reklama

horké dubáky

Kathushka , 06. 08. 2011 - 13:54

reklama

Milé žienky, čo robiť so sušenými dubákmi, ktoré sú príšerne horké? Sú z poslednej jesene a zatiaľ mi ich bolo ľúto vyhodiť, aj keď som ich ani raz nepoužila, nakoľko sú proste horké. Prosím, poraďte, čo s tým? Mám šancu tie hubky fajne, krásne, si ešte vychutnať? Za vašu pomoc ĎAKUJEM!!!

Pozrite si aj


reklama


reklama

Adinka, So, 06. 08. 2011 - 14:48

He,a neboli to horčiaky? Lebo neviem ako by dubáky zhorkli,jedine sčervivieť by mohli.(giggle) Naša mama nám raz bez brýľov takú omáčku navarila...(rofl) Ak by splesneli, tak už nič...len znovu do lesa(sun) (sun) (sun)

Kathushka, So, 06. 08. 2011 - 15:52

Žeby? Neviem a ďakujem.A to sú aké huby tie horčiaky? ešte som sa s nimi nestretla...(sun)

Fany1000, So, 06. 08. 2011 - 19:47

Tiež by som povedala, že to nie sú dubáky, ale tak ako píše Adinka. Naši známi tak raz na Vianoce navarili kapustnicu. Celá išla do odpadu. S tým sa nedá nič urobiť, tú horčinu neprerazíš.

Klaudia17, So, 06. 08. 2011 - 20:03

Ja by som ich vyhodila.

púpavienka, Ne, 07. 08. 2011 - 11:32

Nuž u nás sa im hovorí žlčové hríby a nič neurobíš, iba vyhodiť. Nie je to jedovaté ale nejedlé, naozaj majú príchuť žlče a tu asi nezješ.
Stačí jeden medzi pravými a všetko je fuč, teraz už nevylúčiš ten žlčový.
No pri zbieraní pozor, treba skúsiť, to je najlepší identifikátor žlčového hríba. Inač je veľmi odlišný, vždy veľmi pekný, ale rúrky sú staroružovej farby alebo ak chcete srnčia hneď, aj teraz ich u nás rastie bohato, ale hlavne že pravých som našla iba zopar.
Nuž nie najlepšia rada - vyhoď - ale inú nemám.

Kathushka, Po, 08. 08. 2011 - 09:02

Vďaka všetkým...(sun)

kavalentinka, Št, 11. 08. 2011 - 10:26

odporucam vyhodit.cela rodinka sme sa priotravili s hubou :-O :-| ;-( tazko trav.;-( STASTIE nie jedovatou.:-O huby sme dostali a nikdy viac huby!!!;-( :-O neoplaca sa v tomto pripade setrit!!!

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama