reklama

Predížena materska dovolenka

Pridal/a modroocko dňa 18. 11. 2012 - 19:57

reklama

Otázka používateľa
martinadr

Dobrý deň chcela by som sa opýtať či možem pracovať na plný úvezok popri predlženej materskej dovolenke.Ďakujem

Odpovedá
faustka

z dostupnych zdrojov:

http://www.praca-na-materskej.sk/index.php/podmienky-paragrafy/praca-po…

Pozrite si aj článok Rodičovská dovolenka a práca.

Pracovať môže aj poberateľ rodičovského príspevku, ktorý má dieťa do šesť rokov s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom. Dieťa pritom môže navštevovať jasle či škôlku, ak to jeho zdravotný stav umožňuje.

Predĺžená rodičovská dovolenka je hovorový pojem, ktorý sa vlastne v žiadnom zákone nevyskytuje. Označuje sa tým zvyčajne rodičovská dovolenka s dieťaťom vo veku tri až šesť rokov, ktoré má dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav alebo obdobie poberania rodičovského príspevku na takéto dieťa.

Predĺžený rodičovský príspevok a práca
Na rodičovský príspevok do šiestich rokov dieťaťa má nárok rodič, ak má jeho dieťa dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav. Zdravotný stav posudzuje Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý vydá posudok o dlhodobo nepriaznivom zdravotnom stave.

Rodič má pritom rovnaké práva a povinnosti ako rodič dieťaťa do troch rokov, ktorý poberá rodičovský príspevok. To sa týka aj práce. Preto pracovať je možné popri rodičovskom príspevku, aj keď má dieťa dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav. Ani v tomto prípade nie je obmedzená forma práce ani výška príjmu.

Môžem dať dieťa do jaslí alebo do škôlky?
Ak sa vaše choré dieťaťa cíti dostatočne dobre na to, aby navštevovalo jasle či škôlku, môže tam chodiť aj na celý deň. Teda je možný aj taký prípad, že poberáte rodičovský príspevok do šiestich rokov dieťaťa, a pritom sa vrátite do pôvodného zamestnania na plný pracovný úväzok a dieťa máte v škôlke na celý deň.

Predĺžená rodičovská dovolenka u zamestnávateľa
Ak ide o dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav dieťaťa vyžadujúci osobitnú starostlivosť, je zamestnávateľ povinný poskytnúť žene a mužovi, ktorí o to požiadajú, rodičovskú dovolenku až do dňa, v ktorom dieťa dovŕši šesť rokov veku. Táto rodičovská dovolenka sa týka len zamestnancov a treba si uvedomiť rozdiel medzi rodičovskou dovolenkou a rodičovským príspevkom, ktorý je rovnaký, ako keď má rodič dieťa do troch rokov.

Teda aj keď poberáte rodičovský príspevok až do šiestich rokov veku dieťaťa, rodičovskú dovolenku u zamestnávateľa si môžete ale aj nemusíte čerpať. Môžete aj nastúpiť do zamestnania, rodičovskú dovolenku ukončiť, ak vám však úrad práce a sociálnych vecí prizná nárok na rodičovský príspevok vzhľadom na zdravotný stav dieťaťa, máte ho nárok poberať naďalej.

Rovnako môže predĺžený rodičovský príspevok poberať aj živnostník či nezamestnaný.

A čo odvody?
Čo sa týka platenia odvodov popri predĺženej rodičovskej dovolenke, podmienky sú rovnaké ako podmienky platenia odvodov popri rodičovskom príspevku do troch rokov.

Rodičovská dovolenka a práca - presnejšie práca popri poberaní rodičovského príspevku nie je nijak obmedzená, či už máte dieťa do troch rokov alebo do šiestich s nepriaznivým zdravotným stavom. Dieťa môže navštevovať jasle či škôlku. Musíte si len dať pozor na odvody - ak začnete pracovať, v niektorých prípadoch prestávate byť poistencom štátu a musíte si začať odvody platiť sami.

Poberateľ rodičovského príspevku nemá žiadne obmedzenia pracovať, teda môže vykonávať zárobkovú činnosť vrátane zamestnania v pracovnom pomere, na dohodu aj na živnosť. Nie je obmedzená ani výška príjmu.

Ukončenie rodičovskej dovolenky

Pozor však na návrat do pôvodného zamestnania, ak dieťa ešte nedosiahlo vek tri resp. šesť rokov. Naďalej máte nárok na rodičovský príspevok, ale u zamestnávateľa ukončujete rodičovskú dovolenku, teda končí aj vaša ochranná doba, počas ktorej vám zamestnávateľ napr. nemôže dať výpoveď. Pozrite si viac o rozdiele medzi rodičovským príspevkom a rodičovskou dovolenkou.

Môžem dať dieťa do jaslí alebo do škôlky?

Jedinou podmienkou rodičovského príspevku je riadna starostlivosť o dieťa, ktorá podľa zákona o rodičovskom príspevku je “starostlivosť poskytovaná dieťaťu v záujme všestranného fyzického vývinu a psychického vývinu dieťaťa, najmä primeraná výživa dieťaťa, hygiena dieťaťa, výchova dieťaťa a dodržiavanie preventívnych prehliadok dieťaťa,” pričom podmienka riadnej starostlivosti o dieťa sa považuje za splnenú, ak oprávnená osoba zabezpečuje riadnu starostlivosť o dieťa osobne alebo inou plnoletou fyzickou osobou alebo právnickou osobou.

To znamená, že dieťa môže navštevovať aj jasle či materskú školu, a to nie len súkromné zariadenie, ale napríklad aj obecnú materskú školu.

Nárok na rodičovský príspevok má rodič dieťaťa do troch rokov alebo rodič dieťaťa do šiestich rokov, ktoré má dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav. Ak však popri tom pracujete a máte dieťa v jasliach, v súkromnej materskej škole či u opatrovateľky, môžete sa rozhodnúť aj pre príspevok na starostlivosť o dieťa. V tom prípade však už strácate nárok na rodičovský príspevok.

Predĺžená rodičovská dovolenka

Pracovať je teda možné popri rodičovskom príspevku, aj keď máte dieťa do šiestich rokov, ktoré má dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav (hovorovo povedané na predĺženej rodičovskej dovolenke). Pozrite si viac v článku Práca popri predĺženej rodičovskej dovolenke.

Mám niekde nahlásiť, že pracujem?

Na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny, kde ste evidovaní ako poberateľ rodičovského príspevku, nie ste povinní nahlásiť, že ste začali pracovať. V niektorých prípadoch však máte povinnosť nahlásiť sa v sociálnej poisťovni.

Odvody

Platenie odvodov počas poberania rodičovského príspevku závisí od formy práce. Ak pracujete na dohodu, z tej sa neplatia odvody a nemusíte nič v sociálnej ani zdravotnej poisťovni nahlasovať.

Ak začnete pracovať ako zamestnanec v pracovnom pomere, zamestnávateľ je povinný vás v sociálnej a zdravotnej poisťovni nahlásiť na platenie poistného. Zároveň máte povinnosť odhlásiť sa v Sociálnej poisťovni ako poistenec štátu z dôchodkového poistenia, a to aj napriek tomu, že vás zamestnávateľ nahlásil ako svojho zamestnanca. Ak by ste sa znovu vrátili na rodičovskú dovolenku, znovu sa prihlásite v Sociálnej poisťovni ako poistenec štátu na dôchodkové poistenie.

V zdravotnej poisťovni ostávate evidovaní ako poistenec štátu až do ukončenia poberania rodičovského príspevku, nezávisle na tom, či pracujete ako zamestnanec, živnostník či dohodár. Ako poistenec štátu sa odhlásite až keď ukončíte poberanie príspevku.

O odvodoch SZČO počas poberania rodičovského príspevku si pozrite v článku Práca na živnosť - podnikanie počas materskej a rodičovskej dovolenky.

Komentáre

modroocko, Pi, 23. 11. 2012 - 11:26

Dobry deň,a ďakujem za predchádzajúcu odpoveď či že v skratke možem pracovať aj poberať rodičovský príspevok.Mám povinosť oznámiť zamestávaťeľovi že som na predĺženej rodičovskej dovolenke ako je to potom pri rožnom zúčovaní daní?ako aj s odvodmi treba si nie kde platiť odvody?

andrda, Št, 05. 11. 2015 - 15:45

Ak sa vaše choré dieťaťa cíti dostatočne dobre na to, aby navštevovalo jasle či škôlku, môže tam chodiť aj na celý deň. Teda je možný aj taký prípad, že poberáte rodičovský príspevok do šiestich rokov dieťaťa, a pritom sa vrátite do pôvodného zamestnania na plný pracovný úväzok a dieťa máte v škôlke na celý deň. Tak tomuto naozaj nerozumiemSmútoknačo je na predĺženej RD keď chodí dieťa celý deň do MŠ. to potom môže poberať každý do 6 rokov rodičovský príspevok

 


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama