reklama

Vajíčková huspenina

Pridal/a sopi dňa 07. 07. 2014 - 23:11 - Recepty sopi
Vajíčková huspenina, Rýchlovky, recept, sopi

reklama

skvelé ako predjedlo, nepoznám osobu, ktorej by to nechutilo :)

Ingrediencie
4 kusov vajce
250 gramov Moravanka
100 gramov šunková saláma
30 gramov prášková želatína
1⁄2 balík bujón
1 kus tatárska omáčka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame na malé kocky. Pridáme scedený a odkvapkaný šalát Moravanka (scedený nálev odložíme), salámu nakrájame na rezančeky a ja niekedy pridávam aj 2-3 zavarané uhorky, ktoré pokrájame tiež na malé kúsky. Premiešame s tatárskou omáčkou. Nálev z Moravanky dolejeme do 3dl vodou, zmiešame so želatínou, pridáme masox a pomaly, za stáleho miešania zohrievame takmer na bod varu- zmes však nesmie vrieť ! Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Mierne vychladnutú želatínu pomaly prilievame k vajíčkovej zmesi, premiešame a nalejeme do formy na srnčí chrbát (môžete použiť aj inú). Necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc. Vychladnutú huspeninu vyklopíme na podnos a krájame. Podávame s pečivom.

Výnos
1 forma na srnčí chrbát
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama