Cícerová polievka

Popis

xxx

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas2 hod

Ingrediencie

250gramovcícer (suchý)
2kusyrozmarín čerstvý (vetvičky)
10kusyšalvia čerstvá (listy)
 kussoľ
3strúčikycesnak
 kusčierne korenie mleté
1kuschlieb (krajec)
 kusolej olivový extra virgin

Inštrukcie

1. Cícer dáme močiť do studenej vody aspoň na 12 hodín. 2. Do gázy zabalíme rozmarín, šalviu a cesnak, dôkladne zviažeme a dáme variť k cíceru ktorý zľahka osolíme. Na miernom ohni varíme približne 2 hodiny, do mäkka nie však na kašu. 3. Pred dovarením odoberieme časť cíceru a bylinky v gáze. Zvyšok rozmixujeme do hladka, vrátime naspäť odobratý cícer dochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Podávame s nasucho opečeným chlebom a pokropené olivovým olejom.

Postup: 

Komentáre

Priznám sa, že cícer sa u nás veľmi v kuchyni nepoužíva. Teda v podstate vôbec :). Ale minule som robila také malé vysmážané guličky, tuším sa to volá falafel a chutilo. Tak asi skúsim aj takúto polievku, vyzerá to zaujímavo.

Veľmi dobrá polievka Áno Keďže som pohodlná, našla som si cícer v konzerve - v slanom náleve. Len ho treba dobre premyť studenou vodou. A výsledkom bola nadšená celá rodina.

Vyskúšam aj ja. Drahý mi včera pripomenul cícerovú konzervu a myslím, že aj sušený cícer ešte mám TlieskamTlieskamTlieskam .

cicer odporucam je skvely, ja casto robievam hummus alebo ho jeme len tak uvareny namiesto orieskov. Nehovoriac o jeho zdraviu prospesnych kvalitach Áno

vdaka za recept, momentalne sme velmi prisli ciceru na chut. tak mame dalsiu inspiraciu.

Iné recepty


Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.