reklama

Plnené zemiakové placky nielen pre HIT-károv

Pridal/a púpavienka dňa 22. 09. 2017 - 19:49 - Recepty púpavienka
Plnené zemiakové placky nielen pre HIT-károv, Rýchlovky, recept, púpavienka

reklama

Jednoduché a rýchle, vhodné aj ako príloha. 

Ingrediencie
2 kusov zemiak
  trocha soľ
  trocha biele korenie
  trocha rasca
  olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky očistime a postrúhame.

Na panvici rozohrejeme trochu oleja ktorý tolerujeme, vložime nastrúhané zemiaky, osolime, ochutime ja bielym korením alebo rascou, popritlačame a na silnejšom ohni pražime, potom obratime. J

a som chcela ako hlavné jedlo a pridala som morčaciu šunku a syr, nechala som ešte obratené trochu zapiecť. No pravda je že mi lepšie chutia čisté alebo iba so syrom.

Podávame s kyslým mliekom či kyslou smotanou, alebo kto s čím toleruje.

Doplňujúce poznámky

Viem že je to známe a jednoduché jedlo, ale predsa niekoho inšpiruje ak bude na tom tak ako ja, čo tolerujem iba domáce zemiaky.

Nikdy nerobte z viacerých zemiakov, ale každú porciu samostatne.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
13 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
8 minút

reklama


reklama

Kamila, So, 23. 09. 2017 - 10:24

Aj Tinka má rada zemiakové placky, plnené som ešte nerobila. Stále riešim či tam musí ísť múka, vajíčko a vyzerá, že ani netreba, zemiaky majú škrobu dosť.Úsmev Len nesmú strúhané zemiaky dlhšie stáť.

M.á.r.i.a, So, 23. 09. 2017 - 10:42
Keď ich trochu osolíš nezhednú, nechaj chvíľku odstáť, dobre vyžmýkaj do druhej misky. Šťava po chvíľke sa usadí tú vyliať...vypiť je veľmi zdravá a usadený škrob vráť k zemiakom. Naozaj nepotrebujú ani vajíčko.
púpavienka, So, 23. 09. 2017 - 11:00

Toto sú zemiaky pečené na spôsob švajčiarských rasty či ako to mám napísať, ja dávam iba čisté zemiaky, nič nerobím len ich tam nastruhané hodím a popritláčam. Je to rýchle a mne vyhovujúce.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama