reklama

Ryžový nákyp

Pridal/a melisa dňa 28. 10. 2014 - 19:11 - Recepty melisa
Ryžový nákyp, Sladké jedlá, recept, melisa

reklama

Ryžový nákyp podľa tohto receptu pripravujem už veľa rokov, je výborný.

Ingrediencie
500 gramov ryža guľatozrnná
500 millilitrov mlieko
500 millilitrov voda
4 kusov vajce
250 gramov práškový cukor
250 gramov Palmarin
740 millilitrov kompót
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ryžu umyjeme, dáme zovrieť mlieko, vodu, pridáme ryžu a uvaríme do zmäknutia. Necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s polovicou cukru a palmarínom, zmiešame s uvarenou vychladnutou ryžou a s bielkami, ktoré sme vyšľahali do peny s druhou polovicou cukru. Zapekaciu nádobu vymastíme palmarínom, rozotrieme polovicu ryžovej zmesi, uložíme pokrájané precedené ovocie, posypeme mletou škoricou a pridáme druhú polovicu ryžovej zmesi. Dáme upiecť do vyhriatej rúry do zlatista. Posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Podávame so šťavou z kompótu. Ja som použila domáci hruškový kompót. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Je výborný, dobrú chuť!

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama