Pozrite si aj
He,a neboli to horčiaky? Lebo neviem ako by dubáky zhorkli,jedine sčervivieť by mohli.(giggle) Naša mama nám raz bez brýľov takú omáčku navarila...(rofl) Ak by splesneli, tak už nič...len znovu do lesa(sun) (sun) (sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Žeby? Neviem a ďakujem.A to sú aké huby tie horčiaky? ešte som sa s nimi nestretla...(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Možno.Kukni:
http://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?obrazok_id=39069&poradie=1&form…
alebo http://www.nahuby.sk/atlas_hub_detail.php?huba_id=490
Niekedy sa aj viac podobajú na dubák,niekedy ani nie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiež by som povedala, že to nie sú dubáky, ale tak ako píše Adinka. Naši známi tak raz na Vianoce navarili kapustnicu. Celá išla do odpadu. S tým sa nedá nič urobiť, tú horčinu neprerazíš.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja by som ich vyhodila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nuž u nás sa im hovorí žlčové hríby a nič neurobíš, iba vyhodiť. Nie je to jedovaté ale nejedlé, naozaj majú príchuť žlče a tu asi nezješ.
Stačí jeden medzi pravými a všetko je fuč, teraz už nevylúčiš ten žlčový.
No pri zbieraní pozor, treba skúsiť, to je najlepší identifikátor žlčového hríba. Inač je veľmi odlišný, vždy veľmi pekný, ale rúrky sú staroružovej farby alebo ak chcete srnčia hneď, aj teraz ich u nás rastie bohato, ale hlavne že pravých som našla iba zopar.
Nuž nie najlepšia rada - vyhoď - ale inú nemám.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vďaka všetkým...(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
odporucam vyhodit.cela rodinka sme sa priotravili s hubou :-O :-| ;-( tazko trav.;-( STASTIE nie jedovatou.:-O huby sme dostali a nikdy viac huby!!!;-( :-O neoplaca sa v tomto pripade setrit!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milé žienky, čo robiť so sušenými dubákmi, ktoré sú príšerne horké? Sú z poslednej jesene a zatiaľ mi ich bolo ľúto vyhodiť, aj keď som ich ani raz nepoužila, nakoľko sú proste horké. Prosím, poraďte, čo s tým? Mám šancu tie hubky fajne, krásne, si ešte vychutnať? Za vašu pomoc ĎAKUJEM!!!