Ryžová liečivá kaša

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdroj

Moja mama a mlsnoty som tam dovymýšľala ja

Čas prípravy30 minút
Recepty Naničmama.skPre najmenších
Základné ingrediencie

Popis

Liečivá ryžová kaša, pre najmenších, najväčších a dokonca aj pre našich štvornohých priateľov. Upokojuje nervy, zjedená pred spaním zaháňa zlé sny, anorektikom pridá na váhe a chudnúcim postačí na celý deň......

Ingrediencie

  pol kila ryže
  voda na uvarenie ryže
  soľ
  mlieko - asi 3/4 salky - od oka, podla konzistencie
  žltko
  maslo
  cukor podľa chuti
  škorica na ozdobu

Inštrukcie

Ryžu premyjeme v sitku pod tečúcou studenou vodou, dáme do hrnca a zalejeme vodou do výšky polovice hrnca. Osolíme pol kávovou lyžičkou soli,možme aj viac, ryža soľ aj tak vstrebe, takmer ju necítiť.Dáme na plyn, privedieme k varu (pozor na kypenie)stíšime a necháme variť. Občas pomiešame, aby sa ryža neprichytila o dno, miešame tým častejšie čím je kaša hustejšia. Kaša je hotová, kedy sa nám páči. Dá sa rozvariť tak, že nevidno zrnká, dá sa nechať aj v stave kedy ešte trochu chrumká. Keď ju varíme pre chorých, malých, bezzubých.... dá sa uvariť aj tak že je z nej jednoliata hmota.
Keď si myslíme, že už je kaša to pravé orechové, vypneme plyn a do ešte takej horúcej pridáme mlieko (tolko mlieka,ako chceme aby bola kaša riedka) šupneme jedno alebo aj dve žltka a masla koľko chceme. Zamiešame a môžme podávať. V tomto stave je to dobré jedlo pre chorých (napr. črevná chrípka) alebo pre zvieratká, chudé zvieratká, choré zvieratká, zvieratká ktoré nemôžu papať (môj kocúr mal zápal dasien, dostával rozvarenú kašu cez striekačku.... prežil Chichocem sa )
Keď varíme pre ľudí, na tanieriku im kašu ešte ocukríme, a ozdobíme mletou škoricou. Vyzerá to pekne a ešte lepšie to chutí Áno
Pre ľudí nad osemnásť môžme do kaše naliať aj trochu páleného, napr. rum. Odbúrava to zábrany a takto upravená kaša sa dá použiť ako afrodiziakum Vyplazený jazyk

Podobné recepty

Eva-N
diabambulka

Komentáre

Afterburner ja to mliečko

Afterburner ja to mliečko dávam už vtedy ked vidím že voda sa mi pomaly vyparuje,a tak tá ryža viac nasiakne aj tým mliekom...a zbytok robím tak isto,dám maslo a vrch posypem škoricovým cukrom alebo grankom...chutí nám to,teda iba mne a synovi Chichocem sa ,muž tomu ešte neprišiel na chuť Chichocem sa Vyplazený jazyk ...

Jeeeej, dnes skusim

Jeeeej, dnes skusim drobceovi navarit Slnko Kvietok

ja to varím len s mliekom

ja to varím len s mliekom od začiatkuVyplazený jazyk

ja tiez

ja tiezÁno

Hm, a to tie vajíčka(teda

Hm, a to tie vajíčka(teda žĺtkaHambím sa )netreba variť? ja viem, že to ide do horúcej kaše, ale malému by som to určite nedala...pre nás veľkýchChichocem sa vyskúšam...ja robievam takú miečnu ryžu-ryžu uvarím v mlieku(variť tak isto, ako vo vode-klasiku ryžu)...do toho mlieka dám kr. cukor a lyžicu masla...keď je ryža uvarená, tak preložím na taniere a pridám ovocie(môže byť aj s konzervy)a posypem grankom, alebo škoricou...kto má málo sladké, môže si posypať pr.cukromSlnko

vidíš to ma nenapadlo :)

vidíš to ma nenapadlo :) my máme už všetcia nad osemnásť ak nerátam zverinec, možno teda to žltečko by si vynechať mala :) Ale ja si pamatam ako drobec drobcovaty že mojou najvacsou mlskou bolo rozrobene zltko s cukrom - a zijem Slnko Ale dnes je ina doba......

No vidím že koľko ľudí

No vidím že koľko ľudí toľko chutí Tlieskam Lydush, to je ako s tou krupicovou kašou Vyplazený jazyk
Milujem takéto univerzálne jedlá, môžte ich robiť tak alebo tak alebo onak Mrkám Každá rodina si tam niečo svoje pridá Úsmev

tak takú ňamku si

Chichocem sa tak takú ňamku si pamatám-plnečka do palaciniek...ide o to, že malý mával črevné príhody, tak nebudem pokúšať...ale sebe doprajemHambím sa Slnko

Lia, surove vajcia nedavam

Lia, surove vajcia nedavam nikam a nechybaju mi...ani v tvarohu ani inde...ani do bifteku si nedavam zltko i ked tam je to vazne jedno (ci surove maso alebo surove vajce, xixi)

Ja som varila aj aj, ale

Ja som varila aj aj, ale moja rada-najprv dusiť vo vode ryžu doskorohotova ako keď dusíte ryžu ako prílohu a potom doliať mlieko a variť ešte s mliečkom a cukrom-nepripaluje sa, nemusíte pritom celý čas stáť - a niekedy pridám k tomu práškový puding-vanilkový pre zmenu.. mňam

Ako som robila ryzovu kasu

Ako som robila ryzovu kasu ?
Mam odkukany grif od mojej maminy. Ryza mi nikdy neprihorela, ak som na nu uplne nezabudla Váľam sa od smiechu po podlahe. Najlepsie je, ze ju vobec netreba miesat a davat na nu neustale pozor, staci si nastavit budik na cca hodinu Áno

Ryzu som umyla a capla do mlieka, a sup s nou do vyhriatej truby/rury. Ruru som stisila na minimum a nastavila budika na hodinku. Po hodke som kasu skontrolovala. Nebolo rozvaena podla mojho gusta. Tak som doliala este mlieko, a nechala cca pol hodku este takto dusit v rure pod pokrievkov. Vysledok bol zenialniiii Objímam.
Matkovi som do kase dala medik a postruhanu hrusku, a ja som si dala s cukrom a skoricou. Mnam zajtra si to opat zopakujem Bozkávam

Odporúčame