reklama

Osvieženie do horúcich letných dní

Kamila , 17. 06. 2010 - 13:04

reklama

Chladené nápoje na báze troch najnovších ovocných kombinácií v ponuke čaju Mistral osviežia aj ten najhorúcejší letný deň.
Môžete si vybrať nealkoholické zaujímavé ovocné kombinácie, ktoré si obľúbia aj vaše deti a navyše sú aj zdravšou variantou pitného režimu oproti presladeným malinovkám.
Miešaný drink na báze čaju s pridaním alkoholu zase príjemne osvieži vašich hostí na letnej párty či záhradnej grilovačke.


Drinky pre dospelých


Mistral Fruit Punch


240 g maliny
240 g cukrový melón
kôra z jednej limety
vetvička rozmarínu
2 lyžice hnedého trstinového cukru
0,15 - 0,2 ltr. Tmavého jamajského rumu
0,6 ltr. vychladený čaj Mistral – jahoda/malina/mango
cca. 0,5 ltr. polosladké šumivé víno


Žltý melón nakrájame na kocky a spolu s malinami vložíme do väčšej sklenenej misy. Pridáme nakrájanú kôru z umytej limety, rozmarín a hnedý cukor. Zalejeme jamajským rumom a ovocným čajom a zľahka premiešame. Vložíme do chladničky a necháme macerovať 3-5 hodín. Pred podávaním dolejeme šumivé víno a nápoj servírujeme v pohári na víno.


Honeydew Melon Cobbler
4 cl vodka infuzovaná čajom Mistral – pomaranč/mango/škorica
6 cl ananásový džús
1 – 1,5 cl cukrový sirup
½ lyžičky limetovej alebo citrónovej šťavy
30 g cukrový melón


V pohári alebo sklenenej karafe necháme vo vodke (cca 15 cl) vylúhovať čaj asi 10-15 minút. Do šejkra vložíme kúsky melónu a roztlačíme muddlerom. Pridáme ostatné suroviny a šejker doplníme ľadom. Dobre premiešame a prelejeme cez barové a čajové sitko do pohára na long drinky naplneného lámaným ľadom. Na drevený špíz nastokneme kúsky melónu a vložíme do pohára. Ozdobíme vetvičkou mäty a podávame so slamkou.


Citrus Infusion


5 cl biely rum infuzovaný čajom Mistral – limeta/citrón/kvet pomarančovníka
2 cl cukrový sirup
5 cl vychladený čaj Mistral – limeta/citrón/kvet pomarančovníka
50 g ošúpaný nakrájaný pomaranč (alebo šťava z ½ pomaranča)
4 ks maliny


V pohári alebo sklenenej karafe necháme v rume (cca 15 cl) vylúhovať čaj asi 10-15 minút. Do šejkra vložíme maliny, kúsky pomaranča a roztlačíme muddlerom. Pridáme ostatné suroviny a šejker doplníme ľadom. Dobre premiešame a prelejeme cez barové a čajové sitko do väčšieho vychladeného koktailového pohára. Pri prelievaní (pasírovaní) nápoja cez sitko si pomáhame lyžicou. Ako dekoráciu použijeme kúsok pomaranča a malinu.


Drinky vhodné aj pre najmenších...(bez alkoholu)


Mistral Bowle (bez alkoholu)


180 g cukrový melón
180 g maliny
vetvička mäty
10 ks klinčeky
2 lyžice hnedého trstinového cukru
cca 1 ltr. vychladený čaj Mistral – pomaranč/mango/škorica


Na kocky nakrájaný melón a maliny vložíme do väčšej sklenenej misy. Pridáme mätu, klinčeky a hnedý cukor. Zalejeme ovocným čajom a zľahka premiešame. Vložíme do chladničky a necháme macerovať min. 5 hodín. Servírujeme v šálke na bowle alebo v nízkom pohári. Podávame s lyžičkou.


Citrus Tea on Apricot Marmelade


2 väčšie lyžičky marhuľového džemu
1 lyžička limetovej šťavy
12 cl vychladený čaj Mistral – limeta/citrón/kvet pomarančovníka


Všetky suroviny dôkladne premiešame v šejkri s kockami ľadu. Nápoj prelejeme cez barové a čajové sitko do nízkeho pohára. Na dekoráciu môžeme použiť kôru pomaranča.


Special Strawberry Tea


3 cl jahodový sirup
1,5 cl vaječné bielko
4 lístky mäty
čerstvo mleté čierne korenie
15 cl čaj Mistral – jahoda/malina/mango


Všetky ingrediencie dôkladne premiešame v šejkri s kockami ľadu. Nápoj precedíme do vysokého pohára na long drinky do 2/3 naplneného ľadom. Ako dekoráciu môžeme použiť jahodu a vetvičku mäty.


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama