M.á.r.i.a | Kelový prívarok s vajíčkom v mäse
Zdravá zelenina ešte stále u nás nie moc docenená, ako príloha nemusí byť vždy fašírka alebo mäsko na kocky. Urobila som vajíčkový batôžtek.
Prívarok: | ||
1⁄2 | hlávka | kel |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄4 | čajová lyžička | mletá rasca |
1⁄2 | čajová lyžička | kurkuma |
1 | čajová lyžička | soľ |
4 | kusov | zemiak |
Mäsové batôžky: | ||
4 | plátky | bravčové stehno |
4 | kusov | vajce |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
Cibuľu nakrájam na jemno, kel na rezance, 3 zemiaky na kocky. Na oleji spením cibuľu, pridám rascu a kurkumu nech sa rozvonia a potom pridám kel.
Chvíľku restujem, pridám zemiaky, zalejem vodou len tak aby boli zakryté, osolím a nechám variť do mäkka. Posledný zemiak si nastrúham na jemno a tým zahustím prívarok. Dochutím cesnakom a podľa seba soľou a mletým čiernym korením.
Plátky mäsa naklepem na tenšie, osolím z každej strany, posypem trochou čierneho korenia a do stredu dám vajíčko uvarené na hniličku. Zabalím ho mäsom - trochu som to obtočia niťou, obalila v trojobale a vypražila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.