Ja kupujem , už tie olúpané, mrazené . A robím buď krevetový koktail : krevety krátko povaríš, ja v miske zmiešam so zeleninkou / chery paradajky, cibuľa , paprika nakrájaná , podľa chuti čo máte radi / a s tatarkou, servírujem v sklenených pohároch na stopke, na spodok dám šalátový list , dám šalát a na vrch petržlenovú vňať a chery paradajku, nech to pekne vyzerá. Prípadne dá sa do šalátu pridať aj na drobnejšie kocky pokrájaný tvrdý syr.
Alebo ďalšia alternatíva : hrášok s karotkou trochu povariť , krevety povariť a potom zliať vodu a zmiešať a k tomutu dávam na kocky nakrájané jabĺčko a taktiež tatarku , takýto mix je tiež super. No a samozrejme soľ a čierne korenie podľa chuti.Ja dávam minimálne, už tá tatarka to dobre ochutí.
A druhý recept, čo mám moc rada , orestované krevety - na panvici orestovať na olivovom oleji cesnak, pridáš krevety , osoliť, okoreniť a ja ich viac restujem ako dusím, prikyjem pokličkou len ku koncu na pár minút, nech pustia šťavu. A mám takú fintu, či ide o krevety alebo mäsko, pečienku a pod , že restujem do chrumkava a na pár minút dám pokličku o číslo menšiu ako je panvica, takže sa to aj pečie trochu aj dusí súčasne . Je to chutnejšie ako len čisto podusené
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte som nikdy nejedla krevety, tak by som si ich chcela pripraviť. Viete mi niekto poradiť, aké sú najlepšie z našich obchodov? A čo ďalej s nimi? Našla som na nete zopár rád ale bolo tak písané o celých krevetách - odtrhnúť hlavičky, rozpárať pancier. No neviem, či to zvládnem. Nie sú dostať aj vylúpané a čo s nimi po rozmrazení? Ako ich presne pripraviť a s čím podávať? Ďakujem za recepty.