reklama

oblúbený marhulový?

fantika , 26. 06. 2012 - 21:46

reklama

kedze som dnes od nasej valery dostala za debnicku marhúl tak zajtra isto iste budem piect nejaký marhulový kolácik..len sa neviem rozhodnút aký..ci spravit kysnutý,alebo nejaký s posýpkou,ci radsej bublaninu,alebo nejaký s krémom..??fakt neviem..ale potesí ma ak nejaký nápad alebo receptík máte,napíste ho prosím,mozno ma inspirujete a konecne sa rozhodnem..(giggle) dakujem:-*

Pozrite si aj


reklama


reklama

stefanka, St, 27. 06. 2012 - 00:03

Fantika ja mam dobry recept na vsetko ovocie,na ktory som vlastne prisla omylom ked som piekla mrezkovy kolac a tu je moja verzia.

300 g mlety cukor
300 g margarin alebo maslo izbovej letnej teploty :-)
2 cele vajcia
600 g hladkej muky
1 prasok do peciva
1 vanilkovy cukor
trocha rumu, ja dam aj viac (rofl)
asi + - 2 dcl mlieka
cukor a vanilkovy cukor z margarinom alebo maslom vymiesam , potom pridam cele vajicka a dobre to vytrepem
potom pridam muku zmiesanu z praskom do peciva
prilejem hned mlieko a rum , dobre to strojom pomaly premiesam.
Na pomasteny , pomukoveny hlboky plech rozotriem cesto na ktore poukladam ovocie ktore jemne pritlacim do cesta a posypem krystal. cukrom
a este aj vanilkovym cukrom
Peciem na 160°C v rure z vetrakom na 30 az 40 minut
na druhom regale od spodu rury.
ked neni vetrak tak by to bolo asi na 180°C na 40 -45 minut podla ovocia.
Dobru chut.
Len sa nesmej ako som to opisala ale kolac je naozaj vzdy velky hit B-]

fantika, St, 27. 06. 2012 - 00:05

dakujem stefanka a nesmejem sa:-) no 600g múky sa mi zdá dost vela,je to urcite len na 1 plech,ten kolác nie je prílis vysoký potom?

stefanka, St, 27. 06. 2012 - 10:14

ja pouzivam plech ktory mam v rure a meria vnutri
40 x 33 cm
a vyska plechu je 4cm
ked je kolac upeceny tak vyjde akurat zarovno plechu a nic von nevytecie

fantika, St, 27. 06. 2012 - 10:23

ok,dakujem,urcite vyskúsam:-)

akalenkak67, St, 27. 06. 2012 - 00:29

Vyzerá fajn.Určite skúsim upiecť.To dávkovanie nebude na tie staré velké plechy?

lua, St, 27. 06. 2012 - 07:19

to už sú marhule? tak to sa musím poobzerať po nejakých na kysnutý koláčik a na zaváranie, ja som bola včera prekvapená že už mám tekvice a cukety, tento rok je všetko nejako skoro, nie? ale som rada, že toho toľko je

jamajka (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 08:26

Fantika , kedysi som tu mala recept na fajný marhuľový lepín , bola som poučená , že "lepín" - pochádza z maďarčiny lepény a znamená koláč , tak ho dám znovu medzi recepty , ktorý upečieš , rozhodneš sa sama .

fidorka, St, 27. 06. 2012 - 09:45

Fantika,ja robievam vyborny marhulovy zakusok,nieco ako puncovy,ak sa ti chce robit tri cesta vyskusaj.
Upecies si dve klasicke piskoty zo 4 vajec,len vajicka,cukor a muka,aby neboli vysoke.
Tretie cesto vyslahas olejovu piskotu z 5-6 vajicok,do polovicky pridas kakao.najskor nalejes na plech svetle cesto a potom lyzicou kladies kakaove kopky,zarovnas,pokladies polovicky marhul vedla seba a upecies.
Vsetko nechas vychladnut,spodna vrstva ide prva tenka piskota,natries marhulovy lekvar,na to polozis farebne cesto s marhulami,polejes puncovinou-sirup,rum,caj(podla vlastnej fantazie a chuti),na to prilozis posledne tenke cesto,ktore je potrete od spodu marhulovym lekvarom.Zatazis tak na polhodinku,na hodinku,nakoniec polejes cokoladovou polevou.

jamajka (bez overenia), St, 27. 06. 2012 - 09:48

(giggle) a heleme se , už mi fatázió pracuje , podľa popisu to môže byť fajnééé(y)

fidorka, St, 27. 06. 2012 - 09:59

jasne ze je,aj pekne farebne ;-) :-)

fantika, St, 27. 06. 2012 - 10:24

fidorka,ten musí byt úzasný..urcite vyskúsam..len momentálne nemám vela vajec..no ak by niekto ponúkol domáce a viacej,tak urcite urobím..:-)

fidorka, St, 27. 06. 2012 - 10:32

verim,ze neobanujes,nam chuti,velmi :-)

lua, St, 27. 06. 2012 - 12:14

bože ja už tak slintám, dnes som stááášne unavená ale asi sa premôžem a spravím kysnutý marhulový (aj ked len zo zaváraných) s posýpkou (flower)

de-ni, St, 27. 06. 2012 - 13:17

Fantika ja mám recept na koláč bez vajec a mne sa dá ešte lepší ako s vajíčkami:
2 šálky mlieka
2 a pol šálky polohrubej múky
1 a pol šálky cukru
2/3 šálky oleja
1 čaj. lyžička octu
1 čaj. lyžička sódy bikarbóny
1 a pol čaj. lyžičky PDP
1 puding dr. Oetger- neuvarený nasypať do cesta ( ja dávam tie de luxe ), hocijaký, naposledy som dala pistáciový
vanilkový cukor
no a ovocie podľa sezóny
Vyskúšaj, som zvedavá čo povieš.

akalenkak67, St, 27. 06. 2012 - 16:34

No tento recept sa mi určite zíde ked už budem tesne pred výplatou a deti mi vyjedia chlaničku a špajzu.:-D Obyčajne mi pojedia všetky vajíčka a odomna čakajú pečenie.(rofl)

georgina, St, 27. 06. 2012 - 18:18

Deni, zvedavosť mi nedala, vyskúšala som - použila som čokoládový puding a navrch som dala červené a čierne ríbezle.
A je to mňaaaaamózne! (clap) (y) (clap) (y) (clap) (y) (clap) (y) (clap)

de-ni, Št, 28. 06. 2012 - 13:11

Geo ďakujem za reakciu, som rada, že chutil(sun)

georgina, Št, 28. 06. 2012 - 13:19

Naivne som si myslela, že keďže je náš chalan na školskom výlete, tak zostane z koláča aj na druhý deň na raňajky. Aaaale kde!
Ešte že je na záhrade toľko ríbezlí, puding som dnes kúpila vanilkový, a idem vyskúšať ďalšiu verziu :-) ;-) (y).

de-ni, Št, 28. 06. 2012 - 13:24

A vieš čo? Idem aj ja naoberať ríbezle a upiecť(y)

georgina, Št, 28. 06. 2012 - 13:40

(giggle) ;-) (y)

akalenkak67, Št, 28. 06. 2012 - 21:21

U nás sú ešte aj tie ríbezle zelené.Maliny akurát kvitnú a jahody mi MM pokosil.On nevedel že sú presadené a v tej vysokej tráve zbadal až ked hladal na pôvodnom mieste.:-)

fantika, St, 27. 06. 2012 - 13:51

dakujem za receptíky,urcite po rade poskúsam..len na dnes nakoniec bol kysnutý,manzel si nakázel ten,asi dostal na taký chut..;-) spravila som dva plechy,jeden posypaný skoricou,mletými mandlami,orechmi,vanilkovým cukrom a cukrom+samozrejme maruhule a druhý klasicky posypaný skoricou vanilkou a strúhankou..tak uvidíme ktorý bude mat vacsí úspech(giggle)

melisa, St, 27. 06. 2012 - 15:44

Ja zvyknem robiť bublaninu z akéhokoľvek druhu ovocia, čerstvého alebo scedeného kompótu. Je veľmi jednoduchá, rýchla a chutná.
2-3 vajíčka, 1 šálka kryštálový cukor, 1 vanilkový cukor, 1/2 šálky oleja, 2 šálky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 šálka vlažného mlieka /šálka - 3 dcl/
Postup: vajíčka spolu s cukrom vyšľahám elektrickým mixérom, postupne pridám olej, mlieko, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na povrch naukladám na kúsky nakrájané ovocie, ktoré predtým posypem múkou, aby neklesli na spodok. Upečiem v hlbokom plechu /vymastený a vysypaný múkou/. Po upečení posypem vanilkovým a práškovým cukrom. Dobrú chuť!

KIMKA, St, 27. 06. 2012 - 18:15

Ja môžem doporučiť : piškótové cesto upiecť, na vrch poukladať marhule a zo zlatého klasu urobiť želatínu - naliať na cesto a nechať stuhnúť. Môže sa podávať aj so šľahačkou. Nám tento koláčik vždy chutí, väčšinou ho robievam zo zaváraných marhúľ a želatínu robím z kompótovej šťavy.(cake)

leni, Št, 28. 06. 2012 - 10:51

ak sa neurazis poslem ti rychly recept 450g polohruba muka 350gpraskovy cukor vanilka 3cele vajcia 1deci olej cely prasok do peciva a asi2deci pomarancova malinovka vsetko to dobre spolu vymiesas aby bolo cesto tak akurat vlacne nie huste mozes riedit malinovkou dat na vymasteny a mukou vysypany plech a na vrch poukladas marhule samozrejme bez kostok najlepsie prekrojene na 4 casti mozes davat aj ine ovocie podla sezony vynikajuce su visne a das piect asi na 165 st.podla potreby a tytu rury ked je pekny ruzovy vyber nakrajaj a dobru chut(sun) (beer)

jajajka, St, 04. 07. 2012 - 11:40

Hlásim, 30 ks pohárov marhúľ zavarených, ale už na marhule nemôžem ani pozrieť v tomto teple. Zvyšok ide na koláčik , ale až niekedy večer, alebo zajtra? :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama