reklama

Francuzsky liker Cassis z ciernych ribezli - aky cukor?

mirocka74 , 23. 07. 2013 - 15:50

reklama

ahojte, nasla som tu recept na liker:

Francúsky likér Cassis

1 kg očistených čiernych ríbezlí,
500 ml brandy,
400 až 500 g želírovacieho cukru
Očistené a umyté ríbezle rozmixujeme, dáme do pohára, zalejeme brandy, pevne uzavrieme a odložíme do chladu na 2 mesiace. Občas pohár pretrasieme. Po dvoch mesiacoch obsah pohára precedíme a šťavu zmiešame so želírovacím cukrom. Opäť dáme do pohára, dobre uzavrieme a odložíme do chladu na 2 týždne a tiež občas pretrasieme. Po dvoch týždňoch precedíme, nalejeme do pekných fliaš, uzavrieme a môžeme si po troške pochutnávať.

A mna zaujima, aku ulohu tu plni zelirovaci cukor? Nemozem dat obycajny krystalovy? Pokazim tym nieco? Ribezle uz mam umyte...a vcera som kupila kr.cukor...

Pozrite si aj


reklama


reklama

mirocka74, Ut, 23. 07. 2013 - 16:02

teraz to citam uz asi piaty krat - ved ten cukro tam ide aj tak az o 2 mesiace..., ale aj tak by ma zaujimalo, preco ide zelirovaci...

Zuzliak, Ut, 23. 07. 2013 - 18:24

Draha zelirovaci cukor sa do Creme de Cassis nikdy nedava. Poslem ti originalny rcp. ;-)

Zuzliak, Ut, 23. 07. 2013 - 18:49

Recept najdes tuto. http://povvi.com/creme-de-cassis-de-dijon/

Pod jeho nazvom klikni na skratku SK pre Slovensky jazyk. Do Dijonu a oblasti Burgundska, ako aj prvej a originalnej vyrobne tohto likeru idem uz onedlho na dovolenku, tak ak chces, mozem ti potom poslat link aj na ine dobrtoy, ktore tam najdem :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama