Jednoduché a rýchle, vhodné aj ako príloha.
2 | kusov | zemiak |
trocha | soľ | |
trocha | biele korenie | |
trocha | rasca | |
olej |
Zemiaky očistime a postrúhame.
Na panvici rozohrejeme trochu oleja ktorý tolerujeme, vložime nastrúhané zemiaky, osolime, ochutime ja bielym korením alebo rascou, popritlačame a na silnejšom ohni pražime, potom obratime. J
a som chcela ako hlavné jedlo a pridala som morčaciu šunku a syr, nechala som ešte obratené trochu zapiecť. No pravda je že mi lepšie chutia čisté alebo iba so syrom.
Podávame s kyslým mliekom či kyslou smotanou, alebo kto s čím toleruje.
Viem že je to známe a jednoduché jedlo, ale predsa niekoho inšpiruje ak bude na tom tak ako ja, čo tolerujem iba domáce zemiaky.
Nikdy nerobte z viacerých zemiakov, ale každú porciu samostatne.
Ďalšie recepty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto sú zemiaky pečené na spôsob švajčiarských rasty či ako to mám napísať, ja dávam iba čisté zemiaky, nič nerobím len ich tam nastruhané hodím a popritláčam. Je to rýchle a mne vyhovujúce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj Tinka má rada zemiakové placky, plnené som ešte nerobila. Stále riešim či tam musí ísť múka, vajíčko a vyzerá, že ani netreba, zemiaky majú škrobu dosť. Len nesmú strúhané zemiaky dlhšie stáť.