reklama

co z mletého masa?

fantika , 17. 05. 2012 - 10:10

reklama

ahojte dievcence,chcela som sa vás spýtat na nejaké nové inspirácie ci nápady ,že co uvarit z mletého masa..fasírky na x sposobov sa mi uz dost prejedli a googlit sa mi moc nechce(blush) ,ja radsej také overené receptíky od vás..:-* dnes totiz nieco uvarit musím a velký výber v mraznicke nebol,tak preto musím nieco vymysliet z toho mletého masa...poradíte nieco?mozno vase recepty prídu vhod aj niekomu inému,ved večná dilema ze co varit nás mnohé denne máta..:-P :-D dakujeeem..:-)

Pozrite si aj


reklama


reklama

eva m, Št, 17. 05. 2012 - 10:12

kolozvarsku kapustu:-)
Eva (sun)

fantika, Št, 17. 05. 2012 - 10:27

toto ma ani nenapadlo..(giggle) vidís celkom dobrý nápad Evicka;-)

lydusha (bez overenia), Št, 17. 05. 2012 - 10:17

Ja robievam, ze do mleteho masa das mlieko- tak akuratne, posolis, pokorenis, nechas odstat, rozplackas ho na plat- na alobale, pohorcicujes, na to das sunku, syr, zrolujes, das na plech- pomasteny, podlejes troskou vody a pecies...po case odkryjes alobal, a pocas pecenia potieras kyslou smotanou ... podavas so zemiakmi, chlebom atd...

lua, Št, 17. 05. 2012 - 10:19

noooo, toto určite vyskúšam(y)

fantika, Št, 17. 05. 2012 - 10:28

lydush toto u mna spadá pod fasírku x druhov:-D ,mám odskúsané vsetky aj co sem pridávala fidorka,s párkom,sunkou,potrené horcicou na plechu..vsetky sú výborné a máme ich radi,len sa mi ziada nieco novééé..:-)

mirka_s, Po, 21. 05. 2012 - 16:37

waw :)to moze byt chutnee :)

anicka077, Št, 17. 05. 2012 - 10:17

plnenu papriku :)

fantika, Št, 17. 05. 2012 - 10:29

mali sme nedávno,takze teraz ee..;-)

lua, Št, 17. 05. 2012 - 10:18

Bolonské cestoviny - mleté mäso podusiť na troške oleja, kým nezhnedne, potom zarobiť ,,omáčku,, ja kupujem zmes na bolonské cestoviny, myslím že od Mag.gi?, túto zmes vysypeš do 700ml vody, zamiešaš, pridáš k mäsu, minutku podusíš, potom pridáš cestoviny, surové, podľa návodu, tých 300-400 g., premiešaš, vrch posypeš strúhaným syrom a dáš do trúby zapiecť, nám to veľmi chutí, je to rýchle, v jednom hrnci,

fantika, Št, 17. 05. 2012 - 10:30

cestoviny sme mali vcera,tak des musím nieco iné...:-)

fantika, Št, 17. 05. 2012 - 10:32

nooo val toto ma zaujalo,idem podrobne prestudovat..:-) a dalo by sa to miesto cestovín jest zo zemiakmi povedzme?

val, Št, 17. 05. 2012 - 14:48

este som sice so zemiakmi nejedla ale take opekane by sa hodili

mnnaaauuu, Št, 17. 05. 2012 - 21:49

My doma jedávame iba so zemiakmi, cestoviny som k tomu enskúšala ani :D

Lenka R, Št, 17. 05. 2012 - 10:29

Z mletého mäska napríklad plnenú papriku .
Alebo robím takú roládku - pizzové cesto / kupujem také zrolované , vyvalkané/ naň dám mleté mäso,plátkový syr, šunku, kápiu a zrolujem a dám upiecť. Super to chutí a aj vyzerá nakrájané na plátky dávam so zemiakovou kašou, ale je to dobré i na studeno s chlebom

de-ni, Št, 17. 05. 2012 - 10:44

Fantika ani nevieš ako si mi ulahodila, tiež mám vytiahnuté mleté a mäso a nápad žiaden, len klasika.
Val fantázia idem na to, len neviem či v našej dedinskej coopke najdem parmezán.

val, Št, 17. 05. 2012 - 14:50

nemusi byt aj tak ma specificku chut uz som to robila aj s klasickym syrom (gouda, emental)

dagmarH, Št, 17. 05. 2012 - 11:15

fantika, niečo z dánskej kuchyne: mleté mäso ochutíš, ako si zvyknutá. Pór (bielu časť) nakrájaš na také ca. 5 cm kúsky a tie zabalíš do mletého mäsa, nie celkom, ale len po obvode póru, aby ho na tých kratších koncoch bolo vidieť. Ak použiješ čisté hovädzie mleté, zabaľ tie kúsky ešte do tenkého plátku prerastenej slaninky, pri bravčovom alebo miešanom netreba. Opečieš na oleji, k tomu zemiakové pyré, poliať výpekom, šalát, a máš mňamku.

abigail, Št, 17. 05. 2012 - 12:06

Ja robim cinu naucila ma suseda cinanka.Maso nechas na trosicku oleja shnednut(varim vo woku alebo velkej teflonke),tak trosku.Ked uz nema stavu pridas vselijake na palicky pokrajane zeleninky,brocoly,zeleny zeler,papriku aj mlady hrasok cele struky no proste co mas ale aj bez zeleninky je to fajne.ked mas nakrajas na drobnucko cerstvy zazvor alebo das stipku praskovy(nemusi).Hlavne vela cesnaku pretlacit.Polejes so sezam olejom asi 2 lyzice potom hojne sojovej omacky.Uvaris cinske cestoviny take ako maju v cinskych 2 min polievkach ale si to viem predstavit aj s ryzou.Ked je vsetko uvarene zmiesas s masom .robim to aj bez zeleniny a nam to chuti mozno este viac ale treba veela cesnaku aspon 5 strucikov.Nesolime lebo sojova je slana dost(sun)

Evka1223, Št, 17. 05. 2012 - 12:06

Jaštera...som to tu hádzala dávnejšie a nemusí to byť iba z pokrájaného mäsa...aj z mletého sa to dá.
Ale už máš touto dobou asi navarené...tak čo to bolo nakoniec? (sun)

Veron, Št, 17. 05. 2012 - 12:16

Ja doma zvyknem robiť z mletého maska recept čo som našla na nete.Volá sa to Chili con carne ale nie je to príliš pikantné kto má rád štipľavé musí si tam pridať papričku alebo niečo podobné.
Toto je originál recept:
Chilli con carne alá Mickey-
suroviny-sterilovane fazole (kupuji cervene i bile,ne v protlaku) mlete maso mix,papriky(kdo ma rad barevnejsi muze vic druhu) rajcata,cesnek,cibule,protlak,
sul,pepr
Postup:Osmazime cibulku,pridame maso, az vznikne stava pridame protlak,ten nechame zasmahnout a pridame nakostky nakrajenou zeleninu a kostku bujonu.Vse nachame povarit v podstate do mekka a nakonec pridame precezene fazole,cesnek, dle potreby dolijeme lak z fazoli na zahusteni a dochutime.
nejlepsi druhy den s chlebem,de to i zamrazit vyborna a celkem jednoducha vec doporucuji.. :)
Ja používam miesto pretlaku rajčinové pyré a u nás sa chili vždy zje nevydrží ani do druhého dňa.Papáme ho z čiernym chlebíkom.

maminkaa, Št, 17. 05. 2012 - 12:35

Roláda z mletého mäsa: 1kg mletého mäsa. 1šlahačkovú smotanu, 1pl vegety..spolu vymiešame a dáme do chladničky postáť. pripravíme si 5vajec praženicu na cibulke, plátky šunky, hrášok a kápiu. Alobal si opláchneme studeneou vodou aby sa nelepilo maso.. naň si rozotrieme maso, poukladáme plátky šunky, do stredu dáme po dlžke praženicu, na to pukladáme kápiu as hrášok a zvynieme do rolády. alobal dobre pozatláčame aby nam neutekala šťava z rolády , položíme na hlboky lech a dame piecť a podlejeme vodou, asi tak po hodinke alobal otvoríme a necháme ešte dopiecť. Podávame vychladnuté

fantika, Št, 17. 05. 2012 - 12:36

nakoniec som spravila valine gulky v rajcinovej omácke ale nie s cestovinami ale zo zemiakmi..uz sa to pomaly dovára..som sama zvedavá ako to bude chutit..na pohlad je to mnam..:-)

val, Št, 17. 05. 2012 - 14:52

dufam ze chutili u nas maju tieto gulicky velky uspech najma u deti ;-)

fantika, Št, 17. 05. 2012 - 16:36

val chutili,len dcére sa k tomu nehodili tie varené zemiaky co sme mali(giggle) ,tak to jedla s chlebom..ale pripomína mi to trocha plnenú papriku..:-)

dadika, Pi, 18. 05. 2012 - 13:22

nabudúce môžeš k týmto guľkám vyskúšať knedlík - môj syn je do tohto jedla celý paf. Mäsové guľky + paradajková omáčka + knedľa :-P

Martina79, Št, 17. 05. 2012 - 22:33

asi neskoro :-) , ale ja som robievala aj tak, že som si mleté mäso ochutila, spravila menšie guličky, rýchlo osmažila. Na vymastený pekáč som dala kyslú kapustu a uložila guličky, podliala výpekom alebo vodou. Prikryla a piekla. Podávala s uvarenými zemiakmi.

gueva, Pi, 18. 05. 2012 - 18:21

ja robím z mletého mäsa musaku. Potrebuješ k tomu mleté mäso, zemiaky, baklažán, cukinu, paradajky, kyslú smotanu, tvrdý syr, cibuľku, cesnak. Mäso podusím na cibuľke, pridám cesnak, mčk, oregano, soľ a nakoniec paradajkový pretlak. Nemusí byť úplne do mäkka. Vypotený baklažán a cukinu nakrájam na kolieska osmahnem na troške oleja (chytia takú fajn pripečenú chuť. Už som skúšala aj neopekať a dávať surové,ale nie je to ono). Do pekáča vrstvím kolieska surových zemiakov, vrstvu mäsa, baklažán, cukinu, paradajky. Posledná vrstva má byť baklažánová. Vrch zalejeme kyslou smotanou zmiešanou zo syrom. Smotany môžeš dať aj viac ako 1. Dáme prikryté piecť do rúry na cca 40 min. Potom odkryjeme, vrátime do rúry, aby povrch chytil zlatistú farbu. Pred podávaním necháme trochu vychladiť, aby sa pekne krájala a nerozpadala sa. Výborná je taká vlažná.

fantika, So, 19. 05. 2012 - 17:33

mojaaaa tento tvoj receptík patrí medzi moje oblúbené,uz som ho dávala celej sirokej rodine,co tak vsetkým vzdy chutilo..len teraz som chcela nieco nové..;-)

jamajka (bez overenia), So, 19. 05. 2012 - 17:47

:-) :-* (hug)

fidorka, So, 19. 05. 2012 - 18:52

Možno som prehliadla,ale nevšimla som si,že by niekto spomínal lasagne ;-)
Robievam naozaj často,aj bez mäsa,s cukinou (pozdravujem Adus,aj dcére posielam tisícoraké ďakovačky za recepis :-* )

jamajka (bez overenia), So, 19. 05. 2012 - 19:04

:-) a receptíro nedáš k dobru ? (mäso môžeme , aj cukínu zbožňujeme ) , aj Aduš poďakujeme :-)

fidorka, So, 19. 05. 2012 - 23:15

jamajka,ten recept vymyslela Aduskina dcéra,už som jej napísala a poprosila som ju o to,nemôžem si predsa pripisovať autorské práva ;-) (giggle)

jamajka (bez overenia), Ne, 20. 05. 2012 - 07:20

OK , počkááám .

adus, Ne, 20. 05. 2012 - 09:13

OK, uz ficim, o chvilu ho tam mate

mirka_s, Po, 21. 05. 2012 - 16:35

lasagne...neviem ci to tu niekto uz napisal ale predsa :)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama