reklama

Matka so šarmom Parížanky

Pridal/a Bambulina dňa 25. 06. 2012 - 12:59

reklama

Keď sa mi do rúk dostala elegantná kniha So šarmom Parížanky, priznám sa, bola som trochu skeptická. Na prvý pohľad vyzerala pekne, ale nepredpokladala som, že by ma mohol očariť jej obsah. Čo už môže byť zaujímavé na radách módnej ikony Ines de la Fressangeovej? Posledné, čo teraz ako mama s malým dieťaťom riešim, je čo si dať na seba...
-No predsa ma táto knižka dostala. Najprv som musela nakuknúť na internetové stránky s novinkami priam presiaknutými atmosférou Paríža, potom som navštívila e-shopy, ktoré autorka odporúča – nakupovanie z domu si tuším obľúbi každá moderná mamička, ktorá nemá čas ani chuť behať s deťmi po obchodoch. Skvelé sú jej tipy na elektronické výpredaje – už organizujem spoločnú objednávku s kamoškami, aby sme ušetrili na poštovnom (giggle) .
-Oslovila ma aj kapitola o zariaďovaní. V Paríži ľudia väčšinou bývajú vo veľmi malých bytoch a tak musia priestor využiť na maximum. Rady autorky sú naozaj originálne a využiteľné v bežnej domácnosti, určite sa ich pár chystám využiť vo svojom byte.
„Načo utrácať celý majetok za umelecké originály v byte? Dajte si obľúbené kresbičky svojich detí pod sklo a do strieborného rámčeka. Zbožňujem detské kresbičky – keď majú deti menej ako desať rokov, vedia sa ešte vyjadriť slobodne a so spontánnosťou, ktorá sa postupom času vytráca. Rozdám deťom hárky papiera a pastelky a o chvíľu prídu s originálnymi dielkami, ktoré čakajú len na zarámovanie! Aj rozličné zarámované predmety vyzerajú zaujímavo.“
Prečo mi toto už dávno nenapadlo :-) ?
-Pobavila som sa na tom, ako šarmantne autorka vykreslila prípravu večere pre hostí a nakoniec vyjadrila obdiv svojmu známemu:
„Nedávno som zažila skvelú večeru, ktorá sa začala tým, že hostiteľ sa každého opýtal: „Čo by ste chceli na pizzu?“ Potom zavolal do neďalekej talianskej pizzerie. Jednoducho pochopil, o čom to celé je. Pizza všetkým chutila a hostiteľ strávil večer so svojimi priateľmi bez akéhokoľvek stresu.“
Nabudúce, keď budem čakať návštevu a nebudem vedieť, kde mi hlava stojí, naozaj pouvažujem aj nad takouto možnosťou. Kniha mi otvorila trochu iný pohľad matky, ktorá má úplne odlišné priority, čo je, uznávam,v mnohých ohľadoch inšpirujúce ;-)
-Autorka nevynechala ani tipy na módne obliekanie detí – to je oblasť, kde sa „vyšantí“ nejedna mamička. Poradí napríklad:
„Nemiešajte viacero výrazných vzorov. Deti nemusia vyzerať ako klauni iba preto, že sú malé.“
-Čerešničkou na torte je časť Zábava pre rodinu, kde nájdete množstvo tipov na detské obchody, e-shopy s hračkami a detským oblečením. Ak sa v lete počas dovolenky chystáte s rodinou zastaviť v Paríži, určite sa choďte s deťmi pozrieť do Luxemburskej záhrady a vyskúšajte program, ktorý má Ines vyskúšaný so svojou rodinou a vyzerá naozaj lákavo. Pre rodiny Ines vybrala dokonca múzeá zaujímavé pre deti a nezabudla spomenúť aj miesta, kde môže ísť rodina v peknom počasí na piknik.
-Musím sa priznať, že ma prekvapilo, koľko možností navrhla autorka pre rodiny s deťmi a vážne uvažujeme, že sa tam v lete vyberieme. Myslím si, že aj vďaka tipom z tejto knihy sa tam zaručene nebudeme nudiť.


reklama

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama