reklama

Aká panvica je najlepšia?

Kamila , 17. 11. 2015 - 08:38

reklama

Dievčatá, potrebovala by som poradiť. Dosluhujú mi panvice, potrebovala by som minimálne jednu vymeniť. Objednať u Ježiška. Chichocem saAle netuším aký materiál hľadať, aby bol čo najviac zdravotne nezávadný, aj keď také sú oficiálne všetky, voľačo vydržal, ľahko sa udržiaval. Len tak zbežne sledujem, že tých materiálov je veľmi veľa, od bielych, po čierne, teflon, nejaký hliník .... : Mám v tom chaos. Potrebujem ho najmä na dusenie, mäsa, raz za čas na vyprážanie, keď potrebujem hlbšiu panvicu na karfiol, alebo fašírky a občas ako druhú panvicu na palacinky.

Dievčatá, ake sú vaše skúsenosti s vašou panvicou, ktorá je podľa vás naj. Ďakujem.


reklama


reklama

dasa_, Ut, 17. 11. 2015 - 09:37

Dobrá otázka, aj ja som zvedavá na skúsenosti.

Kúpila som takú tú keramickú panvicu z obchodu, čo furt v telke má reklamu. A teda, čakala som niečo bombastické. No vajíčka sa mi normálne prichytili k stene. Skúšala som opakovane.

Mám ešte teflonku, ale tomu sa nejak už snažím vyhýbať. keď občas pozerám nejakých kuchárov v telke, tak som snáď ešte nevidela, ale takúto panvicu používali.

Mám aj jednu liatinovú, tú vlastne používam na vysmážanie. Je dosť ťažká.

Kamila, Ut, 17. 11. 2015 - 18:39

Keramicku som este neskusala, vlastne ani neviem aku mam teraz, nie je to asi teflon, ale tvari sa to trochu podobne.

púpavienka, Ut, 17. 11. 2015 - 09:48

Neverím teflonu, mám rada liatinové panvice, vydržia veľmi dlho a nemusím sa báť že jem aj vrstvu teflonu, čím je staršia a viac opotrebovaná tak sa v nej lepšie vypráža.

No ale tiež mám polopanvicu na ktorú nedám dopustiť, dostala som ju ako darček k hriešne drahému robotu, ktorý ale v obchodoch nepredavali a ja som ho veľmi chcela. Robot pred pár mesiacmi odišiel ale panvica okrem veci ako uško a ten ventil na pokrievke to všetko je už preč, ale je to neskutočne rýchla a super dobrá panvica. Je väčšia a vhodná veľmi aj na vypražanie ale aj dusenie. Robí sa v nej veľmi rýchlo, čas je naozaj ušetrený, také predavali aj v tých predražených hrncoch. Neviem či sa dá kúpiť aj v obchodoch. Ja sama by som si ešte kúpila trochu menšiu.

Pamätam si že doma sme mali jeden obyčajný kastrol v ktorom sa iba vyprážalo, nechapala som prečo sa dobre nedá vyprážať aj v inom a rovnakom. Mama mi vysvetlila že sa hrniec prispôsobí a zo začiatku sa zle na ňom vypráža ale ak pochoppí k čomu je určený tak po čase začína byť super kastrolom na vypražanie, asi na tom niečo bude, lebo ešte aj plech je lepší už používaný ako nový.

motylik, Ut, 17. 11. 2015 - 13:30

Liatinové panvice spravidla používajú profíci. Kedysi som mala jednu starú od mojej starkej. Bola otlčená a mala toho veľa za sebou a možno aj preto sa mi na nej lepilo všetko čo sa dalo aj nedalo. Vtedy som ešte nevedela, ako sa treba správať k takému materiálu (aj keď by to asi nepomohlo vzhľadom k jej stavu). 

Roky používam iba keramické a tie najlepšie, aké su na trhu. Dlho som si pred ich kúpou overovala ich vlastnosti a zdravotnú nezávadnosť. Poriadna keramická panvica nestojí pod 30 € (súkromne môžem napísať aj obe značky, ktoré používam, ak budeš chcieť... alebo môžem aj tu?). 

Napriek mojej obľube  týchto panvic však do budúcnosti uvažujem o liatinových..... až raz budem veľká Vyplazený jazyk Aj keď už teraz mi je jasne, ze nikdy profi v oblasti varenia nebudem Chichocem sa

 

motylik, Po, 23. 11. 2015 - 23:25

Teflonovu panvicu a ani nič teflonove by som nepoužívala za žiadnych okolností. Teflon je jedovatý. 

dasa_, Ut, 17. 11. 2015 - 14:02

prosím, mne napíš značky tých keramických. lebo z tej mojej som mierne povedané sklamaná

púpavienka, Ut, 17. 11. 2015 - 14:03

Ja som raz dostala doma vyrobenú liatinovú  panvicu a teda na nej som nevedela vyprážať absolútne nič všetko sa pripálilo. Takže som ju prestala používať aj ked som sa veľmi snažila, neskôr som sa dozvedela že nie je zliatina ako zliatina.

Kamila, Ut, 17. 11. 2015 - 15:10

kludne tu daj znacky, dakujem za tvoje skusenosti.

motylik, Po, 23. 11. 2015 - 23:21

Nech sa páči ÚsmevDelimano a Greenpan

Evka1223, Ut, 17. 11. 2015 - 20:37

Mám dobré skúsenosti s liatinovým riadom. Mám 2 panvice - zvonka sú čierne, ale vnútro je modré. Obe sú tak primerane hlboké, že sa dá v nich dusiť aj vyprážať - jedna však nemá rovné dno, ale má 4 priehlbiny na lievance/dolky (aj volské oči ako cez šablónu), takže má len obmedzené určenie. V tej druhej najčastejšie dusím alebo vyprážam....a potom mám ešte jeden liatinový pekáč s vrchnákom. V ňom pečiem alebo zapekám od mäsa cez zeleninu a zemiaky takmer všetko. Som spokojná. Sú síce ťažké, ale veď nimi po nikom nehádžem Veľký úsmev  Inak mám rôzne hrnce a panvice (smalt, antikoro aj teflón) no tieto využívam akosi najčastejšie Úsmev

Kamila, Ut, 17. 11. 2015 - 21:26

Ďakujem za skúsenosti. Modro čierne sme mávali voľakedy u nás doma, možno ešte žijú. Úsmev

Iwa, St, 18. 11. 2015 - 09:45

No, ja používam aj teflonové. Hlavne palacinky sa mi v inej ani nedaria. Ešte takú veľkú ako wok mám teflonku, robím v nej aj praženicu a všetko, čo je do 10 minút hotové. Keď je to na dlhšie varenie/dusenie/praženie, mám nerezové panvice. Ich najväčšou výhodou je, že nech sú akokoľvek zašpinené a pripálené, umývačka ich vždy umyje Úsmev

Kamila, St, 18. 11. 2015 - 14:25

Wok mam aj ja rada, len je dost velky, na taku prazenicu napr. a nie je vhodny na vypraznie. Nerezove mam hrnce, su sikovne, ale nie panvicu.

gueva, St, 18. 11. 2015 - 13:36

Ja mám titánovú, teflonovú aj keramickú. Titánová bola drahá ako fras, sama by som si ju nekúpila,ale dostali sme ju do daru. Dá sa na nej dusiť, vyprážať, v podstate aj variť. Je riadne ťažká, ale asi sa mi zdá naj z tých čo mám. Teda hlavne na to dusenie. Je ako plnohodnotný hrniec, ak máš k nej aj originál pokrievku.

Kamila, St, 18. 11. 2015 - 14:23

Ďakujem, o titanovej som este ani nepocula. tTakze tych moznosti je akosi barz vela, uz len ktora je naj ...

púpavienka, St, 18. 11. 2015 - 14:54

Ja som mala super drahú titanovú, veľmi dobrú ale už som ju musela vyhodiť, jednoducho sa už na nej všetko pripalilo. Dostala som ju vtedy ako som si kúpila tu drahú nerezovú a ta ešte stále drží aj po7 a pol roku. Je pravda že mám rada dobre panvice a veľmi ich využívam.

Lenka R, St, 18. 11. 2015 - 16:19

Ja som spokojná s keramickou, aj keď sa trošku pripáli / minimálne/ tak ju namočím a potom pekne so špongiou vyčistím a je zase pekná biela, nemám s tým problém .

krtko, Pi, 20. 11. 2015 - 20:25

Ja mám sadu Tefal ingenio s odnímateľnou rúčkou a som veľmi spokojná. Panvica na dolky modro čierna ma sklamala, dobre vyzerá, je ťažká, ale sa tam všetko prilepí.

 

 

nela88, Po, 23. 11. 2015 - 20:30

keď panvica lepí, tak treba dať zohriať tuk, ten vyliať, potom dať nový tuk a môžeš vyprážať, nemalo by sa už prichytiť

radka227, Po, 30. 11. 2015 - 19:31

urcite nie teflon, hlinik tiez nie je bohvieco, ale je lepsi :) ja verim klasickym smaltovanym alebo keramickym. 

motylik, Ut, 12. 01. 2016 - 09:28

Vynikajúco napísané články, kto nemá čas sa prehryzat celým obsahom, nech zroluje dole http://www.bocianiehniezdo.sk/content/nakolko-su-keramicke-panvice-naozaj-green-alebo-pravda-o-teflone/

Kamila, Ut, 12. 01. 2016 - 11:13

dakujem, pozriem. ja som si nakoneic kupila keramicku tes..ma , mali pred sviatkami v akcii, zatial som spokojna.

gastanko2016, Po, 01. 08. 2016 - 19:22

ja mám tefal aj tescomu. Sú to teflónové panvice a som s nimi spokojná. Vydržia dlho a hlavne sa nepripaľujú.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama