reklama

Banánovo-kokosová torta

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 05. 12. 2016 - 11:49 - Recepty M.á.r.i.a
Banánovo-kokosová torta, Torty, recept, M.á.r.i.a

reklama

Trochu nezvyčajná kombinácia ale chute veľmi dobre ladia....

Ingrediencie
  Korpus:
300 millilitrov mlieko
30 gramov kokos
250 gramov špaldová múka celozrnná hladká
2 kusov banán
110 gramov maslo
100 gramov trstinový cukor
2 kusov vajce
1 kus vanilkový cukor
Plnka:
1 kus prášok do pečiva
250 gramov mascarpone
1 kus smotana na šľahanie
1 polievková lyžica trstinový cukor
1 polievková lyžica pomarančová kôra
1 polievková lyžica pomarančová šťava
Kandizovaný pomaranč:
7 plátky pomaranč
1⁄2 hrnček voda
1⁄4 hrnček trstinový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zmiešame kokos z mlieko,necháme stáť pri izbovej teplote 30 minút. Zmiešame múku s práškom do pečiva, banány utrieme s vidličkou na kašu. Maslo si vymiešame s cukrom do svetla, pridáme vajíčka a dobre vyšľaháme. Pridáme  polovicu kokosovej zmesi, polovicu banánovej kaše a polovicu múčnej zmesi. premiešame a v druhej fáze pridáme ostatné .Vylejeme cesto do vymastenej formy a pečieme cca 45 min pri teplote 180 st. Korpus necháme dobre vychladnúť.

Mascarpone si dobre vymiešame s pomarančovou šťavou ( ostala nám z kadizovania ) a pomarančovou kôrou.Smotanu vyšľaháme s cukrom a spolu zľahka spojíme. Natrieme na korpus a ozdobíme kandizovaným pomarančom.

1 pomaranče si dobre kefkou umyjeme v teplej vode. Nakrájame na 5 mm kolieska a dáme na 4 mim variť. Vodu zlejeme a necháme odkvapkať aj pomarančové kolieska. Medzitým si dáme variť sirup ½ šálky vody + ¼ šálky trstinového cukru. Keď je cukor rozpustený vrátime pomaranč a necháme variť asi 10 mim. Potom stíšime na minimum a prikryjem, varíme ešte aspoň 30 mim. Občas obrátime kolieska. Sirup sa odparí a pomarančové kolieska ostanú pekne sklovité. Poukladáme na pečiaci papier a necháme trochu vysušiť. Môžeme ešte posypať trstinovým cukrom

Doplňujúce poznámky

Z kandizovaného pomaranča si môžeme urobiť maškrtu- cukríky v čokoláde a z kôry pochutinu do koláčikov.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama