reklama

Osviežujúce letné miešané nápoje so sektom

Kamila , 17. 08. 2009 - 20:37

reklama

Miešané nápoje dovolia popustiť uzdu fantázii pri kombinovaní chutí, vôní a farieb. Tieto chuťou a vzhľadom neodolateľné nápoje sú favoritmi barmanov a čím ďalej, tým viac aj bežných milovníkov „miešaných drinkov“. Ľudia si ich vychutnávajú pri rôznych príležitostiach a predovšetkým v lete sa tešia veľkej obľube.

V tomto období sú veľmi aktuálne miešané nápoje na báze sektu, ktorý dodá nápoju osviežujúce jemné perlenie a jedinečnú chuť. V kombinácii s čerstvou ovocnou šťavou, nakrájaným ovocím či sirupom sú v teplých dňoch vhodnou alternatívou oproti silnejším miešaným nápojom s väčším množstvom tvrdého alkoholu.


Ponúkame vám na inšpiráciu recepty na lahodné miešané nápoje so sektom, ktoré sa v letných mesiacoch skvele hodia na party s kamarátmi či posedenie na vonkajšej terase. Tieto recepty boli zostavené a pripravené Jozefom Fuskom, barmanagerom, Trafo Music Bar.

Jelly sekt feminity – nielen pre ženy
Pre 4 osoby potrebujeme:
400 g broskýň (konzervovaných)
1,5 dcl broskyňový likér
2 ks plátkov želatíny
Forma na muffin
0,7 l Hubert Club polosladké


Postup: Želatínu nechajte vylúhovať vo vode s ľadom (približne 15 minút) a následne plátky zohrejte na panvici až kým sa nerozpustia. Rozohriatu želatínu postupne vlejte do rozmixovaných broskýň s likérom. Hmotu vlejte do formy na muffiny a nechajte stuhnúť v chladničke. Pri servírovaní zalejte so sektom Hubert Club polosladké. Podávajte s čerstvou mätou a lyžičkou.


Veľké bowle – ideálny nápoj na party
Pre 6 – 8 osôb potrebujeme:
½ čerstvého ananásu
3 ks marakuju
80 g čerstvých malín
80 g hrozna
80 g jahôd
1 kg pomarančov
40 g lístkov čerstvej mäty
0,7 l Hubert De Luxe
Vodka alebo rum podľa chuti


Postup: Ovocie nakrájajte na malé kúsky. Mätu nakrájajte na drobné kúsky. Ovocie vložte do sklenej misky, zalejte sektom Hubert De Luxe a podľa chuti pridajte vodku a rum. Do škrupiniek marakuje vložte maliny a spolu s mätou ozdobte sklenú misku.


Ružový sen – ovocné pokušenie so sektom
height=100]Pre 1 osobu potrebujeme:
1 ks marakuje
7 ks maliny
1 lyžica vanilkového cukru
3 cl malinovej vodkyl
1 cl malinového sirupu
2 cl Hubert Grand rosé


Postup: Ingrediencie vymiešajte v shakeri spolu s ľadom. Nalejte do pohára a dolejte Hubert Grand rosé. Ako ozdobu použite škrupinky z marakuje do ktorej vložíte maliny a lístky čerstvej mäty.


Fotografie boli realizované v priestoroch reštaurácie Camouflage.


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama