Medovníčky

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdroj

asi časopis, už ho mám dávno

Čas prípravy1 hod
Recepty Naničmama.skKoláče
Základné ingrediencie

Popis

Tieto medovníčky robím týždeň pred vianocami, niekedy aj neskôr, aby mi ich kobylky nespapali ešte pred vianocami. Ešte sa mi nestalo, že by boli tvrdé.

Ingrediencie

  50 dkg hladkej múky
  12,5 dkg masla
  20 dkg práškového cukru
  3 polievkové lyžice medu
  2 vajcia
  1 káv. lyžička sódy bikarbóny
  15 g perníkového korenia

Poznámky

Ak nemám perníkové korenie dám 4 roztlčené klinčeky a 1 káv. lyžičku mletej škorice.

Inštrukcie

Vymiesime, odložíme do chladu, na druhý deň rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, vykrajujeme, potrieme žĺtkom a kladieme na vymastený plech, upečieme.

Podobné recepty

fidorka
diabambulka
Ywett

Komentáre

Hore uvedený čas prípravy

Hore uvedený čas prípravy si nevšímajteÚsmev

mozem sa spytat a maslo ake

mozem sa spytat a maslo ake Chichocem sa dagde sa pise ze obycajne a dagde ze hera dakujem

Keby si najprv prečítala

Keby si najprv prečítala všetky komentáre, tak by si sa dozvedela, že Sona toto upresnila už pred štyrmi rokmi Úsmev Mrkám.

no dik za odpoved ale tam ma

no dik za odpoved ale tam ma napisane ze obycajne ale potom jedna pise ze obycxajne neni dobreTorta

Veď vyskúšaj aj tak, aj

Veď vyskúšaj aj tak, aj tak - a potom peč z toho, čo bude chutiť vám. Do Vianoc v pohode stihneš upiecť niekoľko "testovacích" dávok Úsmev Mrkám.

SONI,ja mám tento istý

SONI,ja mám tento istý recept a pečiem podľa neho každý rok,môžem potvrdiť,že
sú dobré .Prvé dni sú také chrumkavé a neskôr zmäknú a sú výborné.

Soni , ja som zaciatocnik v

Soni , ja som zaciatocnik v peceni...tak sa chcem spytat...vyhrejes ruru na kolko stupnov? a potom ked ides dat piect...znizis teplotu na nejakych 160-180 stupnov? predpokladam ze asi pri takej teplote piect. a ako dlho pecies?Hambím sa

Ja pečiem vlastne všetky

Ja pečiem vlastne všetky koláče na 180-200°CÚsmev, na toľko si nastavím rúru ešte pred pečením. Keď je vyhriata, šups tam medovníky. Doba pečenia závisí od toho aká trúba je Tvoja rúraVeľký úsmev Ak si dobre pamätám, myslím že v mojej to mohlo trvať cca 6 minút. Keď som mala ešte starú plynovú rúru, tá tak fičala, že som sa skoro nestíhala obracať a vyťahovať plechy.
Keď mrkneš do rúry na medovníčky určite uvidíš, či už sú alebo ešte chvíľku.

Každoročne pečiem na

Každoročne pečiem na žiadosť rodiny zaručene mäkké medovníčky a každoročne sú z toho zaručene tvrdé medovníčkyVeľký úsmevMlčímSmútok.
Problém asi nebude v prísadách. Skús hodiť nejaké zaklínadlo, ktoré pomáha, alebo podrobnejší popis pečenia (pripájam sa k Mini). Ja to nevzdávam, tento rok sa chystám napiecť znova...

Kto do teba kameňom, ty do ňho chlebom (ale aspoň týždeň starým, alebo mojimi medovníčkami)Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

Neviem či to predsa len

Neviem či to predsa len nebude prísadami. Skús si porovnať Tvoje odskúšané recepty s týmto. Ja čo sledujem recepty na medovníky väčšinou tam ide o dosť viac medu ako tu.

A maslo klasické alebo

A maslo klasické alebo nejaká tá Hera, Palmarín...?

Dávam maslo klasické

Dávam maslo klasickéÚsmev

maji, skús dať do krabice

maji, skús dať do krabice s medovníkmi chlieb alebo jabĺčko, malo by to pomôcť, aby zmäkli a skús ich dať na balkón, alebo do komory...

z

Maji ,ja používam len

Maji ,ja používam len maslo klasické,také je najlepšie.Pridám aj ja recept na medovníčky,ktoré robievam ja,sú tiež veľmi chutné.

vdaka za rady Soni.....tak

vdaka za rady Soni.....tak uz len zacat.Chystam sa piect s dcerou, miluje vykrajovanie z cesta Úsmev
takze bude to aj zabava pre nu. No len dufam ze sa mi podaria, kedze som este medovniky nepiekla nikdy.... :-/

Mini,nič si z toho nerob,aj

Mini,nič si z toho nerob,aj ja budem mať v pečení medovníkov premiéruVeľký úsmev Sa ťeším,si s Kubkom užijeme zábavu,a ak sa nevydaria psi zjedia...Veľký úsmev

Soni,dakujem že si prihodila receptÚsmev.Mám nájdených asi 5receptov na medovníky,ale nikde nepíše,či aj zmäknú...takže tvoj výhráva a hor sa do pečeniaMrkám

Mne sa ešte nestalo,aby som

Mne sa ešte nestalo,aby som mala mäkké medovníčky, ale taktiež sa nestalo,žeby sa nezjedli ... toš tento rok vyskúšam Soni tvoj recepis ! To som zvedavááá.

Medovníčky pečiem už

Medovníčky pečiem už desať rokov a preto si dovolím poradiť
ako na to.Upečené medovníčky vložíme do krabice a priložíme k ním chlebovu kôrku, alebo jablčko.Treba to urobiť už teraz.

jééééjda, neskoro som si

jééééjda, neskoro som si všimla, že na zmäknutie medovníkov si radila skôr ako ja a to isté Hambím sa
neopisovala som, prisahám, ale aspoň som sa presvedčila, že to platí. Mrkám

Tak dnes som konečne

Tak dnes som konečne napiekla mäkkéééééé medovníky. A boli fakt mäkké od prvej chvíle až doteraz (ešte ich nestihli objaviť deti - sú v škole:-}).
Keď som to porovnala, bude to asi tým maslom, do iných receptov čo mám maslo buď vôbec neide, alebo len veľmi málo.
Vďaka Soni, odteraz pečiem tvoje medovníčky.

Tak to som veľmi rada Ja

Tak to som veľmi radaÚsmev Ja ich idem piecť teraz.

určite ide o maslo v

určite ide o maslo v medovníčkoch, ja som odskúšala more receptov, vždy boli lepšie tie, do ktorých šla masť (maslo, Hera...)

Som včera zamiesila, len

Som včera zamiesila, len som mala dilemu-či to pernikove korenie môže byť kypriaci prášok do perníka???tak-či tak, dnes sa bude piecť!!!Veľký úsmevVeľký úsmev

Perníkové korenie je zmes

Perníkové korenie je zmes pomletého badiánu, škorice, klinčekov, anízu a pod.Úsmev Na kyprenie je v recepte sóda bikarbóna.

Soni, ja som ich pieklal

Soni, ja som ich pieklal dnes. Hm, sú voňavé,mäkučké, len sa mi nejak rozliali pri pečení... Kde som spravila chybu?

Neviem, mne sa nikdy

Neviem, mne sa nikdy nerozliali. Vždy išli do výšky a zachovávali si tvar. Nebude to tekutými surovinami a možno zlej kuchynskej váhy? Netuším...

asi si dala vela

asi si dala vela sodybikarbony,každá máme iné lyžičky.

vidím,že som sa opozdila 3

vidím,že som sa opozdila 3 roky.Chichocem sa Chichocem sa

Kefi, nedala si náhodou

Kefi, nedala si náhodou trošku viac prášku do pečiva? Aj ja som ich včera piekla, a trošku viac narástli. Ale to neva! Inak, spomínala si, že mávaš tvrdé medovníčky. Ja tiež robievam roky jedny odskúšané. Po upečení sú síce tvrdé, ale časom mi zmäknú. A keď teraz ochutnali tieto, staršia dcéra skonštatovala, že "aké sú čudné, také mäkké"..

Medovníčky su napečené a

Medovníčky su napečené a veľmi chutné...to sa musí uznať že je to dobrý recept. Robila som z dvojitej dávky, dala lyžičku sódy a jeden kypriaci prášok do perníka(Ten tam bol aj
na vôňu!)
Len jeden problém som mala, potretie vajíčkom(žltkom) mi tak nepekne pukalo,tak som na ďalších nepotierala. Ako to urobiť mať ich krásne lesklé?Mrkám

Lienočka, ja potieram

Lienočka, ja potieram medovníčky hneď po vybratí z rúry, kým sú horúce, nie pred pečením. A nielen žĺtkom, ale rozšľahám celé vajíčko aj s bielkom. Vždy ich mám pekné, lesklé.
Mám na medovníčky slabosť, každý rok si kupujem časopis Medovníčky, keď len pre inšpiráciu na zdobenie.

Majka, ja potieram pred

Majka,
ja potieram pred pecenim a tiez som ich mala pekne leskle, ale robila som recept...co som pridala...je podobny ako Tvoj a ak si precitas k nemu historku, tak ja motam teraz vsetko co mozem, ale vynajdem sa a je sranda!!!Prekvapenie

aj ja potvrdzujem,

aj ja potvrdzujem, medovníčky treba natrieť vajíčkom hneď po vybratí z rúry, budú nádherné (ja to robím 2x za sebou)

Milé dievčatá, je deň

Milé dievčatá,
je deň pred Vianocami a ja som sa rozhodol piecť medovníky. Ako som s hrôzou zistil, cesto musí stáť v chlade približne 24 hodín, znamená to, že k samotnímu pečeniu sa dopracujem až zajtra. Chcem, aby boli chutné a zároveň mäkké, takže použijem všetky vaše rady, o ktorých som sa tu dočítal. Vopred ďakujem a želám pekné sviatky

tatíčko Veľký úsmev

Milý tatíčko, vôbec

Milý tatíčko, vôbec nemusíš nechať cesto oddychovať v chladničke 24 hodínÚsmev Stačí pár hodín, a môžeš rozvaľkať, vykrajovať a piecť. Ale kľudne sa vyspi a ráno hor sa na medovníčkyMrkám

Klobúk dole! tatíčko,

Klobúk dole! tatíčko, ktorý pečie... šťastná to mamička! Prajem, nech sa to vydarí a krásne sviatky!Úsmev

heh tak to fajn receptik

heh tak to fajn receptik :D:D:D:D:DChichocem sa Veľký úsmev Úsmev Váľam sa od smiechu po podlahe Chichocem sa Veľký úsmev Úsmev Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Veľký úsmev Chichocem sa Úsmev Veľký úsmev Váľam sa od smiechu po podlahe Veľký úsmev Chichocem sa Úsmev Veľký úsmev Vyplazený jazyk Smútok Objímam Slnko Torta

Ahoj MajkaV ... prave v

Ahoj MajkaV ...
prave v tomto mam ja dilemu, ze ako to je s tym potieranim medovnickov.... uz som zalozila aj diskusnu temu na toto Úsmev ... ale ako tu citam ty to robis horuce po vybrati z rury... myslim ze tak nejako by to malo byt, len nechapem, to budeme jest surove vajicko na nich, ci sa to same este nejako dopecie? Blba otazka, co... ale ved ked sa to s tym vajickom uz nepecie... no nic, diky

Monika, to vajíčko sa

Monika, to vajíčko sa naozaj dopečie na vybratých upečených medovníkoch. Práve som to urobila.Úsmev

diky theanika ... pouzijem

diky theanika ... pouzijem na Vianoce...pa

Ahoj Soni, potešila som sa,

Ahoj Soni, potešila som sa, že som našla tvoj recept, chystám sa ho zrealizovať. Medovníky som už robila, ale boli buď tvrdé alebo sa mi rozliali. Neviem, kde som robila chybu. Prečítala som si tvoje fajn rady. Predsa sa chcem ešte spýtať: keď robíš to cesto, nahrievaš si med (niekde to tak píšu), alebo v akom poradí dávaš suroviny. Všade píšu inak.ďakujeem veľmi pekne za radu.
Michaela

Asi by si soni mala napisat

Asi by si soni mala napisat cez kontaktny formular, nemam pocit, ze sem este chodi a najde si to tu, tento prispevok je z roku 2006.

pekny den vie mi niekto

pekny den vie mi niekto poradit presnu polevu na medovniky a ci mozem slahat mixerom dikmocccÚsmev

Lianka, prosím ťa, ak sa

Lianka, prosím ťa, ak sa chceš o niečom poradiť, radšej si založ vlastný blog (na zelenej lište hore klikni na "Pridaj obsah". Otvorí sa ti ponuka, z ktorej si vyberieš "Príspevok blogu." Klikneš a otvorí sa ti okno, kde už priamo píšeš svoj blog - nadpis, text, odošleš...). Ak sa totiž len "prilepíš" do cudzieho, a navyše starého blogu, moc odpovedí nedostaneš.
http://www.nanicmama.sk/co-je-s-tym-pocitacom/technicka-prirucka

Odporúčame