Chutný mangold s cestovinami
300 | gramov | mangold |
150 | gramov | cestoviny |
1 | kus | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
150 | gramov | tvrdý syr |
2 | kusov | vajce |
3 | polievkové lyžice | biely jogurt |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
olej |
Cibuľu pokrájame na kocky, cesnak rozpučíme, posolíme a na oleji osmažíme do zlatista. Mangold umyjeme, pokrájame na drobné kúsky a podusíme na osmaženej cibuli. Ak máme mrazený mangold, po vybratí z mrazničky ho dáme "roztopiť" na osmaženú cibuľu a po rozmrazení podusíme. Cestoviny si uvaríme podľa návodu (podľa chuti). Mierne vychladnutý podusený mangold zmiešame s vajíčkami, jogurtom, syrom nastrúhaným nahrubo, pridáme soľ, korenie, prípadne vegetu - podľa chuti. Zmiešame s uvarenými cestovinami. Zapekaciu misu vymastíme a zmes na ňu vylejeme. Zapekáme v rúre na 175 stupňov cca 25-30 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.