reklama

Kelový prívarok s vajíčkom v mäse

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 21. 03. 2022 - 12:26 - Recepty M.á.r.i.a
Kelový prívarok s vajíčkom v mäse, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Kelový prívarok s vajíčkom v mäse


reklama

Zdravá zelenina ešte stále u nás nie moc docenená, ako príloha nemusí byť vždy fašírka alebo mäsko na kocky. Urobila som vajíčkový batôžtek.

Ingrediencie
Prívarok:
1⁄2 hlávka kel
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olej
1⁄4 čajová lyžička mletá rasca
1⁄2 čajová lyžička kurkuma
1 čajová lyžička soľ
4 kusov zemiak
Mäsové batôžky:
4 plátky bravčové stehno
4 kusov vajce
1⁄4 čajová lyžička soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cibuľu nakrájam na jemno, kel na rezance, 3 zemiaky na kocky. Na oleji spením cibuľu, pridám rascu a kurkumu nech sa rozvonia a potom pridám kel.

Chvíľku restujem, pridám zemiaky, zalejem vodou len tak aby boli zakryté, osolím a nechám variť do mäkka. Posledný zemiak si nastrúham na jemno a tým zahustím prívarok. Dochutím cesnakom a podľa seba soľou a mletým čiernym korením.

Plátky mäsa naklepem na tenšie, osolím z každej strany, posypem trochou čierneho korenia a do stredu dám vajíčko uvarené na hniličku. Zabalím ho mäsom - trochu som to obtočia niťou, obalila v trojobale a vypražila.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama