Varíme, pečieme, zavárame

Medvedí cesnak: Na varenie aj na zdravie

Práve rastie medvedí cesnak. Nenápadná rastlinka, ktorá má však bohaté využitie.
O kvalitách a účinkoch medvedieho cesnaku nám na Naničmama.sk napísala aja1 do Prírodnej lekárne v príspevku Medvedí cesnak, ktorá pridala aj recept na tinktúru, tipy na použitie v kuchyni a odvar s vínom. Medvedí cesnak má detoxikačné účinky, pozitívny vplyv na krvný obeh, aj antibakteriálne účinky. Viac si môžete prečítať blogu Veroniky Bahnovej Detoxikácia podľa medveďa – medvedí cesnak

Poznáte dokonalú kombináciu chutí?

Inzercia

Patríte k tým, ktorí radi experimentujú a hľadajú nové chute v kuchyni? Potom tu máme pre vás niečo špeciálne. Potešte seba a svojich blízkych pudingom v inovatívnom prevedení pre ozajstných gurmánov.

Diskusie Naničmama.sk: 

Sojová omáčka

Dievčatá, potrebujem radu. Stále sa učím variť. Vrámci svojich hokusov pokusov som začala používať miestami sojovú omáčku, do číny a môjho obľúbeného špenátového rizota. Došla mi tá čo som mala v chladničke. Však kúpim novú. No nekúpila som, a to som mala v ponuke sojovú omáčku asi od šiestich výrobcov. Tie čo boli bez pšenice, tie mali plno ečiek a a zvýrazňovačov chuti a tie čo boli zase asi originálne, zo štyroch základných ingrediencii, bez kadejakej chémie, boli aj zo pšenice.

Diskusie Naničmama.sk: 

Zdravé raňajky - k niečomu spejem

Moja raňajková story pokračuje.

Diskusie Naničmama.sk: 

Používať bujón?

Aký je váš názor na varenie s bujónmi? Odporučili by ste ich používať alebo nie?

Diskusie Naničmama.sk: 

Aj také treba vedieť

Dvaja pracujeme z domu, dosť daleko od voľajakej reštiky, dosahu donáškových služieb... K tomu som bezlepková ..., takže aj keby to všetko bolo bližšie, až tak by to nebolo jednoduchšie. A tak  každý deň varím obedy, česť výnimkám, ako je pondelok, keď len zohrievam obed z nedele.  V sobotu varím polievku aj do mrazáku, tak tu občas  v priebehu týždňa rozmrazujem, aj nejaké mäaso z nedele zmrazené. Snažím sa o nejaké bleskovky. Len výnimočne ma kopne múza a zabávam sa kus dramatickejšie.

Diskusie Naničmama.sk: 

Prosba o bezlepkové recepty

Prosim o nejaké rady  pri pečení bezlepkových koláčov ... chcela by som upiecť nejaký chutný tortový zákusok ... poradí niekto nejaké triky a tipy na korpus a plnku ?

Ďakujem pekne.

Diskusie Naničmama.sk: 

Recepty bez mäsa

Dnes som sa s najmladšou vybrala na RTG snímok panorámy zúbkov. Ako som správne predpokladala, nebola to rýchla záležitosť. Preventívne som sa zásobila časopismi. Len tak na rýchlo, však možno tam nájdem zaujímavé recepty. Aj som našla. Ako prvé ma na mňa prehovorili bezmäsité recepty. Však v novom roku sa skoro všetci chceme zdravšie stravovať. Hambím sa

Diskusie Naničmama.sk: 

Ako na kysnutú knedľu v zahraničí, alebo každá rada dobrá.

Vopred upozorňujem, že som nikdy žiadnu knedľu doma neukuchtila.

Sestra žije v USA, najviac jej na stole pochybujú rožky a knedľa.

Nie je zdatná kuchárka, ale svoju nechuť k vareniu prekonáva túžba po KNEDLE .

Prvotný problém je múka. Nevieme ako zohnať či ako označujú, pomenúvajú polohrubú múku. Už kúpila množstvo rôznej múky. No vždy iba hladká. Knedle som doma nikdy nerobila nakoľko ja ich fakt nemám rada :-)

Prosím poradíte či sa dá urobiť knedľa aj z hladkej muky prípadne overený recept čo by zvládla .

Diskusie Naničmama.sk: 

perníčky s lekvárom a orechom-poradíte?

Kuchárky,pekárky,cukrárky a všetky v kuchyni činné-ja obstarožná žena ktorá sa v kuchyni nestratí(aspon si myslím)dnes prosím o rychlu radu-chcem robiť perníčky také kde pekne v slivkovom lekvári sedká orech.Cesto už mám a odpočíva ..po rokoch som si premyslela,že to chce zmenu tak reku "takieto fajnovie".No neviem či hned dať lekvár a orech a tak piecť a potom aj kedy potrieť vajíčkom-teda asi len bielkom.dakujem za ochotu podeliť sa so skusenosťou.

Diskusie Naničmama.sk: 

čo s tým?

potrebujem radu, včera som piekla a tak nejako nie najlepšie, bud to bolo surové alebo pripečené, nakoniec som zistila že moja skvelá rúra má prepálenú dierku a zrejme preto sa pieklo všetko inak. Najviac ma mrzia kokosové rožky, nie fúkané ale také klasické, boli na objednávku a vyzerajú super s naružovelými končekmi, ale sú surové.

Mám ich dať dnes znovu zapiecť alebo už len využiť nejako inak?

Ešte minule som dcére hovorila aká je ta rúra úžasná a že mi pri toľkom pečení nezhorelo nič, ale teraz mám strach že už je po mojom pečení.

Diskusie Naničmama.sk: 

Ako lúskate orechy?

Celý život sme lúskali doma orechy špeciálnymi kliešťami. Keď som sa vydala, kúpili sme si podobné. Po pravde, vždy to bola dosť makačka, aj keď človek uplatňoval znalosti z fyziky o páke. Tak sme tých orechov doma lúskali minimum, aj keď bola úroda v záhrade. Potom som videla u svokrovcov, že používajú kladivko. O niečo lepšie, len tie škrupinky lietali široko ďaleko. A tiež trafiť sa presne malou plochou kladiva na správne miesto na orechu, to nebolo úplne najjednoduchšie.

Diskusie Naničmama.sk: 


Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.