reklama

Menu na Silvestra

Klaudia17 , 27. 12. 2012 - 20:15

reklama

24 máme za sebou a 31 pred sebou,prosím čo budete variť v tento posledný deň?

Edit. redakcie: Recepty nájdete nižšie v komentároch

Pozrite si aj


reklama


reklama

fantika, Št, 27. 12. 2012 - 20:57

na silvestra varím tradicne údené maso,u nás stehno,nie pliecko,my zjeme totiz len chudé ;-) ..potom robím chlebícky,to musí byt,manzel ich má velmi rád (giggle) ..a urcite nejaké chutovecky,jednohubky,slané pecivko,aj nejaký jeden druh zákusku upeciem..to co je od vianoc je uz podla mna "staré"..rozmýslam ze pred silvestrom uvarím aj huspeninu ale to som si este neni uplne istá (blush) ..varím potom na druhý den nejaký klasický akoby nedelný ci slávnostný obed,len urcite nie z kuracieho masa,lebo na nový rok sa podla povery nemá robit kuracina aby nám neuletelo stastie..takze to bude nieco z karé,len este neviem presne co..rezne sme totiz mali teraz v nedelu,tak musím nejaké iné masko spravit..bud v cestícku,ci pácované alebo nieco podobné... :-)

Aja1, Št, 27. 12. 2012 - 22:25

Na Silvestra varím presne to isté čo na štedrý večer.

Riwexi, St, 31. 12. 2014 - 16:30

Aj ja. Veď slávnosť "starý rok" (Silvester) aj volajú "druhé hody".

Klaudia17, Št, 27. 12. 2012 - 23:00

No my sme dnes dojedli šalát.Ten dúfam až na Vel.noc.Ako som písala my na Vianoce nemáme kapustnicu až na Silvestra.Tak na ňu sa zvlášť teším to ja rada. (giggle) Ja robievam rezne so zemiak.kašou,alebo zapečené to jest na rezne MM broskyňu a mne udusené šampiony a zakryť plátkom syra.Je to také rýchlejšie uvidím ako budem časovo stíhať. B-]

Evka1223, So, 29. 12. 2012 - 14:56

Silvester je u nás kapustnicový, údené, chren, špeci zemiakový šalát bez majonézy....neviem ho hodiť do receptov...stále to po mne pýta akési...že "výnos musí byť celé kladné číslo" (rofl) ....no DOBRE. Ak sa k nemu dopracujem....aj šalát s foto tam bude (giggle)
Jednohubky s ančovičkami (to milujem ja) a dalšie s nivovou nátierkou a kúskom orecha (to milujú všetci).
Na Nový rok sviečková....riadne hoviadko, aby všetko šťastie doma ustajnené ostalo a nič neuletelo :-D

Klaudia17, So, 29. 12. 2012 - 19:15

Napíš ho sem tak od oka (giggle) (giggle) Však si vyberieme čo sa nám hodí.Robíte syrovú roládu? Plnku pripraviť aká vám vyhovuje,nakrájaná diet.saláma,alebo šunka. Na plech dať tú čiernu foliu na to tenko pokrájaný syr môže byť aj 30% tvs,tam to vôbec nevadí ten syr musí byť prekrytý z každej strany cca 2-3 mm nie cm!Dať do vyhriatej rúry a kuk keď sa to zleje dokopy šup aj s foliou na stôl dať salámu alebo šunku komu aká vyhovuje plnka a stočiť bez folie. Potom zabaliť do priesvitnej potravinárskej folie aj boky akoby salonku spraviť a najlepšie cez noc do chladničky dať. Ono sa zdá,že je s tým vela roboty ale nie je,odporúčam.Tú plnku môžte dať akú máte radi my plesnivý syr,trochu bambina,masla len to riadne vymiešať aby to bolo mäkké lahko roztieratelné. (beer)

margesimpson, So, 29. 12. 2012 - 18:04

Kapustnicu s niekolkymi druhmi masa. Ako druhe chcem robit steaky, uz sa mi masko odleziava, zajtra pacujem. Chcem robit tiramisu, cheesecake a hlavne vajecny konak. A co ma napadne, nemam "stabilne" menu, proste na co je chut.

Kamila, Št, 28. 12. 2017 - 19:16

Dievčatá, trošku staršia debata, ale aktuálna aj tento rok. Čo budete variť a piecť na Silvestra? U nás zvyklo byť obdobné menu ako na Vianoce, kapustnica, šalát a vyprážané rybie filé. neviem ako tento rok, možno kapustinuc vynechám, kvôli histaminovej deve, bude asi vývar .... Tradične, raz do roka robievame chlebíčky. Koláče, tuším, len voľačo úspornejšie, dcéra ma naháňa s koláčom Lenivá ženaÚsmev

anjeli, Št, 28. 12. 2017 - 21:34

Hm... začnem z opačného konca. Piecť sladké určite nebudemChichocem sa, lebo ešte medovníčky a vanilkové rožky zostali a to ešte jednu tortu na objednávku už "tradične" musím dokončiť a tak sa mi nechcéééSmútok.. zlenivela som cez sviatkyHambím sa. No ale k tomu jedlu... sviečková bude, nakoľko ma moja blška už otravuje s jej obľúbeným jedlomSrdce a keďže Silvester padne na nedeľu, tak aj mäsový vývar s rezancami uvarím /ak to niekto preženie s alkoholom, na druhý deň padne vhodChichocem sa/. A večer na pohostenie urobím šalát /zrejme parížsky/, nech si každý naberá keď mu zachutíMrkám. Určite upečiem /takže predsa len budem piecť?Prekvapenie/ pagáčiky a možno nejaké syrové slimáky... to zvyknú decká schrúmať aj na Nový rok doobeda. No ale zas oproti iným rokom som za striedmosť, pretože jednak sa prebytok vyhodí a jednak už po sviatkoch som/sme tak objedení, že ani netreba to preháňať.

Kamila, Pi, 29. 12. 2017 - 17:15

Samé dobré veci. Vidíš, ja som sa nenaučila piecť slané, mne závislačke na čokoláde, také nič nehovorí a zvyšok si ich nepýta, bo nepoznajú Chichocem sa

anjeli, Pi, 29. 12. 2017 - 17:19

Ja som to podedila z rodiny Veľký úsmev, to na každej oslave bolo niečo domáce, čo sa dalo chrúmať. A už aj po tom prebytku "vianočného sladkého" sa mi žiada prehodiť chuteChichocem sa...

Kamila, Pi, 29. 12. 2017 - 17:31

U nás už sladké z Vianoce nie je, neviem či sa ho niekto prejedol Chichocem sa Srnčí chrbát v liht verzii to istí. ;)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama