reklama

Menopauza ? Uuz - ved som este mlada :):):)

Core , 22. 11. 2010 - 02:03

reklama

Uz sa nebavim sama seba.Nervozita, stala unava, navaly tepla. Prosim, babule(sun) , poradite nieco prirodne.? Aj z lekarne - ale nie moc chemie. Co pomohlo vam? Najviac ma stve ta nechut co aj len pohnut prstom. Neechce sa mi nic - aj toto som ledva napisala.:-D
Vdaka.(flower)


reklama


reklama

viktory, Po, 22. 11. 2010 - 09:34

Core vyzerá to tak, že áno. Ja toto už "trpím" asi 5 rokov, užívať nemôžem nič, lebo som fajčiarka. A ja, hyperaktívna osoba, som si tiež nevedela zvyknúť na to, že sa mi nič nechce. Pomôže Ti jedine chémia, tie prípravky z lekárne nestoja za nič. Ja som ich vyskúšala, ale nepomohli. Tak som si zvykla. (sun)

adus, Po, 22. 11. 2010 - 09:56

Neporadím, aj keby som rada - ale mňa ti nejak všetky tie príznaky obišli. Nemala som ani jeden. Tak ako som mala zmiešané pocity pretým, tak sa teraz vytešujem. Držím ale palce, nech sa ti podarí nájsť niečo, čo ti pomôže.
A inak - samozrejme, že si ešte mladá, nad tým ani nerozmýšľaj.;-)

Polárka (bez overenia), Po, 22. 11. 2010 - 11:15

Core :
tu je link na knihu doktora Walkera, treba potočiť kolieskom až dole. Tam je popis "choroby" a pod ňou sú maličkým písmom čisla :
http://sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/knihy/zeleninove_stavy/5320-03-chorob…

Tie si napíš bokom. Potom klikneš sem :
http://sk2.goo.cz/zdravi_na_dlani/knihy/zeleninove_stavy/index.htm

a vyhľadáš si príslušné čísla štiav :-)

Všetko dobré prajem (flower)

aleg, Po, 22. 11. 2010 - 11:28

Moja svokra pila alchemilku. Veľmi si to pochvaľovala, že vraj nemala žiadne vážnejšie príznaky. Za pokus by to možno stálo a nemáš v tom chémiu (sun)

kefara, Po, 22. 11. 2010 - 15:24

Akurát som došla z lekárne... kým som prišla na rad, študovala som vystavené homeopatiká, presne na tento problém, názov som si neuchovala, len si pomyslela, že až budem potrebovať, viem, kde nájdem :-)
Možno ti bude táto cesta schodnejšia.
Vyskúšaj, čo uznáš za vhodné a daj vedieť, čo a ako zabralo ;-)
Držím palce.(sun)

julita, Po, 22. 11. 2010 - 20:50

Core. Choď za gynekológom a poinformuj sa u neho, či by Ti nenaordinoval hormonálnu substitučnú terapiu. Mám s ňou veľmi dobrú skúsenosť. Všetky tie menopauzové príznaky- návaly tepla, búšenie srdca, a pod.- ma obišli, navyše je to aj prevencia osteoporózy,srdcového infarktu, náhlej cievnej mozgovej príhody. Môj gynekológ mi dal dokonca na výber, čim chcem, alebo nechcem mávať menzes a podľa toho mi liek naordinoval. Ja som si samozrejme vybrala alternatívu "bez" a bola to paráda.(y)

Klaudia17, Po, 22. 11. 2010 - 23:20

Ja som tiež prešla ako 49 ročná menopauzou a poviem vám bolo to hrozné predstavte si vonku 33 stupňov a ked to na mňa prišlo myslela som si,že je 1OO.Potom našťastie mi kamoška poradila čaj,ktorý dostať iba v špeci obchodoch vy už asi viete treba povedať,že to je na menopauzu oni vám určite poradia.Neviem či si môžem dovoliť napísať presný názov .Mne veľmi ale veľmi pomohol.

Heja, Ut, 23. 11. 2010 - 07:21

julita aj ja podobne ako ty som užívala tieto hormonálne lieky.Ani ja neviem čo sú to návaly a neduhy tým spojené.A teraz pri diagnóze ktorú mám mi pani doktorka povedala,že som mala veľmi múdreho gynekológa a tak mám kosti v poriadku.

Core, Ut, 23. 11. 2010 - 01:28

Zienky moje zlate:-* . Vsetkym vam dakujem za odpovede(flower) .Poskusam - dam potom vediet. Mna stve - okrem tej unavy -aj to, ze sa ma chyta nabeh na depresiu - ci co to mam, niekedy som zasa popudliva, urazliva,placliva - no horor. Priam ako keby som bola tehotna (rofl) (rofl) (rofl) .Pritom som vecny optimista. Ale uz ma to nejak vsetko zmaha. Musim cosi vymysliet - az vsetci odo mna neemigruju. Uz aj nas pes na mna cudne pozera(blush) .

Core, Ut, 23. 11. 2010 - 01:52

Polarka - stavy vyssich cisiel som nenasla/ c.61,73/Ci blbo hladam:-D . Vdaka:-*

Polárka (bez overenia), St, 24. 11. 2010 - 14:12

61, 32, 73, 30, 2

V druhom linku, by sa podľa čísel mali dať nájsť príslušné šťavy :-) ;-)
Poprípade ak nájdem - môžem ti cez mail poslať jeho knihu. Mám ju v elektronickej podobe. (flower)
Len chcem upozorniť na podstatný detail, malo by ísť o čerstvo pripravené a nijak neupravené šťavy (flower)

mariajana, St, 24. 11. 2010 - 13:12

Tiež užívam hormonálnu substitučnú terapiu, a aj keď tomu hovoríme chémia, mne naozaj táto chémia veľni vyhovuje. Nemám našťastie žiadne problémy /už ju užívam pár rokov/ a navyše na môj vek mám ukážkové hodnoty pri vyšetrení kostí denzitometríou...lekárka hovorí, že vraj aj vďaka "tejto chémii"(heart) (sun) :-D (flower)

PetraRk, Ut, 08. 02. 2011 - 10:40

ahojte,
precitala som si vase prispevky a nedalo mi nereagovat. baby, citali ste nieco o tej hormonalnej liecbe? ake nasledky to moze mat? kedysi som sa rozpravala s jednou dobrou znamou, ktora je doktorka a ta mi vravela, ze za tymto vsetkym, za vrelymi odporuceniami doktorov su len peniaze. spolocnosti predavajuce HL na tom zarabaju neskutocne peniaze, a preto motivuju aj doktorov. jasne, ma to super ucinky, ale co to narobi s vasim telom to vam nikto nezaplati a horsie ze ani nevrati.. staci sa trochu pohrabat na internete a urcite si to najdete aj sami. na druhej strane ked sa trochu pohrabete, najdete aj prirodne pripravky ako naprikad mabelle, alebo ine, ktore su cisto z prirodnych latok a vobec nezatazuju organizmus. menopauza je prirodzenym zivotnym stadiom kazdej zeny, kazda si ho bohuzial musi prezit. Ale prezime to v zdravii (y) (heart)

sama52, Št, 10. 02. 2011 - 10:41

Ahojte, mám zimomriavky po tele keď čítam aké ste spokojné s hormonálnou liečbou...Baby, viete vy vôbec čo jete?!?!?!?!
Nedala by som to do seba keby to boli posledné lieky na zemi.niekoľko rokov som sa liečila na gynek.problémy, môj lekár sa mi to snažil nanútiť s tým, že mi to upraví všetko, čo ma trápi.Odolávala som.Podstúpila som malý zákrok, ktorý ako sa neskôr ukázalo bol zbytočný a zase ma len nahováral na hormonálnu liečbu, že mi bude fajn a nebudem mať absolútne žiadne problémy.Na veľké, niekoľkoročné naliehanie, keď problémy neustupovali, som zjedla 2 tabletky.A bolesti prestali, naozaj, po 2 tabletkách ...Lenže potom som si začala hľadať info o takejto liečbe a skoro som odpadla.Ešte v ten deň som to všetko vysypala do wcka...a našla si iného gynekológa.Ten mi poradil PUPALKOVÝ OLEJ ráno večer a WILD YAM ráno večer. Užívam to rok a dva mesiace a problémy, ktoré mi nedokázali vyriešiť niekoľko rokov,nemám absolútne žiadne.Nejem žiadne hormóny, žiadnu chémiu, všetko prírodná prirodzená liečba..a čo je hlavné, všetky problémy, ktoré by vraj "vyliečila" len HSL zmizli....

mariajana, So, 12. 02. 2011 - 17:47

Ja si nemyslím, že tá HST je až tak hrozne zlá. Určite, všetky lieky vlastne aj pomáhajú aj škodia. Stačí, keď si prečítate príbalové letáky akéhokoľvek lieku, nielen hormonálneho...Toto je podľa mňa, každého súkromná vec, čomu dá žena prednosť. Pýtaš sa, či vieme vôbec čo jeme?!? Nuž - možno aj vieme- ale vie moja maminka, ktorá berie 10 liekov životu dôležitých na srdce, na mozgové cievy, na šedý aj zelený očný zákal, čo je?... Vieš koľko majú tie lieky vedľajších účinkov? Ja užívam hormonálnu substitučnú terapiu už dobrých pár rokov, a zatiaľ chvalabohu, nemám kôli tomu žiadne problémy - nepribrala som, mám v poriadku kosti, pravidelne chodím na preventívne gynekologické prehliadky a všetko je OK. Toto je moja vlastná skúsenosť. Ak niekomu pomôžu iné formy liečby, je to tiež OK. Je to naozaj každého osobná vec. Vieš, moja, bojíme sa bojíme o svoj život, a potom umrie na rakovinu pľúc človek, ktorý nikdy v živote nefajčil a naopak ťažký fajčiar si v pohode žije do 90-ky.
Možno tak nejako je to aj s tými účinkami hormonálnej terapie.(heart) (sun) (sun)

ghita, Št, 27. 12. 2012 - 22:36

Ahojte.
Tiež mám ťažkosti s menopauzou. Po návrhu gynekologa som pristupila na HSL. Predpísal mi LADYBON. Po dvoch týždňoch jeho užívania sa mi hepatálne testy zvýšili až 3-oj násobne. Pred užívaním Ladybon som ich mala v morme. Lekár tvrdí že to nepôsobila liečba. Teraz si liečim pečeň Lagosa. Vie mi niekto poradiť iné druhy hormonálnej substitučnej liečby? Nemám o nich žiadny prehľad. Ďakujem.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama