reklama

Sterilizovaný šalát z tekvice alebo cukety

Pridal/a lusesita dňa 29. 07. 2009 - 08:36 - Recepty lusesita
obrázok k receptu

reklama

Ak máme nadbytok cukín, tekvíc, patizónov a nevieme, čo ďalej

Ingrediencie
2 1⁄2 kilogramov tekvica
1 kus cibuľa
1 kus cvikla
2 decilitre ocot
10 dekagramov cukor
1 deciliter olej
1⁄2 balík Deko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Všetko najemno postrúhame, tekvicu a cviklu, cibuľku nakrájame na drobno-ona zvykne totiž strúhaním zhorknúť a potom pridáme všetko ostatné. Zmes z octu, oleja, cukru, deka, dobre premiešame a necháme odstáť cca 5h najlepšie cez noc.

Dáme do pohárov a sterilizujeme 20min na 90stupňov.

Tento šalát nám chutí asi najviac v zime, vtedy na jeden 0,33dcl pohar pridám jednu majolku, alebo jogurt, kukuricu, šampiňony, môžete aj zaváraný hrášok s mrkvičkou a odložím cca na dve hodiny do chladničky odstáť. Niekedy pridávam aj trochu opraženych vlašských orieškov.

Je výborný samostatne, ale hodi sa aj k pečenému alebo grilovanému mäsu.

Doplňujúce poznámky

Tento šalát chuti rovnako dobre aj v lete,no my cez leto radšej šrotujeme čerstvé zeleninové šaláty.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

adus, St, 29. 07. 2009 - 11:12

Toto je dobrý tip - najmä to s tou majolkou - ja tu mám tiež svoj recept na cukinový šalát, ale ten môj je s kápiou, uhorkou a mrkvou - pripravuje sa ale tak isto. Takže vyskúšam v zime podľa tvojho odporúčania.

Smieško1, St, 29. 07. 2009 - 11:44

jééééj, to je super nápad, práve som dostala päť veľkých cukín, tak už viem čo s nimi urobím(rofl) , vďaka za receptík(clap)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama