru,4 žĺtky varíme nad parou,kým nezhustne.15dg orechov posekáme,15dg cukru upražíme a primiešae orechypotom primiešame krém a natierame na oblátky, ktoré zaťažíme.tento recept mám od starej mamy,a mám ho označený ako dobrý.

aj ja som asi 2x vyhodila

aj ja som asi 2x vyhodila griláž,lebo som si myslela že je to zlé ,ale ozaj to poddá keď dáš palmarínChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Dievčatá, pridala som ten

Dievčatá, pridala som ten recept bez salka. So salkom som ešte nerobila. Úsmev

Ja namiesto salka davam

Ja namiesto salka davam tatra mlieko. nie je to potom tak priiiserne sladke.Úsmev

bisťu tatra mlieko a je to

bisťu tatra mlieko a je to potom také dobré ako so salkom? Tlieskam
ja mám tiež podobný recept a mám tam len 10 dg masla, recept mám od kamošky, jedla som tie jej grilažky predvčerom a boli úžasnéKvietok
ten recept so žltkami, no naše mamičky a babičky niekedy piekli len na sviatky, tak tam dávali veľa vajec a potom niekedy neboli salka, tie babičkovské koláčiky boli riadne kalorické bomby, ale robené s veľkou láskou....Bozkávam

Uf, dievčatá ja som práve

Uf, dievčatá ja som práve po dvoch hodinách dorozpúšťala karamel. Neviem v čom je chyba, ale nie a nie tie guľky s a rozpustiť.Na ale už je hotový,keď som ho natierala na oblátky, sem tam som guľku vybrala,ocumlala a vyhodila.Ak máte nejakú fintu,aby sa to podarilo,prosííím.ďakujem

A ja zasa robim grilaz tak

A ja zasa robim grilaz tak (uz az 3 krat za zivotVeľký úsmev Veľký úsmev ), ze do vriaceho karamelu vhodim maslo( pripominam si tym hodiny chemie na ZS), cele to sici a karamel stvrdne, maslo sa nechce spojit, plava na vrchu, nuz to rozvarujem, miesam a trpnem, zasa miesam a pridavam 4-5 lyzic mlieka, zasa to sici a peni, ja nepolavujem a stale miesam a pridavam mlete orechy a miesam sta diva Diva, az nakoniec mam z toho super masu, ktoru natieram na oblatky, tie zatazim na noc a miesacia lyzica mi ostava ako krowkove lyzatko, ktore nakoniec vhadzujem do hrnca plneho vody a prilepeneho karamelu. Ved nevyhodim hrniec..Chichocem sa

No tak ja mam taky super

No tak ja mam taky super recept, netreba žiadne salko, nie su tam žiadne gulky ,teda ak su tak sa daju dať velmi jednoducho preč.Rozpustime si 500g cukru na karamel potom do neho vylejem jednu roztopenu Heru pomalinky to rozmiešam a ešte k tomu prilejem jednu smotanu na šlahanie v ktorej rozšlaham dve žltka.Trošku to stuhne, ale velmi lahko sa to znova rozpusti a ak tam ostanu nejake hrudky tak to stači precediť a je to.Potom už len pridam 20 dkg orechov a zo dve hrste pomletych piškot.Áno

riesenie ako na hrudky v

riesenie ako na hrudky v karamele... ja robim karamel tak ze dam do hrnca cukor a vodu v pomere g/ml 3:1 napr na 300g cukru davam 100 ml vody... a sup ho na ohen, netreba pri nom stat ani ho stale miesat... cukor sa vo vode rovnomerne rozpusti a urobi sa najskor cukrovy syrup... postupne sa vyvari voda a syrup sa zacne menit na karamel... je to lachsie takto ustrazit aby karamel nezhorel, ale zaroven tak aj lachsie ustrazite aku farbu/aky silny karamel chcete... trva to sice trosku dlhsie tymto sposobom dosiahnut karamel, ale nemusite nad hrcom stat a stale miesat... usetrite tak aj silu na miesanie ked sa pridava salko a tuk Veľký úsmev Kvietok Slnko

Toto je trochu od veci - nie

Toto je trochu od veci - nie je síce pravý grilážový...ale je super rýchly a tiež dobrý.
1 Hera (smetol)
240 g práškového cukru
3 PL kakaa
3 PL maizeny (zemiakový škrob)
7 PL mlieka
Všetko zmiešať nad parou (ja to robím v mliekovare)kým sa všetko nespojí...nesmie variť!
Teplé natrieť na tortové oplátky...zaťažiť, nechať stuhnúť.

nepáči sa mi to láme mi

nepáči sa mi to láme mi to srdce Zlomené srdce Plačem Smútok

Jeskovezraky, co ti lame

Jeskovezraky, co ti lame srdce, grilaz?Prekvapenie

nemám to rada ale nabehla

nemám to rada ale nabehla mi to ta stranka keď som hľadala tortu Prekvapenie Plačem Smútok Mlčím Zlomené srdce

je to akokeby ma kopla

je to akokeby ma kopla elektrina Smútok

Sice neviem, o com je rec,

Sice neviem, o com je rec, ale pekne vianoceVeľký úsmev

Mńam,mňam vyskúšam.

Mńam,mňam vyskúšam.

(bez predmetu)

Áno

Odporúčame