Polievka z červenej repy (cvikle)

Popis

Lahodná a zdravá polievka s tradičným korením, ktoré sa k červenej repe veľmi hodí – je to fenykel a anýz.

Zhrnutie

Porcie
Porcie
ZdrojTrochu upravený z TV programu.
Čas prípravy45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas45 minút

Ingrediencie

600 gramov
červená repa (cvikla)
1 kus
cibuľa
3 polievkové lyžice
olivový olej
1 čajová lyžička
semiačka fenyklu
1 čajová lyžička
semiačka anýzu
1 štipka
sušeného tymiánu
2 strúčiky
cesnak
1 štipka
mleté chili papricky
1 štipka
soľ, čierne korenie mleté
  kvapka
vinný, jablčný ocot

Inštrukcie

Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme do zlata na oleji, pridáme semiačka fenyklu, anýzu, trošku tymianu, olúpanú a na hrubšie kocky nakrájanú červenú repu. Spoločne porestujeme, zalejeme vodou, trochu osolíme a varíme do mäkka.
Potom tyčovým mixérom rozmixujeme, dochutíme cesnakom, ktorý rozotrieme so soľou, štipkou chilli, mletým čiernym korením a octom.

Servírujeme a na tanieri môžeme polievku dochutiť lyžicou kyslej smotany a bylinkami.

Komentáre

Vyzerá to super , vyskúšam Slnko

aj ja určite skúsim Mrkám . Ďakujem za tip Slnko


Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.