reklama

Vyprážaný syr

Pridal/a keka1 dňa 25. 04. 2011 - 20:02 - Recepty keka1
obrázok k receptu

reklama

Výborné syrové placky

Ingrediencie
2 kusov vajce
100 millilitrov mlieko
200 gramov strúhanka
400 gramov syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Postrúhame si 40 dkg tvrdého syra pridáme 2ks vajička , mlieka a strúhanky (100g ) podla potreby aby nám vznikla hmoha, z ktorej v rukach spravíme placky tie potom obalíme v strúhanke a šup vysmažiť na panvicu .

Ide to velmi šikovno kým sa spravia zemiačky v rúre tak je to všetko hotovo asi tak 1/2 hodinka je to dobré aj studené treba to vyskúšať(y)

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
36 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
6 minút

reklama


reklama

georgina, Ut, 26. 04. 2011 - 18:43

Dnes som toto urobila na večeru - chutilo všetkým :-) (y) (y) (y)
Keka, ďakujem za recept :-) (sun) (sun) (sun)

keka1, Ut, 26. 04. 2011 - 22:44

Som rada,že vám chutilo lebo aj nám chutilo robila som to dva krát po sebe až tak nám to chutilo a druhýkrát som do téj zmesi dala aj šunku, tak to bol syr so šunkou(giggle) (giggle)
je to dobré a lacné jedlo (y)

georgina, Ut, 26. 04. 2011 - 22:53

Vyskúšam aj so šunkou :-) (y)

lydusha (bez overenia), Ut, 26. 04. 2011 - 22:55

Nerozpadalo sa to, ked si tam dala aj sunku?
Toto musim vyskusat, syr mam rada, len ma nebavi ho robit, pretoze mi vytecie aj ten, o ktorom vsetci tvrdia ze je nevytecitelny :-D

akalenkak67, Ut, 26. 04. 2011 - 23:08

Ked to vypracuješ a obalíš v strúhanke,drží to pekne pohromade.Ale tiež záleží aj od druhu syra.Občas sa aj mne stane,že sa mierne rozleje.Lenže nieje to až tak velmi nevzhladné.Dá sa použiť aj pre návštevu.

magic, Ut, 26. 04. 2011 - 23:13

ja to poistujem tym, ze uz v struhanke obaleny syr este raz hodim do mlieka (alebo vajicok) a este raz obalim v struhanke. obal je potom pevnejsi a syr ma mensiu sancu vytiect.

keka1, Ut, 26. 04. 2011 - 23:17

magic tu to to neni treba lebo strúhanka je aj vo vnútri.

magic, St, 27. 04. 2011 - 00:13

viem, len som myslela, ze pod vytekajucim syrom ma na mysli ten klasicky nakrajany hranol a obalovany. ten vyteka skoro vzdy aj mne, preto mu davam ako poistku dvojity obal. aj ten sice niekedy premoze, ale mam vacsie sance na uspech.

tento by vytekat nemal, kedze je to mix a struhanka toho vela hned nasaje.

fidorka, St, 27. 04. 2011 - 00:42

Ten klasický obaľovaný syr ti nevytečie,keď ho obalíš v trojobale a dáš na polhodinku max.hodinku do mrazničky a potom vypražíš.Ak je dobre obalený a nemá žiadnu "medzeru" bez obalu,tak nevytečie :-)

keka1, Ut, 26. 04. 2011 - 23:16

trochu sa mi to rozpadalo ale dalo sa treba tú zmes nariediť stým mliekom a strúhankou aby to tvorilo takú kompaktnú hmotu,ale práve čo je na tom dobré tak ten syr nevyteká a syn si ani nevšimol že je to nejaké pančované:-D a je to dobré aj studené.(y)

akalenkak67, Ut, 26. 04. 2011 - 18:49

Podobné robím aj ja,len pridávam na strapce nakrájánú salámu,šunku,alebo zbytky mäsa.Moja rodinka je mäsovejšia.

aretta, St, 27. 04. 2011 - 12:59

Dá sa to spraviť aj z ovčieho údeného syra? Dcéra ho dostala a dajako nám nechutí. Je mi ho ľúto ale len tak vyhodiť.

keka1, Ut, 03. 05. 2011 - 11:58

teba to vyskúšať alebo ho zmiešať s tehlou ,ja ľúbim nivu tak to nabudúce skúsim tak.
Fantazie sa medze nekladú(y)

monika_dankova, Ut, 03. 05. 2011 - 16:49

určite vyskúšam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama