Rebarborový džem

Popis

Trochu náročnejšie na čas, kôli čisteniu a šúpaniu rebarbory,ale stojí to za to :)

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas1 hod

Ingrediencie

  rebarbora 1,6 kg
  cukor 1kg
  citrón 1 ks, alebo 1 kl kys. citrónovej

Inštrukcie

Rebarboru poriadne umyjeme, očistíme a krájame na 1-2 cm kúsky, ktoré postupne zasypávame cukrom. Necháme postáť dovtedy , ked nezačne púšťať šťavu.Vtedy pridáme šťavu z citróna alebo kyselinu citrónovú a necháme variť.Môžme rozmixovať na hladko,alebo ak máme radi kúsky, necháme len rozvariť. Džem nesterilizujeme,len otočíme vrchnákom nadol a necháme vychladnúť.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.