reklama

SOS varenie ryže

NIA123 , 02. 02. 2011 - 11:23

reklama

dievcata prosim vas mate niekto trik na uvarenie ryze,aby nebola rozvarena..uvarena tak akurat a aby sa nelepila.. ja proste neviem uvarit ryzu.. nejaky navod pre zaciatocnikov..len nie v rure..lebo momentalne ju mame nefukncnu.. doteraz som varila tu ryzu vo varnych sackoch,ale uz ju nechcem,nechuti nam..aj ked ju robim podla navodu tak je bud nedovarena,alebo ako blato.. vopred dakujem (sun)

Pozrite si aj


reklama


reklama

georgina, St, 02. 02. 2011 - 11:33

(giggle) (giggle) (giggle) Fidorka, skoro naraz ;-).

fidorka, St, 02. 02. 2011 - 11:38

(y) (clap) (clap) :-D :-D :-D ,nevidela som ťa prihlásenú,tak som to riskla ;-) :-D :-D

NIA123, St, 02. 02. 2011 - 12:21

dievcata vy tu mate taky prehlad.. (clap)

NIA123, St, 02. 02. 2011 - 11:33

georgina..fidorka dakujem vam dievcata..(sun)

georgina, St, 02. 02. 2011 - 11:34

:-) (sun) (sun) (sun)

čaren, St, 02. 02. 2011 - 11:36

...ja varim ryzu v mikrovlnke,ryzu zalejem vodou,pridam olej,sol a par kvapiek citronovej stavy.Za 12 minut je hotova,takmer bez roboty,no potrebujes na to specialny hrniec na ryzu do mikrovlnky.Je z umelej hmoty......

NIA123, St, 02. 02. 2011 - 12:20

presne to mi rozpraval MM ze jeho kolega robi ryzu v mikrovlnke.. a ake mnozstvo tak urobis?

čaren, St, 02. 02. 2011 - 12:43

...ja robievam zhruba pol kila,do toho hrnca Ti vojde v pohode aj kilo....

lienka, St, 02. 02. 2011 - 12:47

prave teraz jem ryžu čo mam na obed
mna ju naučil variť moj muž
poživam výhradne dlhozrnú:
1 hrnček ryže = 2hrnčeky vody+ koľko hrnčekov vody-toľko lyžičiek vegety
v panvici nerezovej varím, trochu oleja zohrejem, opláchnutú ryžu vložím, pomiešam, zalejem vodou s vegetou a zakryjem, už nemiešam. Varím tak 10-15minut, potom odstavim a necham chvíľu pod pokrievkou (beer)

k4tk4, St, 02. 02. 2011 - 22:09

Ja varím ryžu rovnako ako cestoviny. Aj keď mám sáčkovú, tak ju vysypem, premyjem vodou a uvarím ako cestovinu. Čas nemeriam, skúsim a keď je hotová tak ju scedím a hotovo. Keď chcem, tak na oleji popražím cibuľu, poprípade pridám hrášok, mrkvu, kukuricu a pod. A zamiešam s ryžou. Najlepšia je na to parboiled ryža, neurobí sa z nej kaša keď ju pomiešam. Veľa zdaru. (sun) (flower)

NIA123, St, 02. 02. 2011 - 22:59

Dakujem dievcence za rady..ste zlate

diantha, St, 02. 02. 2011 - 23:27

ja ju varim takto,,,, davam pomer 1hrnček ryže na 1 a pol hrnčeka vody,,,,postup:do hrnca dam trocha oleja nasypem ryžu a asi 2min popražim,potom dam za lyžicu vegety a zalejem vodou,trochu pridam plyn a varim asi 10min vtedy miešam,musi bublat(zakryte),ale nie sa všetko vyvarit takže uplne na plny plyn nie,(giggle) potom už len zakryjem vypnem a necham takych 15min zakryte ,ryža krasne popuka a voda sa vypari,,,je vyborna vobec sa nelepi a je dobra,skus ,,,asi som´to napisala dosť zložito ale neni ,,ja som tak zvyknuta tiež som dlho nevedela varit ryžu až ked som sa vydala;-) a teraz aj svokor vravi že je lepšia ako svokrina,čo ona neocenila(giggle)

NIA123, St, 02. 02. 2011 - 23:38

diantha skusim..presne to chcem..aby sa nelepila..aby bola taka akurat mnam..ako ma byt..ani rozvarena ..alebo nedovarena.. len nam padol zajtrajsi ryzovy obed..a bude plnene kuriatko bez ryze..so zemiacikmi.. ale skusim to inokedy.. ked sa nepodari..vyskusam ine rady..sak raz sa to hadam aj ja naucim

adus, Št, 03. 02. 2011 - 08:38

Nia, ja mám skúsenosť, že aj keď kupujem ryžu jednej "značky", jeden typ - dlhozrnnú - nie vždy je tá ryža rovnaká, čiže nie vždy je výsledok zaručený. Takže ak načínam nové kilečko, tá prvá dávka je vždy tak trochu s otáznikom, že ako to dopadne. Podľa toho výsledku ale potom už viem, ako pri tých ostatných dávkach.
Myslím, že som to písala aj v tej diskusii čo bola linknutá vyššie - vodu už ani náhodou nemeriam, lejem od oka tak, aby bola cca na prst nad úrovňou ryže, povarím najprv na sporáku (takých 5 min.) a potom hodím do trúby vyhriatej na cca 100-120 stupňov na nejakých ďalších 10-15 min.

NIA123, Št, 03. 02. 2011 - 09:46

no adus.. ja by som to tiez radsej tak do truby.. ale potvora strajkuje..musime kupit novu..ja robim rizoto..take zvlastne recept od babky..nikdy som este u nikoho take nejedla a ked som ho robila furt oci vyvalovali..tak na to tiez kupujem dlhozrnu..je lepsia..ale tam netreba davat pozor ci sa nerozvari..;-)

alis, Po, 07. 02. 2011 - 11:28

najjednoduchší recept aký poznám:
stredne veľkú cibuľku orestovať na oleji (masle), hrnček ryže opláchnuť - najlepšie na sitku, na ktorom cedíš rezance - pridať k orestovanej cibuľke, stíš plameň a miešaj ryžu dovtedy kým sa ti nezačne mierne priliepať o dno, potom ryžu zalej dvoma hrnčekmi studenej vody, posoľ (ja nesolím, pridam malú lyžičku vegety - ryža má potom aj peknú farbu) ešte raz premiešaj, prikry a na miernom ohni nechaj bez mešania 15 max. 20 minút. Potom otvor premiešaj a nechaj zakryté ešte asi 10 minút. Ryža sa bude perfektne sypať. Je jedno akú ryžu máš, akú kúpim takú varím. Ja dávam do ryže ešte takú mňamku:
na teflonovej panvici na sucho mierne opražím vylúpané slenčnicové semienka a nalámamné orechy (zmes musí trochu stmavnúť ako keby začala mierne prihárať) a toto vmiešam do hrnca s ryžou už keď ju dostavím a nechávam ju ešte prikrytu 10 minút stáť. Uvidíš ako sa celej rodine s takouto ryžou zavďačíš, dá sa totiž jesť samotná iba s kyslou uhorkou.

NIA123, Št, 10. 02. 2011 - 20:21

dakujem alis..po par dnoch som sa konecne dostala k netu,tak som si to precitala az teraz a medzi tym som robila ryzu podla lienky...(sun) (dakujem lienka) celkom sa mi podarila... ale vyskusam viac receptov co ste mi poslali.. a potom ostanem verna tomu najlepsiemu (flower)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama