reklama

Cibuľový koláč

Pridal/a ivet@ dňa 27. 10. 2014 - 17:10 - Recepty ivet@
Cibuľový koláč, Slané, recept, ivet@

reklama

Recept na cibuľový koláč

Ingrediencie
250 gramov múka
50 gramov maslo
1⁄2 kus droždie
150 millilitrov mlieko
500 gramov cibuľa
2 kusov vajce
100 millilitrov šľahačková smotana
100 gramov slanina
  rasca
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto:

Droždie rozpustiť v troche teplého mlieka, pridať trošku cukru a trošku múky a vymiesiť do hladka. Posypať múkou a nechať kysnúť na teplom mieste.

Ked cesto narastie, pridať ho do múky, pridať soľ, mlieko a miesiť a miesiť.

Potom pridať veľmi mäkké maslo, ešte vymiesiť a nechať vykysnúť. Cesto rukami roztlačiť do vymastenej a múkou vysypanej formy. 

Cesto rozmiestniť až po horný okraj formy.

Obloha:

Na pásiky nakrájanú/nastrúhanú cibuľu opiecť na masle alebo oleji do sklovita (nie do hneda). Nechať vychladnúť a potom poukladať na cesto.

Vajcia zmiešať so smotanou, dochutiť rascou, soľou a korením a vyliať na cibuľu a cesto.

Nakoniec pridať na vrch na tenko nakrájanú slaninku a dať piecť do predhriatej rúry pri 180 - 200 stupňoch asi tak 35 - 45 minút.

Ja osobne ešte dávam na vrch strúhaný syr a nechám zapiecť. Tento koláč chutí teplý aj studený. A najlepšie k nemu chutí nové víno (burčiak).

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama