reklama

ryzovyy naakyp-suurne recept...

fantika , 03. 06. 2009 - 22:18

reklama

baby moje zlatee potrebujem suurne dobryy a presnyy recept na ryzovyy naakyp...nemaam sniim totiz ziadne skuusenosti a manzelovi som ho na zajtra sluubila a nechcem aby to "nem dopadlo dobre"...(giggle) naajde sa dobraa dusa co mi sem hodii receptiik???(blush) dakujeeeeeeem(heart)

Pozrite si aj


reklama


reklama

fantika, St, 03. 06. 2009 - 22:29

dakujem Soni..ale mne slo o nejakyy ozaj vyskuusanyy recept..takee neodskuusanee z kuchaarskej knihy maam aj ja..ale to je lahkee pokazit tak som chcela nejakuu tutovku co baby robia casto...(giggle) :-P ;-)

Sona1, St, 03. 06. 2009 - 22:33

neviem ci presne tento, ale uz som robila podla receptu z netu aj ryzovy nakyp aj zemlovku a deti si pochvalovali ... ale aj ja si pockam na nejaky zaruceny od nanicmaminiek a snad deti cez vikend prekvapim ;-)

babka Betka, St, 03. 06. 2009 - 22:46

Fantinka, ja ho robievam takto:2 hrnčeky ryže, môže guľatá,poriadne popremývať až bude voda čistá,zaliať 2 a pol, hrnčeky vody, variť na malom plyne, ešte voda nech nieje vyvretá, pridať kúsok masla a zaliať mliekom.Chvíľku povariť.Odstavím a prikryjem utierkou aby mlieko vsiaklo do ryže.Nechám vychladnúť.Vyšľahám 5-6 žltka s cukrom, v miešam do ryže, nakoniec vyšľahám bielka a tie tak isto primiešam.Pekáč vymastím a vysypem strúhankou.Naberačkou uhládzam vrstvy ryže (medzi dávam ovocie alebo kompot).Pečiem na strednej teplote, aby sa vrstva ryže prepiekla až kým nieje nákyp pekne upečený do hneda. Niekedy som robievala na vrch penu s bielkov a ovocia ,alebo zaliala kompotový(sun) m sirupom.

fantika, St, 03. 06. 2009 - 22:56

babka Betka velmi pekne dakujem znie to vyyborne..ale nevies mi povedat cca cas..kolko varit vo vode,kolko v mlieku..kolko casu to cca stojii..a preco to treba vlastne nechat vychladnuut?do tepleeho sa vajiicko nesmie dat?a kolko cukru treba?

YKA, Št, 04. 06. 2009 - 12:23

- ja tú ryžu varím len v mlieku;-)

babka Betka, St, 03. 06. 2009 - 23:09

Zlatko, začni hrnčekovať.Ryžu ,ak ju budeš variť vo vode po 10-12 minútach ochutnaj, mala by ostať ešte polosurová.Zalej potom mliekom 1/2 ,3/4 lit.Var ďalej, kým sa nevstrebe mlieko do ryže.Ale nesmie ostať suchá, pripálená. To budeš vidieť ak , vidličkou alebo varechou urobíš dierku v ryžy.Prikrytá ryža ešte dôjde. Cukor?kľudne daj 1 a pol hrčeka, musíš mať krásnu penu , ako na piškotu.A nech je chladná ryža preto, lebo potom aj bielko sa pekne udrží.Nerozleje sa.(sun)

fantika, St, 03. 06. 2009 - 23:13

dakujeeeeeeeeeem(hug) :-*

babka Betka, St, 03. 06. 2009 - 23:20

Ja, som už dááávno ryžu nerobila.Asi urobím aj ja svojej láske , manželovi prekvapko.Aha , už mám na piatok čo variť.(rofl) (rofl) (rofl) Aj ja ďakujem(flower)

sona7, Št, 04. 06. 2009 - 04:47

...ja ked som bola mlada ,neslo mi uvarit ryzu, a teta ma naucil,upraz ryzu,zalej vriacou vodou , narataj do 20 a vypni ,neodokry az za desat minut , pomiesaj a zasa nechaj prikryte a bude hotova ,do ryzoveho nakypu,nesmazim len pridam palmarin,stipku soly, dam aj vanilku, ked vychladne ryza tak pridam vyslahane zltka 10 a ,30 dkg cukru;ja robim z 1kg ryze; 5 bielkov vyslaham s 10 dkg cukor, ovocie, ked je kompot aj stavu z neho dam ryze, dam piect do plechu ,vysypaneho so struhankou,ked je uz vrch zlatisty tak dam sneh z 5 bielkov a 15 dkg cukru a potom ,len susim na 50 stupnoch,aby ohnedol tak nakoniec pridam ,sneh nespadne,dobru chut...:-P :-P :-P

..davam ,dva cm vody nad ryzou...

daisy, Št, 04. 06. 2009 - 11:47

čauko.ja tiež robím hrnčekový recept a pridám trošku citrónovej šťavy, alebo kôry a jemný tvaroh do zmesi,pre vôňu a chuť, nalejem do vymasteného a strúhankou vysypaného plechu, pečiem pomaly ako bábovku na slabšom stupni cca 45 min. kompót alebo sirup si dávame k hotovému nákypu. aj ja ho mám zajtra v pláne upiecť, môj muž ho zbožňuje.:-) mňam.

fantika, Št, 04. 06. 2009 - 11:54

diiky dievcence ale uz sa mi to pecie podla babky Betky...nabuduuce vyskuusam tie dalsie...;-)

NIA123, Št, 04. 06. 2009 - 12:00

(clap) práve som rozmýšľala,že sa opýtam ako sa ti to podarilo a pozerám,že sa už pečie.Ja som ryžový nákyp ešte nikdy nerobila,neviem moc variť ryžu,tak som sa obávala.Ale napíš potom ako chutil a ja ho vyskúšam tiež podľa toho receptu

fantika, Št, 04. 06. 2009 - 12:18

Nia zatial v ruure vyzeraa eno-nuno a vonia uuplne skvelo..uz sa zafarbuje do zlatista,takze este chvilku a bude hotovyy...mnaaaam:-P

fantika, Št, 04. 06. 2009 - 12:54

baby ryzovyy naakyp je proste skvelyy a bozskyy...(y) spravila som k nemu miesanyy kompootik,mandarinky,broskyne a jahody so stavickou a sme to spraaskali za minutu..fakt je ten naakyp vyybornyy chutovo aj konzistenciou,aj ked ja som necakala az taa ryza vychladne ale miesala som vajiicka a bielka do teplej..ale je to dobree aj tak...babka Betka stokraat diiky..:-*

babka Betka, Pi, 05. 06. 2009 - 00:18

:-* :-* :-* aj druhýkrát. Ak môžem, pomôžem.Ja, som moju najmladšiu dcéru učila variť cez mobil(giggle) A ... manžel je spokojný.Nedávno, som naučila moje vnučky urobiť smotanovú tortu.Je radosť pozerať na Kristinku, ako skladá piškoty, zalieva smotanou. Ale ako šetrí:-D To aby sa jej zvýšilo čo najviac smotanky s vanilkovým cukrom. (sun) (sun) (sun)

fantika, Pi, 05. 06. 2009 - 10:03

babka Betka ja si dovoliim napiisat ze variim aj peciem velmi dobre..ale suu proste este staale jedlaa ktoree som robila maalokedy alebo nikdy..(giggle) a preto radsej som sa chcela poistit,ze to dopadne fakt dobre a s vyysledkom som mimoriadne spokojnaa...a nielen ja..celaa rodinka..dokonca som zobrala kostovku mamke a segre a tie sa tiez len olizovali...(giggle) ale istee je ze si aj nadalej nechaam poradit ak maa byt vyysledok takto dobryy..:-*

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama