M.á.r.i.a
reklama
Výborná jahodová pochúťka so šľahačkou.
Ingrediencie
1⁄2 | kilogram | jahody |
4 | polievkové lyžice | med |
1⁄2 | liter | mlieko |
1 | kus | šľahačková smotana |
100 | gramov | ricotta |
Postup
1/2 kg jahôd pokrájame na štvrtiny, pridáme 3 polievkové lyžice medu a povaríme kým sa nezredukuje šťava.
Uvaríme vanilkový puding z 1/2 l mlieka a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu.
1 ks šľahačkovej smotany vyšľaháme a pridáme 100 g ricotty, 1 lyžicu medu.
Do pohárov dáme na spodok jahody, na to vrstvu pudingu, na vrch ozdobíme šľahačkou s ricottou.
Môžeme ozdobiť ešte jahodami, čokoládou, orechmi podľa chuti.
Výnos
4 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.