Polievka z červenej repy (cvikle)

Popis

Lahodná a zdravá polievka s tradičným korením, ktoré sa k červenej repe veľmi hodí – je to fenykel a anýz.

Zhrnutie

Porcie
Porcie
ZdrojTrochu upravený z TV programu.
Čas prípravy45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas45 minút

Ingrediencie

600gramovčervená repa (cvikla)
1kuscibuľa
3polievkové lyžiceolivový olej
1čajová lyžičkasemiačka fenyklu
1čajová lyžičkasemiačka anýzu
1štipkasušeného tymiánu
2strúčikycesnak
1štipkamleté chili papricky
1štipkasoľ, čierne korenie mleté
 kvapkavinný, jablčný ocot

Inštrukcie

Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme do zlata na oleji, pridáme semiačka fenyklu, anýzu, trošku tymianu, olúpanú a na hrubšie kocky nakrájanú červenú repu. Spoločne porestujeme, zalejeme vodou, trochu osolíme a varíme do mäkka. Potom tyčovým mixérom rozmixujeme, dochutíme cesnakom, ktorý rozotrieme so soľou, štipkou chilli, mletým čiernym korením a octom. Servírujeme a na tanieri môžeme polievku dochutiť lyžicou kyslej smotany a bylinkami.

Komentáre

Vyzerá to super , vyskúšam Slnko

aj ja určite skúsim Mrkám . Ďakujem za tip Slnko


Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.