reklama

Krevety - ako na ne?

lua , 11. 08. 2015 - 10:10

reklama

Ešte som nikdy nejedla krevety, tak by som si ich chcela pripraviť. Viete mi niekto poradiť, aké sú najlepšie z našich obchodov? A čo ďalej s nimi? Našla som na nete zopár rád ale bolo tak písané o celých krevetách - odtrhnúť hlavičky, rozpárať pancier. No neviem, či to zvládnem. Nie sú dostať aj vylúpané a čo s nimi po rozmrazení? Ako ich presne pripraviť a s čím podávať? Ďakujem za recepty.


reklama


reklama

Lenka R, Ut, 11. 08. 2015 - 10:34

Ja kupujem , už tie olúpané, mrazené . A robím buď krevetový koktail : krevety krátko povaríš, ja v miske zmiešam so zeleninkou / chery paradajky, cibuľa , paprika nakrájaná , podľa chuti čo máte radi / a s tatarkou, servírujem v sklenených pohároch na stopke, na spodok dám šalátový list , dám šalát a na vrch petržlenovú vňať a chery paradajku, nech to pekne vyzerá. Prípadne dá sa do šalátu pridať aj na drobnejšie kocky pokrájaný tvrdý syr.

Alebo ďalšia alternatíva : hrášok s karotkou trochu povariť , krevety povariť a potom zliať vodu a zmiešať a k tomutu dávam na kocky nakrájané jabĺčko a taktiež tatarku , takýto mix je tiež super. No a samozrejme soľ a čierne korenie podľa chuti.Ja dávam minimálne, už tá tatarka to dobre ochutí.

A druhý recept, čo mám moc rada , orestované krevety - na panvici orestovať na olivovom oleji cesnak, pridáš krevety , osoliť, okoreniť a ja ich viac restujem ako dusím, prikyjem pokličkou len ku koncu na pár minút, nech pustia šťavu. A mám takú fintu, či ide o krevety alebo mäsko, pečienku a pod , že restujem do chrumkava a na pár minút dám pokličku o číslo menšiu ako je panvica, takže sa to aj pečie trochu aj dusí súčasne . Je to chutnejšie ako len čisto podusenéÚsmev

lua, Ut, 11. 08. 2015 - 10:41

no tak tie orestované vyskúšam, našla som recept na šalát s cestovinami, tak skúsim niečo také, a potom so surovou zeleninou

a mám si dávať pozor aj aké kupujem? - značku alebo je to jedno? aby boli ,,čerstvé,, či skôr čerstvo mrazené a nie nejaké staré.

Lenka R, Ut, 11. 08. 2015 - 11:06

Ja kupujem mrazené, ale je to asi jedno , samozrejme treba pozrieť dátum spotreby. Kupovala som v Tescu alebo v Bille , pravdupovediac značku som si nejako nevšimla Úsmev

monika839, St, 12. 08. 2015 - 11:58

Pridavam moj recept na krevety u nas uspesny. :) Uvarim si tagliatelle (cestoviny siroke rezance)

Na panvicu dam kusok masla a krevety a struciky cesnaku a opekam na masle, trosku posolim, pokorenim, pokvapkam citronom a podlejem bielym vinom, necham vino trosku vyvret a na zaver pridam rezance premiesam a hotovo. Je to hotove cca za 15 minut a velmi chutne. :) A samozrejme u nas sa podavaju s kopou parmezanu. Mnam. :)

lua, St, 26. 08. 2015 - 13:30

tak  tento recept vyskúšam, len bez toho vína, to ja nemusím,

Dzeny, St, 26. 08. 2015 - 15:02

mne najviac chutia vylúpané krevety opečené s cesnakom a čerstvou petržlenovou vňaťou:)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama