reklama

Špenátovo tvarohové košíčky

Pridal/a balalajka dňa 21. 01. 2019 - 06:33 - Recepty balalajka
Špenátovo tvarohové košíčky, Rýchlovky, recept, balalajka

balalajka


reklama

Trochu low carb a vysoko proteinové a na slano Mrkám. Skvelá večera k zeleninovému šalátu, desiata či na olovrant. Vďaka tvarohu a bielkam zasýtia.

Ingrediencie
400 gramov lístkové cesto
6 kusov bielok
360 gramov tvaroh
250 gramov špenát
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Lístky špenátu natrháme, alebo nakrájame na drobnejšie časti. Dáme na lyžičku oleja pod pokrievku "zavednúť". Dusíme len veľmi málo, minútku, dve.

Odstavíme a polosíme a ochutíme mletým čiernym korením. Smelo do toho, zvyšok ingrediencií znesie aj trochu pikantnej chute, ale urobte si podľa seba. Bielka vyšľaháme do peny, pridáme tvaroh aj špenát.

Lístkové cesto rozvaľkáme, nakrájame na štvorčeky a povkladáme do košíčkom na mafiny. Ja som do plechu dala normálne papierové košíčky - neriskovala by som vymazávanie. Lístkové cesto, keď sa prichytí, tak je potvora.

Košíčky som vytvarovala - cesto poprekladala tak, aby pekne "sadlo". Lyžičkou dáme dnu bielkovo - tvarohovo - špenátovú masu. Potrieme vajíčkom - ak nezabudneme. Ja som zabudla. Veľký úsmev Pečieme na 180 stupňov cca 12-15 stupňov.

Doplňujúce poznámky

Ja som inak tento recept robila len 1/3 množstva - pre seba. Zo zvyšku lístkové cesta som urobila chlapom štrúdlu a bola celá rodina spokojná a namaškrtená. Mrkám

Výnos
24 Porcie
Celkový čas
29 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
14 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dasa_, Po, 21. 01. 2019 - 06:50

vyzerá to super a tuším mám dokonca všetko, čo treba v chladníčke. Dobrý tip ÁnoÁno

balalajka, Po, 21. 01. 2019 - 06:57

Vďaka. Ja teraz také niečo slané a málo sacharidové lovím. Tak kombinujem čo chladnička dá Chichocem sa. Fakt to treba ale osoliť a okoreniť, lebo celkovo aj tvaroh no a bielka už vôbec sú také mdlé. A kto nestihne, nech si urobí k tomu šalát a ten si opikantní Veľký úsmev.

Dzeny, Po, 21. 01. 2019 - 13:51

balalajka, super recept a veľmi chválim foto. Odfotiť pekne jedlo, to nie je len tak!

balalajka, Po, 21. 01. 2019 - 13:56

Dženy vďaka.

K tým foto - ja mám skvelý fotoaparát - dá sa s ním aj telefonovať Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe ... to je tak potom, keď si kupuješ nový telefón, tak má to lepší obraz ako zvuk občas Chichocem sa.

Ale neskutočne ma vždy bavia v pozadí tie svetelné farebné odrazy na našom stole. To som ešte neskúšala naaranžovať, čo sa tam odrazí. Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama