Varíme, pečieme, zavárame

Prosba o bezlepkové recepty

Prosim o nejaké rady  pri pečení bezlepkových koláčov ... chcela by som upiecť nejaký chutný tortový zákusok ... poradí niekto nejaké triky a tipy na korpus a plnku ?

Ďakujem pekne.

Diskusie Naničmama.sk: 

Recepty bez mäsa

Dnes som sa s najmladšou vybrala na RTG snímok panorámy zúbkov. Ako som správne predpokladala, nebola to rýchla záležitosť. Preventívne som sa zásobila časopismi. Len tak na rýchlo, však možno tam nájdem zaujímavé recepty. Aj som našla. Ako prvé ma na mňa prehovorili bezmäsité recepty. Však v novom roku sa skoro všetci chceme zdravšie stravovať. Hambím sa

Diskusie Naničmama.sk: 

Ako na kysnutú knedľu v zahraničí, alebo každá rada dobrá.

Vopred upozorňujem, že som nikdy žiadnu knedľu doma neukuchtila.

Sestra žije v USA, najviac jej na stole pochybujú rožky a knedľa.

Nie je zdatná kuchárka, ale svoju nechuť k vareniu prekonáva túžba po KNEDLE .

Prvotný problém je múka. Nevieme ako zohnať či ako označujú, pomenúvajú polohrubú múku. Už kúpila množstvo rôznej múky. No vždy iba hladká. Knedle som doma nikdy nerobila nakoľko ja ich fakt nemám rada :-)

Prosím poradíte či sa dá urobiť knedľa aj z hladkej muky prípadne overený recept čo by zvládla .

Diskusie Naničmama.sk: 

perníčky s lekvárom a orechom-poradíte?

Kuchárky,pekárky,cukrárky a všetky v kuchyni činné-ja obstarožná žena ktorá sa v kuchyni nestratí(aspon si myslím)dnes prosím o rychlu radu-chcem robiť perníčky také kde pekne v slivkovom lekvári sedká orech.Cesto už mám a odpočíva ..po rokoch som si premyslela,že to chce zmenu tak reku "takieto fajnovie".No neviem či hned dať lekvár a orech a tak piecť a potom aj kedy potrieť vajíčkom-teda asi len bielkom.dakujem za ochotu podeliť sa so skusenosťou.

Diskusie Naničmama.sk: 

čo s tým?

potrebujem radu, včera som piekla a tak nejako nie najlepšie, bud to bolo surové alebo pripečené, nakoniec som zistila že moja skvelá rúra má prepálenú dierku a zrejme preto sa pieklo všetko inak. Najviac ma mrzia kokosové rožky, nie fúkané ale také klasické, boli na objednávku a vyzerajú super s naružovelými končekmi, ale sú surové.

Mám ich dať dnes znovu zapiecť alebo už len využiť nejako inak?

Ešte minule som dcére hovorila aká je ta rúra úžasná a že mi pri toľkom pečení nezhorelo nič, ale teraz mám strach že už je po mojom pečení.

Diskusie Naničmama.sk: 

Ako lúskate orechy?

Celý život sme lúskali doma orechy špeciálnymi kliešťami. Keď som sa vydala, kúpili sme si podobné. Po pravde, vždy to bola dosť makačka, aj keď človek uplatňoval znalosti z fyziky o páke. Tak sme tých orechov doma lúskali minimum, aj keď bola úroda v záhrade. Potom som videla u svokrovcov, že používajú kladivko. O niečo lepšie, len tie škrupinky lietali široko ďaleko. A tiež trafiť sa presne malou plochou kladiva na správne miesto na orechu, to nebolo úplne najjednoduchšie.

Diskusie Naničmama.sk: 

Kolienková záhada

Tak už naozaj neviem. Už dávnejšie som si všimla. Na obed varievam 500g balík cestovín. Voľakedy sme z toho mali obed aj večeru všetci. Teraz, jak junior rastie, tak sa to nejak zmenšuje a zmenšuje a je fajn, keď z pol kilového balíka ostane aspoň jemu na večeru PohodaNo čo narobíme, nesťažujem sa.

 

Diskusie Naničmama.sk: 

Ako správne piecť zemiaky?

Dievčatá, potrebovala by som poradiť. Samostatnou kuchárkou som už ozaj dlhé roky, ale na pečenie zemiakov som stále nedozrela. Francúzske zemiaky sú ok, uvarím v šupke, nakrájam a pečiem. Ak robím zemiaky ako prílohu na osminky, tak ich očistím, nakrájam a  uvarím do polomäkka v s lanej vode. Až tak pečiem.

Diskusie Naničmama.sk: 

Sladkosti a ako sladiť?

Zdravím dámy Mrkám

obraciam sa na vás s takou delikátnou otázkou (doslova). Moje malé ratolesti (5 a 8 rokov) majú veľmi radi sladkosti a všeobecne všetko sladké. Ja sa však chcem vyhnúť umelým sladidlám, cukru a podobne. Snažím sa preto sladiť medom, avšak práve ten im akoby na potvoru nechutí.

Kamoška, ktorá už roky žije v zahraničí spomínala, že tam je bežne predajný aj ochutený med.
Tu som si ale nič také zatiaľ nevšimla.

Diskusie Naničmama.sk: 

Krevety - ako na ne?

Ešte som nikdy nejedla krevety, tak by som si ich chcela pripraviť. Viete mi niekto poradiť, aké sú najlepšie z našich obchodov? A čo ďalej s nimi? Našla som na nete zopár rád ale bolo tak písané o celých krevetách - odtrhnúť hlavičky, rozpárať pancier. No neviem, či to zvládnem. Nie sú dostať aj vylúpané a čo s nimi po rozmrazení? Ako ich presne pripraviť a s čím podávať? Ďakujem za recepty.

Diskusie Naničmama.sk: 

Čo dnes uvariť - prázdniny I.

No dievčatá a je to tu. Máme tu prázdninový režim už aj s horúčavami.  

Asi mnohé z nás čaká viac varenia. Deti väčšie či menšie sú hladné stále. Či sme doma, alebo v práci, na chalupe, na dovolenke v apartmáne ... , kobylky treba nakrrmiť vždy.

Diskusie Naničmama.sk: 

Zhanam... (receptovo a dnes)

Potrebujem nejaky dobry a rychly a nenarocny a osvedceny recept pre junakov z Kalifornie ... ale iba ak si to precitate dnes a odpoviete co najskor Váľam sa od smiechu po podlahe

ja by som ho totizto zajtra doobeda mala urobit Hambím sa

Diskusie Naničmama.sk: 


Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.