reklama

Jablková žemľovka

Pridal/a Kamila dňa 15. 02. 2017 - 18:25 - Recepty Kamila
Jablková žemľovka, Sladké jedlá, recept, Kamila

Kamila | Jablková žemľovka


reklama

Recept s fotopostupom na tradičnú jablkovú žemľovku  aj keď u nás sa robievala aj so snehom na vrchu. Pečivo môžete použiť akékoľvek vám doma ostane rožky aj vianočku a k jablkám pridať aj tvaroh.

Ingrediencie
10 kusov rožky
3 kusov vajce
1 kus vanilkový cukor
2 polievkové lyžice práškový cukor
3 decilitre mlieko
4 kusov jablko
  trocha škorica
Ostatné:
  trocha maslo
  trocha strúhanka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pečivo (vianočka, rožky, aj grahamové môžu byť) nakrájame na menšie kúsky a preložíme do väčšej misy, hrnca. Vajíčka (žĺtky) vyšľaháme s cukrom do peny. Nakrájané pečivo najprv prelejeme mliekom a potom vyšľahanými vajíčkami, premiešame.

Jablká zbavíme jadierok a nahrubo ich nastrúhame.

Zapekaciu misu vymastíme maslom, vysypeme strúhanou. Na dno zľahka utlačíme polovicu hmoty z pečiva, na ne navrstvíme jablká, môžeme posypať škoricou, ak máte radi. Na jablká môžete vrstviť aj tvaroh zmiešaný s vanilkou.

Navrch rozložíme zvyšné pečivo, trochu utlačíme. Pečieme pri teplote cca 200°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Ak chcete mať navrchu sneh, bielka vyšľaháme s cukrom do tuha, a rozotrieme na žemľovku cca po 20 minútach pečenia, dáme ešte krátko zapiecť. Viac receptov na žemľovku

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

lenka_samorin, Št, 16. 02. 2017 - 23:43

Super recept, ďakujem. Skúšala si to prosím robiť aj z toastového chleba, keď ti ostal? U nás sa vždy nájde pár suchších rožkov a nespotrebovaného toastového chleba, tak by sa mi páčilo, zlikvidovať to takto.

Kamila, Št, 16. 02. 2017 - 23:57

Uplne v pohode aj z tostoveho chleba, rozkov, staci pridat trochu viac cukru.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama